Film: The Lovely Bones - Betyg * * *

The Lovely Bones -

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Drama | Fantasy | Thriller


Saoirse Ronan    ...     Susie Salmon
Stanley Tucci    ...     George Harvey
Mark Wahlberg    ...     Jack Salmon
Rachel Weisz    ...     Abigail Salmon
Susan Sarandon    ...     Grandma Lynn

Susie Salmon är 14 år och blir mördad. Man får följa med innan detta händer en stund, så man får en relation till familjen. Men större delen av filmen, är efter mordet. Hur familjen reagerar, hanterar och överlever denna sorgna händelse. Vi får även följa mördarens tid efter. En stor del är dock i världen mellan himlen och livet på jorden. Där Susie fastnar. Det är en iscensatt fantasivärld av Peter Jackson, mannen bakom filmer som Saga om ringen och Braindead.

Saoirse Ronan spelar utmärkt som dottern till Mark Wahlberg som också gör bra ifrån sig. Susane Sarandon ritkigt lyser i sin tuffa rolltolkning av Grandma. Standley Tucci spelar väldigt bra som mördare. Riktigt läskig. Väldigt stor motsats till hans roll i Julie & Julia, även han var bra även i den filmen.

Peter Jackson har ett snyggt bildspråk, filmen är intressant, den griper verkligen tag i en. Det blir lite för mycket av "världen imellan världarna". Men med otroligt bra rolllista och bra handling, gör Peter Jackson detta till en bra drama thriller med fantasy inslag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback