Film: The Road/Vägen - Betyg * * -

the road

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Adventure | Drama | Thriller

Viggo Mortensen     Man
Kodi Smit-McPhee    .Boy
Robert Duvall    ...     Old Man
Guy Pearce    ...     Veteran

I Vägen får vi aldrig veta vad som hänt världen, i detta fall som vanligt USA. En dag bara händer något. Jorden täcks av ett ogenomträngligt grått och kallt dis som tar död på alla växter och djur. Och människan gör allt för att överleva vardagen, av de få som finns kvar. Vi får följa far och son på vägen till havet, som de inte vet, är det fortfarande blått? Finns det kvar? Finns det liv?

Förväntar du dig en storslagen domedagsfilm har du kommit helt fel. Den är mer eller mindre effektlös, den koncentrerar sig på fadern och sonens resa för överlevnad av konserburkar och annat ätligt. Gömma sig från kannebaler. Någon direkt spänning är det inte, förutom en scen där de två är i ett hus med människoätande män. Resen är lågmält drama som är så dystert, grått, brunt och mörkt att man faktiskt blir depprimerad av att se denna filmen. Det finns drama filmer som griper tag i en och gör en deppig, men denna filmer griper inte direkt tag, den är rätt ontressant och berättar inte mycket egentligen, och den är så mörk och trist att man är glad att den riktiga världen är fortfarande färgsatt. Man kan säga detta är motsatsen till Avatar.

Samspelet mellan son och far är dock filmens räddning, båda spelar väldigt bra och med mycket inlevlese. Dom rädda filmen från en klar etta. Många kritker kommer säga detta är en fantastisk film och ge höga betyg. Kan förstå det betvis, för konstnärlighet och innerlighet och mörkhet och att filmen är "svår". Men för mig var detta en timma och femtio minuter bortkastat.

Obs! Trailern är bättre än filmen.


Kommentarer
Metalnallen säger:

Tycker den var väldigt bra, minst 4 av 5!

2010-01-29 | 09:11:43
Bloggadress: http://metalnallen.wordpress.com
Bacardiboy säger:

Okej! Ja, det kommer nog vara delade läger gällande denan filmen. De som ger 1-2 och de som sätter 4-5 :)

2010-01-29 | 10:51:15
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback