Film: Farsan - Betyg * * * *

Farsan


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon


Comedy

Torkel Petersson    Jörgen
Jan Fares    ...     Aziz - Farsan
Hamadi Khemiri    ...     Sami
Juan Rodríguez    ...     Juan
Anita Wall    ...     Edith
Nina Zanjani    ...     Amanda
Jessica Forsberg    Lotta


Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Informationen är tagen från disc shop.se! Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna.

Josef Fares som gjorde härliga Jalla! Jalla! Är tillbaka men annue en skön rulle. För det är precis vad den är. Det är avslappnad och trevlig handling, filmen rullar på i lagom takt och karaktärerna i filmen är klockrena - dvs hela filmen är skön! Den är mycket bättre än Josefs film "Kopps" och i samma klass som "Jalla!".

Filmen utspelar sig i en mindre svensk stad, livet på cyckelfirman är lugnt, där vi får följa deras liv på jobbet och utanför. Alla historierna är både lite tagiska och roliga. Det blir också några pinsamma scener, men de är ändå charmiga. Manuset är kanske inget mästerverk, men filmen görs med hjärtat på rätt ställe. Vad man gör för att göra andra glada som har förväntningar på en, är en rödtråd i hela filmen.

Farsan spelad av Josef Fares egna pappa Jan, spelar avslappnat och helt naturligt, Torkel Petersson, mest känd från Patrik 1,5 spelar mesen som vill vara matcho för sin fru, är också okej i sin roll. Sonen spelas bra av Hamadi Khemiri och flickvännen av en charmig Jessica Forsberg. Samtliga karaktärer är lite udda, men väldigt trevliga. Vissa utfall i filmen är lite överdrivna, men det gör inte så mycket när resten är så trevligt

Recensenterna verkar inte vara lika glad i denna film, men man kan ju inte göra alal glada.
Farsan är kanske en av årets allra trevligaste svenska filmer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback