Film: The Twilight Saga: Eclipse - Betyg * * * * -

eclipse

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Fantasy | Romance

Kristen Stewart     ...     Bella Swan
Robert Pattinson    ...     Edward Cullen
Taylor Lautner    ...     Jacob Black
Xavier Samuel    ...     Riley
Bryce Dallas Howard    ...     Victoria
Anna Kendrick    ...     Jessica
Michael Welch    ...     Mike
Christian Serratos    ...     Angela
Jackson Rathbone    ...     Jasper Hale
Ashley Greene    ...     Alice Cullen
Paul Jarrett    ...     Mr. Biers
Iris Quinn    ...     Mrs. Biers
Sarah Clarke    ...     Renee
Peter Facinelli    ...     Dr. Carlisle Cullen
Elizabeth Reaser    ...     Esme Cullen

Handling: En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad?

Twilight är Romeo & Julia på 2000-talet. Jag fick gå tillbaka atttitta vad jag egentligen skrev om Twilight & New Moon, första filmen fick en 3:a, andra 3½, och denna tredje filmen i sagan, är bättre än båda. Men är den bärd en fyra? Svaret är nej. Men den är bättre än 3.5, så då blir det automatiskt en fyra.

Det som är bra i den nya filmen är det jobb som den nya regissören utför, David Slade. Han har lyckats göra än mycket bättre film än de två första. Det är tur de har bytt för varje film. David kanske de borde behålla, men gör det inte i Breaking Dawn. Första filmen var filmad med mycket blåa färger, det försvann redan i New Moon och det har inte kommit tillbaka här. Filmen är dock mycket snyggare filmad, den är detaljrik med miljöer och byggs upp på ett bra sätt.

Skådespelar insatserna har blivit bättre, Kristen Stewart att utvecklats lite i sin roll som Bella, liksom Robert i sin roll som Edward, men den som briljerar i varje scen över de andra, är muskelkillen Taylor Lautner. Medans de andra rollerna känns svåra, dystra och tom lite jobbiga bitvis, är Taylors rollfigur Jacob tydlig i sitt budskap och känslor, och han gör det med övertygelse. Scenerna imellan Taylor & Robert med Kristen i mellan, är också bättre än någonsins tidigare. De har kommit in i sina roller och det är mer på spel. Stort plus också till Xavier Samuel     som spelar bra som nyfödd vampyr.

Filmen är som sagt väldigt mycket runt dessa tre personer, en vampyr, en människa och en varulv. Resten av Cullen familjen får för lite tid, även om det är lite mer tid än tidigare, speciellt för Jasper Hale spelad av Jackson Rathbone, där man får en backstory.

Varulvarna får inte heller ås mycket tid, men gör väl det bästa av det, speciellt i specialeffektform, de ser mastiga ut. Effekterna överlag är bra, och när de väl visas är det effektivt.

Det som är mindre bra med filmen är farten i filmen. Ett tag ville jag nästan sova under filmen. Varför alltid så långsamt? Trailerna lovade på mycket action. Det var det inte. Det var nog dubbelt så mycket som de två andra tillsammans, men det säger inte så mycket. Det är dock mer "bett" i Eclipse.

Twilight fansen kommer älska filmen, de som inte är det, kommer i alla fall tycka den är bättre än de två första.


Kommentarer
Bionytt.se säger:

Den filmen kommer bli epic! Kolla in den nya trailern i full HD på http://www.bionytt.se/2011/06/breaking-dawn-part-i/Uppskattar att du är så uppdaterad!

2011-06-26 | 21:08:17
Bloggadress: http://bionytt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback