SVT tar tillbaka makten i Mellodifestivalen

mello

För ett tag sedan skrev bla Aftonbladet att Christer Björkman får bestämma över 15 av bidragen, fixa låtarna, artisterna. 15 låtar får utvaldsjuryn ta ut från alla bidrag som kommer in, sedan yttligare två som blir webbjokrar.

Aftonbladet skriver: "Christer Björkman har redan börjat arbetet med att jobba fram de 15 bidragen. Han ser förändringarna som en befrielse.

– Det är oerhört mycket skönare för oss som gör tv-programmet att vi har en kontroll och kan vara med och veta att ”jo vi kommer kunna leverera en bra tävling”. I stället för att vänta på vad branschen ger oss så ser vi till att vi får det, säger Christer Björkman. en förändringarna gillas inte av alla. Tommy Körberg, 62, som vann Melodifestivalen 1988 med ”Stad i ljus” sågar tävlingen fullständigt.

– Det är en hopplöst förlegad tävling som inte handlar om musik längre. Det är som en spetälsk. Lägg ner och lägg pengarna på något annat, säger han till Nöjesbladet.

Alexander Bard, 49:
Om att det blir mer professionella låtskrivare:
– Jag är så otroligt­ trött på amatörerna. Förra året hade vi ju nästan bara okända­ låtskrivare och det gick ju åt helvete. Ska vi vinna måste vi låta proffsen göra det. Du anar inte hur svårt det är att skriva­ musik.

Åsikterna är allså olika.

Så istället för 4 jokrar blir det allså 15st kan man säga, och överlag har ju just jokrarna varit mest intressata i festivalen. Björkman har fått med The Ark, Lena Philipsson, Darin, Peter Jöback, Magnus Uggla, Carola och Charlotte Perrelli….

Årets festival var den sämsta på mycket länge, om man ser till alla 32 bidragen, finalen var ju hygglig, men det var många bottennapp i år.

Jag tror detta kan bli bättre, att SVT tar över lite mer makt i sitt egna program. Att låta utlänska låtskrivare vara med att skriva gör nog ingen skada heller. Däremot tror jag inte på internationella juryn, utan man borde dela upp telefonrösterna i olika delar av landet med hjälp av kummunid i telefonin, så kan det bli en spännande omröstning ändå.

Vad tycker du?

Här kommer tre klassiska jokrar från Mello, Lena Ph, BWO och The Ark
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback