Film: Arthur och Maltazard - Betyg * *

Arthur and the Revenge of Maltazard

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Animation

Selena Gomez    ...     Selenia (voice)
Stacy Ferguson    ...     Replay (voice)
Freddie Highmore    ...     Arthur
Mia Farrow    ...     Granny
Jimmy Fallon    ...     Prince Betameche (voice)
Snoop Dogg    ...     Max (voice)
Will i Am    ...     Snow (voice)

Arthur är fylld av förväntan.I natt avslutas månens tionde cykel och han kommer kunna återvända till Minimojernas rike för att träffa Selenia. Minimojerna är lika fulla av förväntan. De har förberett en stor fest till hans ära och Selenia har tagit på sig sin vackraste klänning.

Men just denna dag, av alla dagar, beslutar sig Arthurs pappa för att förkorta familjens vistelse hos mormor. Precis när de ska ge sig iväg kommer en spindel släpande på ett risgryn som den placerar i Arthurs hand. På risgrynet står det SOS och Arthur förstår direkt, Selenia är i fara! Han tvekar inte ett ögonblick att ge sig iväg till hennes undsättning, även om det innebär att han måste klura ut en farlig väg tillbaka, falla huvudstupa in i Max' bar, stöta ihop med Kröbs trupper (De Sju Rikenas nye tyrann), rädda skinnet på Betameche, bekämpa stora äckliga råttor, grodor och håriga spindlar...endast för att upptäcka att ingen av Minimojerna sänt budskapet om hjälp! Nu återstår bara frågan om vem som gillrat en så slug fälla för att lura tillbaka Arthur?

Första filmen var en trevlig överasknng med sköna karaktärer och kändisar som Madonna bland rösterna. Uppföljaren håller inte ritkigt samma klass. Den är helt okej animerad, det är rätt fräckt i landet som uppbyggd i, under och runt trädgården. Snoop Doggy Dogg är fortfarande den skönaste rollfiguren. Men det känns som det inte riktigt fungerar lika bra denna gången. Storyn är känns inget vidare, och återberättelser vad som har hänt, fungerar inte heller riktigt. Sen slutar filmen med att fortsättning följer i tredje filmen som kommer i år. Precis som klassikern Roger Rabbit blandar man tecknat med vanlig spelfilm, här fungerar det utmärkt.
Men filmen som helhet, fungerar inte hela vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback