Film: Bröllopsfotografen - Betyg * * *

Bröllop

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Comedy | Drama | Romance

Björn Starrin     ...     Robin
Kjell Bergqvist    ...     Jonny Björk
Tuva Novotny    ...     Astrid
Johannes Brost    ...     Claes

Robin är bröllopsfotografen från hålan i Värmland som får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går väl så där?

"Bröllopsfotografen" regisseras av Ulf Malmros som också skrivit manus. Ulf har tidigare gjort bl.a. "Smala Sussie", "Den bästa sommaren" och "Tjenare kungen".

Detta är en helt okej svensk drama komedi, men humor och allvar. Rollfiguren Robin känns lite irriterande ibland och man känner inget speciellt för karaktären. När han kommer till Stockholm, förändras han och anpassar sig till de rikas spel, det speglas väl i filmen. Ulf Malmros är helt klart en väldigt duktig filmmakare och Tuva är vacker som alltid, även det tog hela filmen innan jag förstod det var hon!

Bäst i filmen är en av Sveriges bästa - Kjell Bergqvist! Han spelar Jonny fantastiskt bra och gör filmen mycket mer sevärd. Överlag är det en hyffsad film som är mycket bättre än filmer som t ex "Sommaren Med Göran".


Kommentarer
zaida säger:

så grymt skön film ;)

2010-03-02 | 11:46:17
Bloggadress: http://zaida.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback