Film: Luftslottet Som Sprängdes - Betyg * * *

Luftslottet

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Thriller

Michael Nyqvist     ...     Mikael Blomkvist
Noomi Rapace    ...     Lisbeth Salander
Michalis Koutsogiannakis    ...     Dragan Armanskij
Anders Ahlbom    ...     Dr. Peter Teleborian

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde men hennes problem är långt ifrån över. Det finns starka krafter som vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Den sista avslutande delen är fortfarandre intressant, spännande och välspelad. Noomi Rapace är helt fantastisk och bär även denna filmen på sina axlar. Trotts de övriga skådespelarna är alla bra - så faller dom i skuggan av hennes brillians. Men själva filmen känns lite segare, tråkigare och inte lika spännande som de två första filmerna. Män som hatar kvinnor var en given femma, Flickan som lekta med elden en fyra - och tredje filmen en trea. Detta betyder inte den är dålig, bara att den inte riktigt håller samma tempo som de två första filmerna, och är inte lika intressant. Rättegångscenerna är dock väldigt bra.

För alla som såg första filmerna är detta självklart man man även vill slutet. Hade hoppats bara på den var minst lika bra som "elden".


Kommentarer
Miss*E* säger:

Såg den här om dagen.Den var bra,men ja gillar den förtsa bäst.

2010-03-02 | 16:23:14
Bloggadress: http://ericadanielsson.blogg.se/
Metalnallen säger:

Tycker detta var den bästa av alla tre, minst 4 av 5 i betyg!

2010-03-03 | 07:35:48
Bloggadress: http://metalnallen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback