Film:The Descent: Part 2/Instängd 2 - Betyg * * * *

_instängd 2

Bacardi ikonBacardi ikonBacardi ikonBacardi ikon

Adventure | Horror | Thriller

Shauna Macdonald     ...     Sarah
Natalie Jackson Mendoza    ...     Juno
Krysten Cummings    ...     Rios
Gavan O'Herlihy    ...     Vaines
Joshua Dallas    ...     Greg

Sarah kommer ensam upp ur ett grottsystem efter en expedition i Appalacherna som hon genomfört tillsammans med fem väninnor. Hon är förvirrad och skadad, talar osammanhängande och är utom sig av fasa. Sheriff Vaines känner sig skeptisk inför den information han lyckas få ur Sarah, och är övertygad om att hennes psykos döljer en mycket mörkare sanning.
”Instängd 2” tar vid precis där föregångaren slutade, i alla fall om man ser till det amerikanska slutet. En av dem som överlevde äventyren i de outforskade grottsystemen förra gången, ger sig tillsammans med räddningspersonal ner i grottorna igen för att hitta sina försvunna kamrater.

Minns att första filmen var väldigt spännande och väldigt jobbig att titta på, alla dessa trånga grottutrymmen med fallande sten, rinnande vatten och oväntade hot. Gaskamrande kan man lugnt säga. Del två tar vid där den första slutade, även man inte sett första, kan man få mycket ut av denna uppföljare, som lyckat förmedlar instängdhet i form av mörker, trånga utrymmen och brist på luft. Hade du inte klaustrofobi innan, får du det kanske efter denna härliga skräckfilm. Första filmen kändes lite mer karaktärdriven, är går man mer på att visa hur hemskt det kan kännas djup ner i marken…som ni förstår är dom inte ensamma, utan det finns rovdjur där nere, som vill inget annat än att slita dom i stycken.

Den är effektivt berättad, tillbakablickarna till första filmen flyter in bra, skådeseplarinsatserna är det inget fel på och effekterna är träffsäkra för en rysare. Här finns också starka kvinnliga karaktärer, vilket är skönt att få se, för tankarna bla till Sigourney Weavers tuffhet i Alien filmerna.

Vill du se något äkligt, spännande, rysligt och blodigt ikväll, se Instängd 2 (eller första filmen om du har missat den)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback