Melodifestivalens final - Dolph gjorde comeback, Eric Duschade & Anna vann

eric

Då var årets Melodifestival jippo över. Efter deltävlingar som varit ovanligt svaga, men en del riktiga bottennapp. Årets final var dock gemnstark eller gemnsvag om vill se det så, det var hyffsat gämt och de sov var helt borta från tävlingen var andra chansen artisterna Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson samt muskalaktiga Peter Jöback. Att det stod mellan en duschande Eric Saade, eller Salem/Björn Gustafsson nummer och Anna Bergendahl var helt klart. Med Timotejj och Darin som outsiders. Tycker fortfarande Darin skulle vunnit och skickats till Eurovision Song Contest. Men skönt att ändå folkets röst vinner över internationella juryn som helst ville skicka Salem eller Andreas Johnson. Detta är en svensk tävling, det borde vara bara svenska folket som får bestämma, sen om det går dåligt i ESC, så gör det, men då är vi i alla fall nöjda med vårat val - vad vi gillar mest.

Har inte hört några ESC låtar, men hört att det är mycket ballader, så det kanske blir svårt, men vem vet, kanske blir topp 10?

Christine och Måns har inte varit något vidare under deltävlingarna, ungefär som utgången mellanmjölk. Men kändes som de var något bättre denna gången, och så var ju Dolph Lundgren tillbaka och showade loss. Finalen var väldigt bra underhållning, mellanakter, programledare, tävlande, var bra. Men SVT får gärna satsa lite mer på deltävlingarna nästa år, så det inte bara är finalen som är storstilad underhållning.

Här kommer dom fem bästa låtarna i finalen i år enligt mig:
Darin, bästa låten, grym refräng, röst och skön Rnb stil. Kunde gått långt i Europa.Fräckast show. Flickfavorit.Ola Svensson, ingen vidare show, men trallvänlig låt.Anna. Lite av en askungstory. Åkte ur Idol, försvann och sen vann Mello. Bra inlevlese, intressant röst.Klämkäck Tracks hit.

Bästa Melodifestival vinnaren 2000-2010 Topp 5

1. Det gör ont, Lena Philipsson
2. The Worrying Kind, The Ark
3. Hero, Charlotte Perrelli
4. This is my life, Anna Bergendahl
5. Evighet, Carola

Vad tyckte du om årets mello?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback