Så bra var fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2010

Anna Bergendahl

Då har fjärde deltävlingen i Sveigies största jippo varit. Vann rätt låtar? Här listar jag lördagens flipp och floppar.

1. Anna Bergendahl - This Is Your Life Betyg * * * ½
Från Idol till Melodifestivalen är det många som går, och Anna var helt klart en trevlig överaskning. Vilken skön röst! Utstrålning! Och låten lät som en ritkigt bra P4 låt!
Det var med mycket känsla och närvaro Anna vann denna deltävlingen och soppade banan med Peter och Pernilla.

2. Peter Jöback - Hallow - Betyg * * *
Scen numret var otroligt snyggt, laserstrålanrna är effektfulla och själva scen numret är värt betyg fyra. Men låten håller inte hela vägen. Peter bygger upp den, känns det är en maffig refräng på väg, men så drar den istället ner och blir platt fall. Sticken är grymma och sen blir refrängen tam och tråkig. Hjärtslagen är effektfulla, Peter har bra röst så klart, men det blir musikalkänsla över denna låten, vilket känns omodernt. Låten saknar det Darin fick till, modernt sound och stark refräng.

3. NEO - Human Frontier - Betyg * * *
Han ser ut och låter som Mika. Låten kunde lika gärna varit en b-sida eller ett album spår från Mika. Den funkar, men inte mer. Mika känns inte lika rolig längre. Eller Rongedahl för den delen. Men visst, det är festligt och kan tänka mig med lite sprit i kroppen som kan denna bli kul!

4. Sibel - Stop - Betyg * *
Scennummret var helt okej, men Sibel har intgen direkt utstrålning denna gången. På nått sätt det dött. Låten är helt okej, men långt ifrån wow känsla.

5. Lovestoned - Thursdays - Betyg * *
Ace of Base takter. Scen numret var verkligen inget vidare. Låten något bättre. Trallvänligt. En mindre vår hit på radio?

6. Noll Disciplin - Idiot - Betyg * ½
Är det Bad Religion? Pennywise`Offspring? Green Day? Nä verkligen inte, dagispop i punkpop förklädnad. Killarna var helt okej på scenen, men låten var inget speciellt.

7. Pernilla Wahlgren - Jag Vill Om Du Vågar - Betyg *
Rädda Schlagern? Ja visst, det saknas klassika schlagerhits i årets festival, men om detta skulle vara räddningen blir man mörkrädd. Sämre än Pernillas tre tidigare låtar. Det låter som en Linda Bengtzing låt, som Linda själv inte ens ville ha. Det känns schlager 90-tal och låten är så tam och dålig att man tycker synd om Pernilla. För hon är ju trevlig, snäll och vill väl. Scennumret var inget vidare, men inte helt kasst, det var som man kunde vänta sig av en schalgerräv som Pernilla. Men det var väldigt långt ifrån Linda B, Charlotte, Lena Ph eller Carola.

8. Py Bäckman - Magisk Stjärna -
Årets sämsta låt. Vad gjorde Osbourne med festivalen? Hemskt! Förutom att låten var usel så sjöng hon hemskt dåligt. Kalkon.

Gemnomsvag deltävling och det är så det känns hela Melodifestivalen 2010. Trotts detta har rätt låtar än så lännge gott vidare. Kommer bli svårt att tippa vem som vinner i finalen. Peter känns inte som ett säkert kort längre. Denna veckan är det andra chansen och jag hoppas på Pain Of Salvation och Alcazar.


Vilka var dina favoriter och vilka gillade du inte?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback