Film: Edge of Darkness - Betyg * *

Edge of Darkness

bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Thriller

Mel Gibson     ...     Thomas Craven
Ray Winstone    ...     Jedburgh
Danny Huston    ...     Jack Bennett
Bojana Novakovic    ...     Emma Craven

När mordutredaren Thomas Craven utreder hans egen aktivist-dotters död upptäcker han inte bara hennes hemliga dubbelliv utan även en mörkläggningsaffär på regeringsnivå. Han snubblar in i en FBI-historia som omfattar hemlighetsmakeri och undanröjande av bevis och händelser.

Det var 2002 vi senast såg Mel Gibson som skådespelare, filmen hette "Signs" som var en sci fi thriller av M. Night Shyamalan. Inget mästerverk, men helt okej film. 2006 stod han bakom kamran och gjorde filmen "Apacalypto" en bra äventyrs drama. År 2000 hade han sin senaste storhit "What A Soman Wants" och "Patrioten". Så det är ett tag sedan Mel Gibson hade sin storhetstid. Dödligt Vapen kommer alltid förknippas med Mel, men han är en duktig skådespelare och har gjort många bra filmer. Så förväntningar på en comeback thriller var kanske lite för höga. Thrillers som Payback och Ransome är två exempel hur bra Gibson fungerar i dessa typer av filmer.

Edge Of Darkness är inte den där stora comebackfilmen, eller ens stora comeback thrillern. Hade inte Gibson varit med, hade filmen passat som en tv-film som masspoduceras.
Filmen är inte speciellt intressant eller spännande, vilket är en nackdel, då den helst skall vara det. Manuset är jättestarkt, mer som en standard thriller. Mel spelar dock bra, vilket räddar en del av filmen.

Hämnd filmer är annars något som kan bli riktigt bra, så som Man On Fire och Taken. Filmen är inte helt dålig, men inte så bra heller. Fungerar som tidsfördriv. Och Gibson är ju Gibson.


Kommentarer
Metalnallen säger:

Rättvist betyg!

2010-05-19 | 06:44:03
Bloggadress: http://metalnallen.wordpress.com
Bacardi Boy säger:

okej, där tyckte vi samma i alla fall :)

2010-05-19 | 17:49:20
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback