Film: Kick-Ass - Betyg * * *

kick ass hit girl

kick ass

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Crime | Thriller

Aaron Johnson     ...     Dave Lizewski / Kick-Ass
Garrett M. Brown    ...     Mr. Lizewski
Clark Duke    ...     Marty
Evan Peters    ...     Todd
Deborah Twiss    ...     Mrs. Zane
Christopher Mintz-Plasse Chris D'Amico / Red Mist
Chloe Moretz     ...     Mindy Macready / Hit-Girl (as Chloë Grace Moretz)
Nicolas Cage     ...     Damon Macready / Big Daddy

Dave Lizewski, en ung kille bestämmer sig för att bli en superhjälte kallad "Kick-Ass". Helt utan superkrafter och med en hemmagjord kostym, men med brinnande ambition, lyckas han göra ett namn för sig. Under sin resa stöter han på flertalet andra maskerade "hjältar" och skurkar.

Ja, där har vi handlningen i denna kritikerhyllade anti superhjältefilm. Förväntningarna var kanske lite för höga, efter läst en hel del om filmen innan. Aaron Johnson spelar tönten som klär ut sig till hjälte, helt okej insats liksom de mindre rollerna runt omkring. Men det är inte Kick-Ass som verkligen kickas ass, utan det är en unga charmiga dödarmaskinen Hit-Girl! Filmen höll på bli en tonårsfilm utan kick, men så kom Hit-Girl och styrde upp saker och ting, tillsammans med Big Daddy, spelad av Nicolas Cage. Man kan nästan säga att hon gör att filmen blir från en besvikelse till en helt klart godkänd film. Det sparkas, det skjuts, fäktas och blir värsta hong kong filmen i mellanåt. Man kan inte annat än le hur bra filmen är i vissa stunder.
Visst filmen är löjlig, klantigt och lite mesig, men det gör den underhållande och småkul - men inget mästerverk.

Storyn i sig, är inget speciellt, inte heller tempot i filmen, som ibland går lite sakta. Men Hit-Girl kickar verkligen ass! Det kommer förhoppningsvis en uppföljare, och det kan nog bli kul att se den med. Men något Kick-ass betyg på fem eller fyra blir det inte, men helt klart godkänd underhållning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback