Film: The Taking of Pelham 1 2 3 - Betyg * * *

The Taking of Pelham 1 2 3

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Crime | Thriller

Denzel Washington     ...     Walter Garber
John Travolta    ...     Ryder
Luis Guzmán    ...     Phil Ramos
Victor Gojcaj    ...     Bashkim
John Turturro    ...     Camonetti

Walter Garber (Denzel Washington) arbetar på tunnelbanan i New York City där han en helt vanlig dag hamnar mitt i ett kidnappningsdrama, då ett tunnelbanetåg kapas. Ryder (John Travolta), den hårdkokta hjärnan bakom kapningen och ledaren för ett gäng på fyra tungt beväpnade gangstrar, hotar att avrätta tågets passagerare om han inte får en stor lösensumma inom en timme. När spänningen växer under hans fötter tar Garber sin stora kunskap om tunnelbanesystemet till hjälp i kampen att överlista Ryder och rädda gisslan. Men det finns en gåta som Garber inte lyckas lösa: Om tjuvarna får pengarna - hur ska de lyckas fly därifrån?

Tony Scott har gjort filmen, som även gjort Deja Vu, Enemy Of The State och Top Gun. Brian Helgeland har skrivit manuset, mannen bakom filmer som Man On Fire & LA Confidentual.
Lägg sedan på Denzel Washington, en av nutidens bästa manliga skådespelare samt en cool John Travolta, ja, då har man en stark början.

Skådespelarna briljerar i hela filmen, de må kunna spela dessa roller i sömnen, men dom gör det intressant, spännande och övertygande. Hela filmen ligger på deras axlar, och det går bra. Filmen i sig är spännande från början till slut. Förutom skådespeleriet är den bra filmad, New York scenerna känns relastiska och inte filmiska, utan lite mer smutsiga. Hade förväntat mig kanske lite mer action och effekter, man är bortskämd med The Bourne filmerna och liknande. Filmen är helt klart bättre än liknande filmer som Phone booth.

Detta är en bra thriller, som förlitar sig helt och hållet på Washington och Travoltas insatser. Som tur är, klarar dom detta. Sevärd action thriller, med inte så mycket överdrivet våld.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback