Film: Valentine's Day - Betyg * * * *

Valentine's Day

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Romance

Jessica Alba    ...     Morley Clarkson
Kathy Bates    ...     Susan
Jessica Biel    ...     Kara Monahan
Bradley Cooper    ...     Holden
Eric Dane    ...     Sean Jackson
Patrick Dempsey    Dr. Harrison Copeland
Hector Elizondo    ...     Edgar
Jamie Foxx    ...     Kelvin Moore
Jennifer Garner    ...     Julia Fitzpatrick
Topher Grace    ...     Jason
Anne Hathaway    ...     Liz
Carter Jenkins    ...     Alex
Ashton Kutcher    ...     Reed Bennett
Queen Latifah    ...     Paula Thomas
Taylor Lautner    ...     Willy
George Lopez    ...     Alphonso
Shirley MacLaine    Estelle
Emma Roberts    ...     Grace
Julia Roberts    ...     Captain Kate Hazeltine
Bryce Robinson    ...     Edison
Taylor Swift    ...     Felicia


Från regissören till Pretty Woman kommer en dag i kärlekens tecken. Valentine's day  är flera sammanflätade berättelser om personer i Los Angeles när de finner sin väg genom romantiken på Alla Hjärtans Dag.

Detta är en typisk tjejfilm i kärlekenstecken. Den har charmen och små historierna som visar kärlek på olika sätt, eller bristen av kärlek. Hur olika personerns liv är just på Valentinés Day.
Filmen är två timmar och fyra minuter, och det är mycket som skall hinna hända på den tiden, då det är väldigt många olika karaktärer och historier som skall hinnas berättas. Shortcuts började trenden med många historer som knyts samman på något sett i filmen, samma var det för den fantastiska drama filmen Crash med Sandra Bullock för några år sedan. Detta är så klart av en helt annan karaktär, det är som en blandning av Love Actually och Playing By Heart. Skillnanden att det är mer historier som skall berättas och det blir lite rörigt att hänga med i alla liv, vem är vem och vem gör vad, vem är med vem….Men något Valentine´s Day slår båda de nämnda filmerna med - och säkert alla andra filmer - är antalet kända skådespelare i samma film. Bara detta gör att man undrar - vem skall dyka upp i nästa scen? Bradley Cooper (Baksmällan, All About Steve), Jamie Foxx (Law Abiding Citizen, Collateral), Anne Hathaway (Djävulen bär Prada) och Taylor Lautner (Twilight) delar filmen med storheter som Julia Roberts (Pretty Woman), Shirley McLaine (Rycktet går..) och Kathy Bates (Titanic, Lida).
Den som verkar få mest del av filmen är Ashton Kutcher (Dude, Where is my car), men bäst i filmen är Queen Latifah (Last Holiday).

Det är så kändistätt att man tror att halva hollywood är med. Bara detta gör filmen intressant, för då är det hög nivå på skådespelarna. Nackdelen är att det är lite för mycket på två timmar.
Man skall ju genmföra den med andra romantiska komedier, och där håller den måttet, är tom bättre än dom flesta, även den inte når upp till Love Actually. En annan sak som är bra att karaktärerna är inte alltid lika sterotypa som det lätt kan bli i amrikansk film. Än så länge, årets bästa film med romantik som ämne.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback