För första gången på bloggen: Politik!

OrmarOrmar

Kanske inte riktigt så seröst skall det inte bli, men jag såg Agenda i veckan, där Fredrik mötte Mona i debatt.
Liknelsen är ovan bild, två ormar, som slingrar sig och ibland biter bittert ifrån pga påhopp eller information som inte stämmer. Men det politiker är bäst på, det är att just slingra sig runt frågorna, helst aldrig svara på dom, utan svara med ett påhopp på den andra ormen. Vad ger detta egentligen titttarna, en "cat fight" på låg nivå?
Jag tyckte "death match" var hyffsat gemn, men då på låg nivå, för speciellt bra var det inte, och detta är ändå statsminstern och en som vill bli det, dvs två av Sveriges mäktigaste personer. Att Mona hade 39 graders feber och strulade med siffrorna är kanske en dålig ursäkt, eller startkt gjort att hon ställde upp i huvudtaget, det kan man ju tycka olika om.

När politiker är som ormar hela tiden, och undviker allt med svar på tal, hur skall då kunna lita på dom? De kanske ser det som ett rävspel som alltid varit, det är så det fungerar, men jag tycker det är mest lågt.

Men - man kan alltid se det som underhållning, när Gossip Girl, Ugly Betty och andra intrig och rävspels serier nte går :)

Moderaterna, Folkpartiet, Centern, KD vs Sossarna, Miljöpartiet och Vänstern. Vem vinner denna sandlådekamp?
Och hur går det med outsiders som SD?

Och nej, Bacardi BoY:s blogg kommer inte bli så mycket politisk än så här, finns så många andra som har intresse för det  - på riktigt :)

Vad tycker du? Kommentera gärna!

PS - Vart är Robert Aschberg? Kom tillbaka och ha ett debatt program, hade varit kul! Ge dom på k-ften :)

Kommentarer
Gubben säger:

Finns andra seriösa alternativ än dessa två!

2010-05-11 | 17:51:09
Bloggadress: http://mhats.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback