Film: Charlie St. Cloud - Betyg * * *

Charlie St. Cloud

ikonikonikon

Fantasy | Romance | Drama

Zac Efron     ...     Charlie St. Cloud
Charlie Tahan     ...     Sam St. Cloud
Amanda Crew     ...     Tess Carroll
Augustus Prew     ...     Alistair Wooley
Donal Logue     ...     Tink Weatherbee
Kim Basinger     ...     Claire St. Cloud
Ray Liotta     ...     Florio Ferrente
Dave Franco     ...     Sully

Handling: CHARLIE ST. CLOUD är ett romantiskt drama baserat på den hyllade romanen ”Om liv och död för Charlie St. Cloud”. Zac Efron spelar en ung man som efter att ha överlevt en olycka börjar se världen på ett nytt och annorlunda sätt. I denna laddade historia ger han sig ut på en emotionell resa under vilken han tvingas acceptera sitt tragiska förflutna samtidigt som han får chans att upptäcka kärlekens förändringskraft.

Den duktige seglaren Charlie St. Cloud (Efron), beundrad av sin mor Claire (Oscar®belönade Kim Basinger) och lillebror Sam (Charlie Tahan), planerar att med hjälp av ett universitetsstipendium ta sig bort från den sömniga småstad på USA:s norra atlantkust där han är uppväxt. Men hans ljusa framtid slås i spillror när tragedin slår till och tar hans drömmar med sig.

När hans high school-kärlek Tess (Amanda Crew) oväntat återvänder hem slits Charlie plötsligt mellan ett löfte han gav för fyra år sedan och sin nyuppväckta kärlek. Medan han söker efter modet att lämna sitt förflutna bakom sig, inser Charlie att den själ som är i störst behov av räddning är hans egen.

Filmen är bra uppbyggd och snyggt filmad. De har lagt till så det är en mysfaktor av filmlinsen som gör filmen snygg och varm. Jag har inte läst boken, kan inte gemnföra om de har lyckats överföra den bra eller inte. Som en romantisk drama, men lite ghost-element så fungerar den bra. Den är absolut inte i närheten av t ex Ghost från 80-talet.

Filmen är smått gripande, men det håller inte ritkigt hela filmen igenom. Man kan tycka det händer lite för lite, vändningen i sista delen av slutet är inte speciellt spännande, men precis som tidigare, lite "gripande".

Zac Efron (17 Again) gör oväntat bra ifrån sig, Highschool Musical är ju inget att skryta om precis, men han väljer nu mer seriösa filmer, vilket kan löna sig längre fram i karriären. Kul att se Kim Basinger (L.A. konfidentiellt) igen på film, dock har hon ingen större roll. Skådespelarna är samtliga godkända, Charlie Tahan som spelar lillebror lyser mest.

Filmen har en klar mysfaktor, är lite gripande, men i slutänden är den rätt lättglömd. Men en rätt trevlig dramafilm för stunden.

Är du tjej, och/eller Efron-fan och gillar denna typen av filmer, kommer du nog sätta ett högre betyg.

Kommentarer
Breakingfree.se - Zac E, Vanessa H, Ashley T m.fl säger:

Kul att du gav filmen en trea och att du tyckte Zac gjorde bra ifrån sig.

2010-11-17 | 22:34:44
Bloggadress: http://www.breakingfree.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback