Film: Eat, Pray, Love - Lyckan, kärleken och meningen med livet - Betyg * * ½

eat pray love

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon halv

Drama | Romance

Julia Roberts     ...     Liz Gilbert
I. Gusti Ayu Puspawati     ...     Nyomo
Hadi Subiyanto     ...     Ketut Liyer
Billy Crudup     ...     Stephen
Viola Davis     ...     Delia Shiraz
A. Jay Radcliff     ...     Andre
Mike O'Malley     ...     Andy Shiraz
Ashlie Atkinson     ...     Bookstore Girl
James Franco     ...     David Piccolo
Tuva Novotny    ...     Sofi

Handling: En kvinna som är lyckligt gift kämpar tillsammans med sin man för att bli gravid men hon kommer fram till att hennes liv måste gå en annan väg. Efter en smärtsam skilsmässa reser hon iväg på en ”jorden-runt-resa” för att upptäcka sig själv.
Baserad på Elizabeth Gilberts storsäljande bok ”Kärleken, lyckan och meningen med livet”.

Julia Roberts är allså tillbaka in action. De flesta filmerna senaste åren har mer eller mindre gått ibeärktförbi, Duplivity, Charlies Wilsons War, Mona Lisas Leende. Senaste storfilmen är Valentines Day, men där var det bara en mindre roll. Det man minns henne ifrån kom på 90talet, Notting Hill, Min Bästa Väns Bröllop, Alla Talar Om Grace, Pelikanfallet, Sova Med Fienden och Pretty Woman att nämna några.

Så det här känns lite som hennes comeback. Julia spelar som vanligt stabilt och bra, inget att klaga på alls. Trailern känns som det kommer vara en väldigt stark och trevlig drama film. Den når dock inte upp till dom förväntingarna. Manuset, eller boken den baseras på, har en väldigt bra stomme att stå på. Att en kvinna skiljer sig och vill hitta sig själv, meningen med livet och upptäcka världen, i form av Italien, Indien och Bali.

Det är kul att se de olika miljöerna i dessa länder, där Bali ser helt fantastiskt vackert ut. Liz resa är både intressant och tänkvärd. Men några djupare karaktärer hinner det inte bli, då Liz skall resa till nästa land och få mer bekanta och upplevelser. Mind Body and Soul, kan man sammanfatta hela resan som.

Svenska Tuva Novotny ser vi i en mindre roll under Italien resan, hon gör bra ifrån sig. Det gör även andra personer med mindre roller. Så skådespelar mässigt är det kompetent. Men det man ändå saknar är, man får ingen riktigt känsla, den griper inte tag i en. Detta är mer en tjejfilm, och kvinnor kommer nog uppskatta den något mer än killar.
Filmen är små charmig, men inte så mycket mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback