Film: The Kids Are All Right - Betyg * * *

e kids are all right

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Drama  

Annette Bening     ...     Nic
Julianne Moore     ...     Jules
Mark Ruffalo     ...     Paul
Mia Wasikowska     Joni
Josh Hutcherson     Laser
Yaya DaCosta     ...     Tanya

Handling: Två barn. Två mammor.Ett litet problem ...Nic och Jules är ett lesbiskt par som har två barn tillsammans. Joni och Laser har blivit till genom konstgjord befruktning och de är nu i tonåren. Innan Joni börjar college till hösten finns det en sak som hon och hennes bror vill göra - träffa sin pappa. De lyckas spåra honom, men hur ska de kunna övertyga mamma och mamma om att de även behöver en pappa i huset? Han är ju ingen riktig pappa enligt dem, bara en"donator". Detta sätter igång en lavin av känslor, tankar och outtalade önskningar som kommer påverka dem alla för all framtid.

Manuset är det inget fel på, filmen visar familjerelationer anpassade till ett lesbiskt par som har haft barn som har blivit tonåringar och själva har ett långt förhållande bakom sig. Det filmen kanske vill visa är de har ofta samma problem i relationerna precis som alla andra. Man tröttnar på varandra, förhållandet håller på att falla isär.

Barnen är väl inte helt alright, de har lite vanliga tonårsproblem. Båda kidsen vill veta vem pappa är, vill träffa honom och lära känna honom. Manuset är fyndigt, lättsamt blandat med allvar, dramatik blandat med humor. Det är helt klart en lyckad dramakomedi. Den är också rätt vågad, och skäms inte för visa saker och ting.

Annette Bening (American Beauty, Mars Attacks) gör bra ifrån sig som Nic, Julieanne Moore (Hannibal) är också övertygande i sin roll som Julies. Deras tonårtsbarn spelas väldigt begåvat av Mia Wasikowska (Alice I Underlandet) och Josh Hutcherson (Resan Till Jordens Medelpunkt). Lägg till Mark Ruffalo (Shutter Island) som pappan, så är ni ett gäng med begåvande insatser som är bättre än de flesta dramakomedier.

Man kan sammafatta lite små fyndigt, The Movie Are Allright.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback