Film: Trollkarlens lärling/The Sorcerer's Apprentice - Betyg * *

The Sorcerer's Apprentice

ikonikon

Action | Adventure | Comedy
Nicolas Cage     ...      Balthazar Blake
Jay Baruchel     ...      Dave
Alfred Molina    ...      Maxim Horvath
Teresa Palmer    ...      Becky Barnes
Toby Kebbell     ...      Drake Stone

Handling: Dave Stutler är en helt vanlig kille som dras in i omständigheter som är allt annat än vanliga. När trollkralen Balthazar Blake kontaktar honom förstår Dave att han besitter krafter som han inte känt till att han hade. Balthazar blir Daves lärare och beskyddare och Dave får finna sig i att snabbt lära sig de magiska konsterna för att hjälpa Balthazar att skydda New York från den lika mäktiga som som ondskefulla Maxim Horvath.

Prince Of Persia, The Last Airbender, Clash Of The Titans
. Tre filmer som har förutom schyssta effekter och fantasytema gemensamt också att det var lite av besvikelser. De nådde inte upp det förväntningarna, som bla trailerna för filmerna gav en.
En trollkarls lärling ser rätt lovande ut, mycket effekter, bra sådana och ett härligt martiné äventyr. Vad kan gå fel? Man börjar ju undra, när förutsättningarna verkar finnas där. Denna känns mer påkostad än filmer som Percy Jackson och The Vampire Assistant, trotts detta så är den inte lika bra.

Manuset är svagt, men visst, det är familjefilm så man kanske inte skall ha så stora krav på manus och handling.
En del effekter är bra, men en del effekter är inte bra - så som en flygande stålfågel. Är det ett skämt börjar man fundera på.

Nicolas Cage (Face/Off Kick-Ass, Knowing, Next) är ingen favorit skådespelare. Men även så, har han haft sina stora ljusa stunder som i Face Off och The Rock. Men detta tillhör inte dom stunderna. Han verkar komiskt och bra i trailern, i filmen blir han helt ointressant, ungefär som han sov sig igenom hela film inspelningen och cashade in en massa pengar bara för att dyka upp. Resten av skådespelar gänget runt huvudpersonerna är som en axelryckning, helt ointressanta och färglösa, tom skurken gör inte mycket till avtryck.

Men sämst av allt i hela filmen, är ändå killen som har fått huvudrollen. Jay Baruchel var överkomlig som röst i Draktränaren, eller i ungdomsfilmen I Min Vildaste Fantasi, men det här fungerar inte. Han är irriterande från första filmrutan till sista. Tonläge, skådespeleriet, är helt brutalt dåligt. Man kan göra en lång lista på killar som hade gjort ett bättre jobb, vad sägs om Logan Lerman (Percy Jackson), Josh Hutcherson (The Kids Are All Right, Vampire Assistant), Logan Huffman (V) eller varför inte Steven R. McQueen (The Vampire Diaries, Piranha). Filmen hade varit mycket bättre utan Jay.

Det är kul när det kommer filmer med Fantasy i dom, tyvärr misslyckas Hollywood rätt ofta med dessa. Allt kan inte vara lika bra som Harry Potter eller Sagan Om Ringen, men att förvänta sig att det håller Narnia-mått är väl inte för mycket begärt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback