Heta vampyr serier: True Blood och The Vampire Diaries

TV Vampyrer    True Blood

TV Vampyrer  Vampire Diaries

true blood

vampire d
Tack vare succen med Twilight filmen, blev det ett uppsving i bok, tv och filmbranchen. Vampyrer, varulvar dyker upp lite överallt. De tv-serier som har gått bäst i detta ämne är True Blood och Vampire Diaries. Men det är två serier som skiljer sig mycket år.

True Blood - Betyg * * * * *
Manuset är alltid faktiskt. Skådepelarna är överlag väldigt bra. Många bra och intressanta karaktärer. Det är udda, det är vågat, det är sexigt och blodigt och en hel del övernaturliga väsen vid sidan av vampyrer och varulvar. Säsong 1 börjar lite travande dock, men den blir bara bättre. Helt enkelt grym tv underhållning!
Anna Paquin är lysande i huvudrollen, Ryan Kwanten spelar manlig version av Kelly Bundy (Våra Värsta År), dvs blond och dum, Rutina Wesley som Tara är genomgående bra, Kristin Bauer spelar härligt bitchiga Pam och sveriges stolthet Alexander Skarsgård är bra hela tiden….Dock är Stephen Moyer som spelar Bill, är inte det bästa valet i en huvudroll, lite tråkig. Serien är väldigt snyggt filmad.

The Vampire Diaries - Betyg * * * ½
Snygga ungdomar. Två personer är kär i en snygg mörkhårig tjej. Småstads idyll. Vampyrer som kan vara ute i solen. Varulvar i skogen. Skolmiljö. Det låter som en beskrivning på Twilight, New Moon och Eclipse.
Och det är faktiskt rätt likt, om man ser det så. Men man märker rätt fort, det är inte alls lika mesigt som i Twilight världen. Här biter man faktiskt sina offer. Här blir det blod. Folk dör. Skådespelar trion Nina Dobrev, Paul Wesley och Ian Somerhalder har större delan av serien på sina axlar, där Ian klart är den bästa skådespelaren, men har även den tacksama rollen att vara lite evil. Steven R McQueen, Candice Accola och övriga skådespelare som är runt om är också helt okej

Överlag är serien en bra ungdomserie med vampyrer och andra övernaturliga väsen, snäppet bättre än The Gates.

Vad tycker du om True Blood och Vampire Diaries?

Kommentarer
Nathalie @ Bloody Disgusting säger:

Jag borde ge True Blood en chans. Dock har jag alltid känt någon form av hat gentemot vampyrer. Är mer för zombies. ^^

2010-11-05 | 17:43:00
Bloggadress: http://bloodydisgusting.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback