TV-serie: The Gates - Season 1 - Betyg * * * ½

The Gates

The Gates

The Gates

The Gates

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon halv

Crime | Drama | Mystery | Thriller | Fantasy

Rhona Mitra     ...     Claire Radcliff (13 episodes, 2010)
Frank Grillo     ...     Nick Monohan (13 episodes, 2010)
Marisol Nichols     ...     Sarah Monohan (13 episodes, 2010)
Luke Mably     ...     Dylan Radcliff (13 episodes, 2010)
Travis Caldwell     ...        Charlie Monohan (13 episodes, 2010)
Skyler Samuels     Andie Bates (13 episodes, 2010)
Chandra West     ...     Devon (13 episodes, 2010)
Colton Haynes     ...     Brett Crezski (13 episodes, 2010)
Janina Gavankar     .Leigh Turner (13 episodes, 2010)
Justin Miles     ...     Marcus Jordan (13 episodes, 2010)
Victoria Gabrielle Platt     .Peg Mueller (13 episodes, 2010)


The Gates utspelar sig i en helt inhägnad småstad där ingen obehörig släpps in genom grindarna, därav namnet The Gates. Vi får bland annat följa den helt nyinflyttade polischefen med familjeproblem, hemmafrun som inte kan kontrollera sina begär, samt tonåringen som kämpar mot sina djuriska instinkter.

Samhället inaför grindarna ser väldigt hemtrevligt ut, typisk amrikansk småstad, där allt är så bra och mysigt. Lite "Desperate Houswifes" möter "Småstadsliv" utseendemässigt.
Vi får först följa Nick Monahan och hans familj (fru Sarah och tonårsbarnen Charlie och Dana) som flyttar in från Chicago. Han har fått jobbet som polischef. Förutom vanliga drama-serie intriger, så finns det något mycket mer i The Gates.

Många av invånarna i det "lugna" samhället är inte som alla andra. Vi får möta vampyrer, varulvar, kvinnodemoner, häxor och en del annat. Så färutom vanliga relationsdrama blir det en hel del tvister men övernaturliga inslag.

Överlag ser alla snygga ut i serien och skådespelarinsatserna är genomgående bra. Rhona Mitra spelar vampyrer Clair, vilket inte är så svår roll, då hon redan varit vampyr i Underworld 3. Nick Grillo spelar polischefen, har tidigare varit med Minority Report och Edge Of Darkness. Marisol Nichols känns igen från bla 24 och NCIS Los Angeles. Travis Caldwell har varit med Parenthood och Colton Haynes har bla varit med i Melrose Place (2009), The Hills och Pushing Daisies.

Serien är inte jättespännande, men den funkar. Den är mer underhållande, speciellt om man vill se övernaturliga väsen. Gillar du The Vampire Diaries, Twilight filmerna och liknande, så kommer nog uppskatta The Gates. Rollkaraktärerna är nästan alla väldigt intressanta och man blir nyfiken på att få veta mer om varje person, även intressant hur allt skall utveckla sig. Det är både äldre, medelålders och ungdomar i huvudrollerna, vilket gör att många kan ta till sig serien.

Tv-serien är dock nu nerlagd, så det blir ingen fortsättning på säsong 1, vilket är synd. För det slutade väldigt bra med en cliffhanger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback