Tv-Serie: V - Season 1 - Betyg * * *

V
v

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Sci-Fi | Thriller

Elizabeth Mitchell     Erica Evans
Morris Chestnut     Ryan Nichols
Joel Gretsch     ...     Father Jack Landry
Logan Huffman     ...     Tyler Evans
Laura Vandervoort     Lisa (12 episodes, 2009-2010)
Morena Baccarin     Anna
Scott Wolf     ...     Chad Decker

Handling: Enorma rymdskepp ses plötsligt sväva över världens stora städer. På en rad språk kungör nykomlingarnas vackra, karismatiska ledare Anna att man har fred i sinnet. Utomjordingarna inleder en charmoffensiv som bland annat innebär att man erbjuder nya tekniska kunskaper och botar sjukdomar, och människornas respons är entusiastisk.

Men en liten grupp klarsynta jordbor är misstänksamma och kontraspionage-agenten Erica Evans får reda på att besökarna under många år har infiltrerat regeringar och företag, med avsikt att få världsherravälde. De enleverar till och med hennes son Tyler, som lockas av den blonda utomjordingen Lisa. Erica går med i en motståndsrörelse där hon bland annat lär känna Ryan, en av inkräktarna som i hemlighet vill rädda människorna.

Inledningen till V är sig lik - enorma rymdskepp ses plötsligt sväva över världens stora städer. På en rad språk informerar nykomlingarnas vackra, karismatiska ledare Anna att man har fred i sinnet. Utomjordingarna inleder en charmoffensiv som bland annat innebär att man erbjuder nya tekniska kunskaper och botar sjukdomar, och människornas respons är entusiastisk. Men en liten grupp klarsynta jordbor är misstänksamma och kontraspionage-agenten Erica Evans får reda på att besökarna under många år har infiltrerat regeringar och företag, med avsikt att få världsherravälde. De enleverar till och med hennes son Tyler, som lockas av den blonda utomjordingen Lisa. Erica går med i en motståndsrörelse där hon bland annat lär känna Ryan, en av inkräktarna som i hemlighet vill rädda människorna.

Elizabeth Mitchell, som spelar Erica Evans, har vi bland annat sett i "Cityakuten", "House", "Lost", "Spin City", "Law & Order" och "CSI". Som hennes son Tyler ser vi Logan Huffman, som Ryan Morris Chestnut, och Laura Vandervoort från "Smallville" spelar Lisa. Morena Baccarin, som spelar besökarnas ledare Anna, är ett bekant ansikte från tv-serier som "Kitchen Confidential", "OC", "Las Vegas" och "Stargate SG-1". Scott Wolf ("Ensamma hemma", "Everwood") är den cyniske nyhetsreportern Chad Decker, som försöker göra sin lycka genom att få en exklusiv intervju med Anna. I övriga roller hittar vi bland andra Joel Gretsch och Lourdes Benedicto.

V var enorm succé på 80-talet i form av två mini serier och en serie. Då var det mer pang på, mer intriger och mer synbart onda ödlor, speciellt deras ledare Diana, spelad av Jane Badler gav stort intryck.

Den nya V håller faktiskt måttet. Karaktärerna är helt okej, ledaren Anna (Morena Baccarin) är både läcker och trevligt ond, även hon inte är i närheten av underbara Jane Badler. Serien kan se lite  plastigt animerat ut ibland, men fungerar överlag. Morena Baccarin är bäst i serien, hon spelar ut sin roll perfekt. Scott Wolf, Elizabeth Mitchell och resten av gänget fungerar utmärkt de med.

Tv-serien blir dock ibland lite långdragen, det borde hända mer, man väntar på att omvärlden skall få se vad dom egentligen går för och inte bara en liten motståndsgrupp. Det är detta som får "V" att inte få ett högre betyg. Dock de sista avsnitten av serien drar det verkligen igång, och enligt rapporter kommer säsong bli mer spännande, bättre och mer effektfull. Plus att Anna:s mamma kommer att vara med i säsong 2 - vid namn Diana - spelad av - Jane Badler. Så ge V en chans, för säsong 2 verkar bli en grymt bra sci fi fortsättning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback