Film: 30 Days of Night: Dark Days - Betyg *

30 days

bacardi ikon

Horror | Thriller

Kiele Sanchez        Stella
Rhys Coiro     ...     Paul
Diora Baird     ...     Amber
Harold Perrineau     ... Todd
Mia Kirshner     ...     Lilith

Handling: Det har gått nästan ett år sedan befolkningen i Barrow, Alaska decimerades av vampyrer. Stella, som sörjer sin mördade make, har rest runt i världen och försökt övertyga andra om att vampyrer faktiskt existerar. När en grupp förtappade själar erbjuder henne en chans att ta hämnd på vampyrdrottningen ansluter sig Stella till dem för att hindra ondskan från att slå till igen.

Första filmen 30 Days Of Night, var en iskall rysarthriller, där vampyrerna var så långt ifrån Twilight man kunde komma. De såg skräckinjagande ut. Filmen hade en utsatt miljö, där man inte kunde fly. Skådespelarna var samtliga bra, där Josh Harnett hade huvudrollen, men har man sett slutet på filmen vet man att han inte är med i uppföljaren av naturliga själ.

Alien. Terminator. Harry Potter. Sagan Om Ringen. Alla dessa filmer har uppföljare som är bättre än första filmen. 30 Days Of Night tillhör inte denna skaran. Det är verkligen som dag och natt i mellan filmerna. Del två går direkt till DVD, säger kanske allt. Handlingen går på direkt efter första filmen, men förflyttas från en liten ort i vinterland till storstad.
Bara den förändringen påverkar filmen radikalt i både story och spänning. Filmen har inte helt dåliga effekter, skådespelarna är inget att tala om, man stör sig inte direkt på att de usla. Men filmen är inte spännande. Och det är största bristen, inte spännande och man bryr sig inte alls. Om alla dör gör det ingenting.

Vampyrerna ser mer mänsliga ut, det som var skräckinjagande i första filmen blir en spelfilms variant av Vampire diares vampyrer. En film man vill snabbspola, är inte bra.
Den får filmer som The Forsaken/Vampires in the desert och From Dusk To Dawn uppföljare se ut som - mästerverk

Se om första filmen, eller kolla in True Blood instället för detta var verkligen dark days for vampire movies.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback