Film: Machete - Betyg * * *

Machete

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Comedy | Crime | Thriller

Danny Trejo     ...     Machete Cortez
Robert De Niro     ...     Senator John McLaughlin
Jessica Alba     ...     Sartana Rivera
Steven Seagal     ...     Torrez
Michelle Rodriguez     Luz
Jeff Fahey     ...     Michael Booth    
Cheech Marin     ...     Padre Cortez
Don Johnson     ...     Von Jackson
Shea Whigham     ...     Sniper
Lindsay Lohan     ...     April Booth

Handling: En man kallad Machete får i uppdrag att döda en senator. Men just när han ska avlossa skottet upptäcker han att någon siktar på honom och förstår att han har blivit lurad. Machete överlever trots allt skottet och är nu ute efter hämnd. Om du anlitar honom för att döda fienden, se till att fienden inte är du!

Denna splatter action komedi är gjord av Robert Rodriguez, som även gjort filmer som Sin City, Once Upon a Time in Mexico, Planet Terror, From Dusk Till Dawn och Desperdos. Men även gjort familjevänliga filmer som Spy Kids 1 & 2 och "På Äventyr med sharkboy och Lavagirl". Men Machete är inte en familjefilm.

Filmen är snyggt filmad och den får 70-tals känsla över hela filmen. Precis som "Planet Terror" så är det våldsamt och blodigt. Det blir en heldel splatter där kroppsdelar flyger åt alla håll och blodet sprutar. Överdrivet? Ja verkligen, men det är det som är grejen, man måste redan innan vara beredd på en överdriven våldsam blodsprutande film, men b-känsla och humor.

Danny Trejo är cool och spelar bra i huvudrollen, men det finns ett helt gäng bra skådeseplare runt honom. Robert De Niro är bra som Senatorn och Jeff Fahey spelar mycket övertygande. Michelle Rodriguez är som vanligt kul att se i en tuff kvinnoroll, och Jessica Alba fungerar oväntat bra i filmen. Däremot är det kanske kul att se Steven Seagal lever, men han är fortfarande rätt kass skådis.

Don Johnson gör en bra biroll, medans Lindsay Lohan spelar sig själv, känns det som.

Filmen är allmänt underhållande, och det blir en hämndhistoria som är både skön och rolig och - blodig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback