Film: Piranha - Betyg * * * ½

Piranha 3D

Piranha 3D

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon halv

Comedy | Horror | Thriller

Steven R. McQueen     Jake Forester
Jessica Szohr     ...     Kelly
Elisabeth Shue     ...     Julie Forester
Jerry O'Connell     ...     Derrick Jones
Cody Longo     ...     Todd Dupree
Ving Rhames                Deputy Fallon
Christopher Lloyd     Mr. Goodman


Handling: En spricka i havsbotten öppnar portarna till en förhistorisk värld. Men om människan kan ta sig in, kan andra ta sig ut… Gigantiska pirayor som inte smakat människokött på två miljoner år, jagar i flock och har en omättlig aptit, sätter kurs mot Lake Victorias strand där tusentals badande ungdomar på skollov just dragit igång ett megaparty.

Redan på filmpostern, eller i titeln, förstår man, detta är en b-film. Och något annat än det försöker den inte heller vara. Effekterna är bitvis mindre lyckade, bitvis lyckade. Fiskarna de inte allt för snälla ut, och de är effektiva när de väl hittar sitt offer. Det blir mycket splatter, blod, kroppar som delar sig på alla möjliga sätt. Det är blodigt värre!
Lägg till lättklädda ungdomar som festar loss i typisk amrikansk stil. Springbreak party film blandas med splatter och piranha attaker.

Finns en heldel ansikten man känner igen, Steven R McQeen känns igen från Vampire Diaries, Jessica Szohr från Gossip Girl men även klassika skådespelare som Richard Dreyfuss (Hajen), Elizabeth Shue (Cocktail) och Christopher Lloyd (Tillbaka Till Framtiden). Så skådespelarna är det inget fel på. Manuset är ju inget underverk, men det kan man inte förvänta sig heller, av denna typen av film.

En scen som gör filmen lite omtalad är de två wild wild brudarna som simmar sexigt runt - nakna under vattnet i 3D. Det blir en heldel naket, vilket gör filmen rolig och underhållande. Det är vågat, porrskådisar på bio, lite oväntat.

Detta är ingen kvalitets film, detta är en film som är underhållande med splatter och naket och en hel del humor. Mycket mer är så är det inte. Gillar du trailern, gillar du filmen.

En riktigt bra b-film!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback