Film: Resident Evil 3D: Afterlife - Betyg * * ½

resident evil 3d

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon halv


Action | Horror | Sci-Fi | Thriller

Milla Jovovich        ...      Alice
Ali Larter     ...     Claire Redfield
Wentworth Miller     Chris Redfield
Kim Coates     ...     Bennett
Shawn Roberts     ...     Albert Wesker
Sergio Peris-Mencheta     Angel
Spencer Locke     ...     K-Mart
Boris Kodjoe     ...     Luther
Sienna Guillory     ...     Jill Valentine

Handling: Världen ödeläggs av ett virus och gör offren till zombies, och Alice fortsätter nu sin resa för att hitta överlevare och sätta dem i säkerhet. En dödlig kamp med företaget Umbrella Corporation eskalerar och Alice får oväntat hjälp från en gammal vän. En ny ledtråd leder Alice och hennes följeslagare till Los Angeles, men när de kommer dit har zombies tagit över staden – och en dödlig fälla väntar.

Resident Evil serien har haft en nivå, som är motsvarar betyg tre, där tredje delen var bättre än de andra delen, den hade en Mad Max känsla i zombie dödandet.
Så nu är del fyra här, den är nu uppgraderad till riktigt 3D, samma teknika som Avatar spelades in med.

Handlingen är lika tunn som ett höstlöv, men man stör sig inte jättemycket på det, men man känner ändå, kunde de inte haft lite bättre manus?
I vilket fall, filmen börjar med fullt actionpåslag, det skjuts, sprängs och värsta Matrix effekterna. Det blir en "wow" känsla, om den börjar så här, precis som vanligs action filmer slutar, hur skall de lyckas hålla detta effektfulla tempo? Svaret har man när filmen är slut så klart.

Effekterna är det inget fel på, det ser snyggt ut, coolt filmat, även om det kanske blir lite väl mycket slow-motion. Det är grabbig action, trotts det är en kvinna som huvudroll.
Blir faktiskt imponerad av början av filmen, medan vissa kanske tycker det är lite väl Matrix-överdrivet.

Men sen rullar filmen på, visst det är en hel del action, ett helt gäng zombies omringar byggnaden de är i, det är en del attaker som får en att hoppa till i biostolen. Men det saknas nått, och det känns som det är just det mer vanliga zombie attackerna.

3D effekterna, är hyffsat många och det se flera gånger väldigt coolt ut. Men vissa gånger ser det konstigt ut, som när de flyger ett plan - så ser det ut som ett modellflygplan, det var nog inte tanken. Går dock inte gemnföra med Avatars magiska 3D effekter, utan man kan säåga Resident Evil har bättre effekter än alla filmer som har konventeras till 3D efteråt.

Milla Jovovich är en bra skådespelare, hon är sten cool som Alice, det blir inte mycket utrymme för mer utveckling av rollen, men hon gör det hon gör bra - dvs döda, döda, döda.
Ali Larter från tv:s Hereos fungerar bra som sidekick. Irnonsikt nog hittar de en kille i ett fänglese, inlåst - Prision Break stjärnan Wentworth Miller. Även han gör ett helt okej jobb.

Filmen pendlar mellan 2½ och 3 i betyg för mig, men den känns sammanfattnigsvis rätt svag, även om effekterna och actionscenerna är underhållande.
Men ändå kan 3D vara värt biopriset, kanske. Är du fan, så skall du klart kolla Resident Evil Afterlife. Om du är osäker - hoppa över den om du inte är stort 3D fan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback