Ett blogginlägg kan påverka hela svenska valet - en världsnyhet. Om Slutdebatten

fallet annica

"Fallet Annica" - ett öde som kan påverka valet skriver medierna idag. För sjuk att jobba, men blir utförsäkrad trotts läkarna säger - hon kan inte jobba. Få gå på Socialbidrag, sälja sitt hem.
Är detta det Sverige vi vill leva i? - Undrar de RödGröna, som igår gick hård attak emot Alliansen om och om igen.

Från 20 läsar per dag till 70 000 över en natt, inte dåligt. Det visar, att man kan via en blogg, faktiskt betyda något.
Däremot är den blogg du läser på nu, inte en sådan! Kommer inte bli några världsnyheter här inte :)

Slutdebbatten igår på SVT var bra. Alliansen har alltid varit starka i debatter - som debattörer och få fram sina åsikter, och anklaga de RödGröna högt och lågt. För första gången tyckte jag att RödGröna lyckades bättre, Alliansen blev pressade och i underläge.

Som debattör tyckte jag Fredrik Reinfeldt gjorde starkas ifrån sig från Alliansen. Man får förtroende för honom som Statsminister. Göran Hägglund fungerade också helt okej, liksom Jan Björklund. Den som jag tyckte gjorde sämst ifrån sig var Maud Olofsson . Skall bli skönt slippa se henne varje dag i tv i fyra år.

På de RödGröna sidan var det en person som var bäst - Maria Wetterstrand. Saklig, smart och effektiv. Efter det kom Mona Sahlin och Lars Ohly på en delad sista plats - Mona är faktiskt rätt tråkig att lyssna på, även hon var bättre än på hela valet just igår. Lars Ohly har jag tyckt varit helkass innan, nu är han mer finslipad.
Tack och lov var inte Peter med från Miljöpartiet, han går bort i hundranittio!

Det var partiledarna det, själva politiken? Kommer jag inte skriva så mycket om, det är skillnad på partierna, men de flesta av dom har faktiskt bra saker alla ihopa!

Att inte glömma - Debatt i SVT (finns på svtplay) där Gudrun Schyman pratade kvinnofrågor med en från Folkpartiet. Ingen vidare debatt.

Sen var det SverigeDemokraterna Jimmie Åkesson vs en muslinsk Socialdemokrat jag har glömt namnet på.
Om det var meningen man skulle sätta dit SD och få folk att INTE rösta på dom - då var det en stor miss!
Skall man sätta dit SD i TV får man skicka en kompetent person som kan snacka för sig och inte ha personliga grejer i vägen för debatten.

Sen kom Folkpartiet vs Piratpartiet - bara denna korta debatt är värt att kolla in programet. Piratpartiet tog upp allt från försäljning av inblock (sen kom kylskåpet), lp skivor, kassettband, videoband...hela utvecklingen.
Vem som vann där, får du avgöra själv :D

Vem/Vilka vinner valet? Vilka tror du?
Har SD, FI, Piratpartiet någon chans att komma in?
Kommentera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback