Politik: Utfrågning av Fredrik Reinfeldt

Fredrik

Då var det dax med lite politik igen! Såg utfrågningen av Fredrik Reinfeldt igår, Moderaterna.
På förhand var jag nyfiken hur mycket imponerad jag kommer bli av hans skicklighet som debattör.
Första 15 min blev jag mörkrädd. Det kändes som det gick åt h-lvete för Fredrik. Han blev pressad, han var som en orm runt raka frågor och såg arg och pressad ut. Skall ni samarbeta med SverigeDemokraterna om de får en vågmästarroll? Antingen säger man JA eller NEJ. Om JA förklara mer och om NEJ vilka skall de ta hjälp av då, miljöpartiet? Rösta inte på dom, om du gillar Sverige var hans mot kommentar.
Cancersjuka, läkare som blev hänvisad till Samhall, allt blev riktigt illa för Fredrik.

Sen kom humorlåten, sen blev det mycket bättre. Det blev bättre svar, snällare frågor och Fredrik fick till det.
Jag hade nog för mig Fredrik var bättre än vad han var, men det skall bli intressant se han fightas lite mer med Rödgröna i utfrågningarna. Men han är fortfarande bättre - än de flesta andra!

Gillar du Fredrik som debattör? Eller är det någon annan som är bättre?

Vilket Parti skall du rösta på? FI, SD eller Piratpartiet? Eller väljer du ett av blocken, det BLÅ eller RÖDGRÖNA?
Rösta här för skoj skull!

Kommentarer
Anders Ekberg säger:

Det är beklagligt att Samhall används i valrörelsen och i mediernas rapportering som ett exempel på jobb med lägsta tänkbara status. Det bidrar till de fördomar som finns om Samhall och våra medarbetare.Att Försäkringskassan kan hänvisa någon till Samhall är en missuppfattning. Den som är aktuell för arbete på Samhall blir anvisad från Arbetsförmedlingen efter en ordentlig prövning. Det är alltså Arbetsförmedlingen och ingen annan som avgör vem som blir erbjuden jobb på Samhall.Det som diskuteras i det aktuella fallet handlar om att arbetsförmågan prövas "mot hela arbetsmarknaden" av Försäkringskassan. En generell beskrivning av vad en prövning mot arbetsmarknaden innebär handlar om att man också beskriver vilka stödformer som finns, exempelvis Samhall.För vår del är det mycket allvarligt om en missuppfattning som denna tillåts bidra till fördomarna om det arbete som utförs av 20 000 människor i Samhall. Samhall utvecklar personer med funktionsnedsättning genom arbete. Många av våra medarbetare är idag fullt rustade för ett jobb utanför Samhall, men deras möjlighet att bli rekryterade av andra arbetsgivare minskar när fördomarna sprids.Anders Ekberg

Pressekreterare

Samhall AB

2010-09-03 | 15:55:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback