Politik: Utfrågningar med Wetterstrand, Ohly och Olofsson

partiledare

Utfrågningarna haglar i SVT, i och med jag redan tagit upp de andra partierna så är det inte mer än rättvist att i alla fall nämna de tre sista.

Först ut, Vänsterpartiet, som jag till en början har väldigt lite koll på. Efter en timme med Lars Ohly vet jag inte så mycket mer, än att allt låter väl "rätt" okej.
Rubrikerna hadlade mest om bröstpumpar, som han slängde ur sig, att han själv löste sin situation. Dumt värre. Sen tog han tillbaka flera saker, men det kändes ändå mänskligt att han var stor nog att erkänna han inte fick medhåll och därav tar bort förslaget.
Det jag fick mest ut av utfrågningen var att Lars Ohly var en rätt skön gubbe som hade nära till humor och skratt. Politiken i sig har jag inte så mycket att säga om.

Därefter blev det mitt hatobjekt Maud Olofsson för det rätt meningslösa Centern. Förvånande nog var hon mycket bättre än vad jag trodde. Positivt överaskad, hon klarade av utfrågningen bra.

Sen kom då Miljöpartiets Maria Wetterstrand, hade ingen direkt åsikt om henne innan, förutom hon är typ snyggast i rikstaden. Ja, det var hon även efter utfrågningen. Miljöpartiet ansåg jag som ett enfråge parti som vill införa häst och vagn typ - om jag blev överaskad av Maud:en så blev jag ännu mer överaskad av Maria. Politiken var bredare än väntat, men det som var tydligast, efter fått den tuffaste utfrågnngen av dom alla - så klaradfe hon sig utmärkt. Denna kvinnan är stark och otroligt smart och begåvad. Hon sopade banan av dom andra politkerna (i alla fall i detta forumet) förutom statsministern då.

Sammanfattningsvis: Lars Ohly - humor man med distans, Maud - bättre än väntat - och Maria - begåvad och smart.

Även sett debatter med Gudrun Schyman, finasminstermänniskor och Mona Sahlin & Fredrik Reinfeldt. Mona hoppade på Moderaterna att falskt marknadsföra sig som "arbetarparti" då det är ett "miljadärsparti" medan Moderaterna säger att Socialdemokraterna har en bidragspolitik och ingen arbetarpolitik

Maud sa "fuck you" till Rödgröna om samarbete om Sverige Demokraterna får en vågarmästaroll medan Rödgröna vill samarbeta med C & FP om SD får makt.

Det är rätt rörigt, även man se debatterna och utfrågningarna, vad är vad. Problemet de kastar skit på varandra hela tiden istället för att fokusera "så här ser sverige ut med våran politik".

I vilket fall är det kul när det hettar till i debatterna.

Ett parti som nästan aldrig nämns att Piratpartiet, som enligt min egna lilla minimätning på bloggen är eran favorit! Dom är förmodligen mer aktuella i nästa EU-val, då FI+PP+ alla andra partier har ca 1% i mätningarna tillsammans.

Vad tycker du om veckans utfrågningar och debatter - har du blivit klokare av dom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback