Film: Big Mommas: Sådan far, sådan son - Betyg *

Big Mommas: Like Father, Like Son

bacardi ikon

Comedy   

Martin Lawrence     Malcolm / Big Momma
Brandon T. Jackson     Trent / Charmaine
Jessica Lucas     ...     Haley
Michelle Ang     ...     Mia
Portia Doubleday     Portia Doubleday     ...     
Jasmine

Handling: FBI-agenten Malcolm Turner och hans styvson Trent gå undercover på en all-girls scenkonst skolan efter Trent bevittnar ett mord. Han har nu ett pris på sitt huvud och Malcolm tvingas att återigen sätta på sig den stora tjocka förklädnaden.

Detta är allså tredjefilmen i Big Momma serien, där de två första var b-aktiga filmer, med viss charm och humor. Men nu räcker det. Det finns några scener i filmen som är roliga, men de går räkna på ena handen.

Martin Lawrence kör sin vanliga stil som Big Momma, inget nytt under solen där. Brandon som också klär upp sig till kvinna har inte alls humorn, det är bara löjligt och väldigt dåligt.
Manuset känns som var ett utkast till de två första filmerna, men att det var så dåligt att man kastade i tunnan. Men så plockade någon upp det och gjorde en tredje film.

Manuset är obefintligt. Handlingen är så klart kass, men man kan itne förvänta sig något med detta temat. Men dialogen, händelsderna, är både förutsägbara och så låga att man skäms.

Filmer där män/killar klär ut sig till kvinnor kan vara riktigt underhållande. Robin Williams filmerna Välkommen Mrs. Doubtfir och The Birdcage - Lånta fjädrar är båda klassiker. Bland de seriösa finner vi 80-tals klassikern Tootsie med Dustin Hoffman. Bland de mer oseriösa men ändå lyckade filmerna är White Chicks med Shawn Wayans och Marlon Wayans, en skamlös och rolig film. Sen har vi Rob Schneider och The Hot Chick, både löjlig och rolig - men rolig och fyndig! Går vi ner på b-films nivå finner vi bla Just One Of The Girls/Anything For Love med Corey Haim, harmlös ungdomskomedi.

Så det finns massor av filmer med samma tema, så är lyckade på olika nivåer. Big Mommas 3 tillhör inte den ligan! Men äslkar de två första, så skall du så klart se del tre, som har några ljusglimtar i mörkret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback