Film: I Am Number Four - Betyg * * *

i am number four

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Sci-Fi | Thriller

Alex Pettyfer     ...     John
Timothy Olyphant     Henri
Teresa Palmer     ...     Number 6
Dianna Agron     ...     Sarah
Callan McAuliffe     Sam

Handling: John Smith ser ut som vilken high school-student som helst. Men han är en ung man med enastående talanger, jagad av en hänsynslös fiende som skickats för att döda honom. Ständigtpå flykt tillsammans med sin beskyddare Henri är John alltid den nya killen i skolan. Men i den lilla stad i Ohio som för tillfället är hans hem upplever John saker som förändrar hela hans liv - sin första kärlek, nya krafter och en koppling till fler som delar hans enastående öde.

D.J. Caruso heter mannen som har gjort I Am Number Four, han har tidigare gjort filmer som Eagle Eye, Disturbia och Taking Lives. Tre filmer som är rätt bra faktiskt. Och nu har han gjort en fjärde film, som också är rätt bra, passade nog I Am Number Four.

Filmen börjar väldigt effektivt. Det är snyggt, det är spännande - och musiken tillsammans med actionscenerna blir en perfekt början. Sedan blir det att ge filmpubliken en chans att lära känna karaktärerna. Man får se John som är nummer fyra, upptäcka en del oväntade saker om sig själv, att han inte är mänsklig och människa vet han redan, men han vet inte vad det riktigt innebär.

Filmen går från Science fiction action till ungdomsfilm i skolmiljö. Tempot går ner och det blir mer drama av det hela. Filmen känns att falla i samma grop som Twilight, New Moon och Eclipse är i - det beskrivs en massa - och händer inte speciellt mycket. Man blir lite sömnig av detta partiet. Men man förstår samtidigt att det kanske är bra att man får en bild av kartaktärerna innan det blir mer action. Twilight fansen kommer uppskatta denna delen, medan mer action-fantasy fansen kommer tycka det är lika segt som i Twilight eller senaste Harry Potter.

Det är inget direkt fel på skådespelarna, Alex Pettyfer känns igen från Beasty, Wild Child och Stormbreaker. En tonårsskådis som har växt upp en del. Ingen fantastisk skådespelare, men funkar väl för filmen. Ingen skådespelare gör större avtryck, men de är i alla fall okej.

Väl när det närmar sig slutet drar action scenerna igång, inte fantastiska, men helt okej. Det mesta är helt okej, men det saknas någonting. Man grips inte tag i historen direkt, även om den är snygg paketerad. The bad guys fungerar, men inte mer.

Det är en hyffsat treevlig ungdomsfilm med sci fi inslag, passar bra som en Söndagsmartiné film.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback