Film: Sharktopus - Betyg *

Film: Sharktopus  - Betyg *

bacardi ikon

Horror | Sci-Fi

Eric Roberts     ...     Nathan Sands
Kerem Bursin     ...     Andy Flynn
Sara Malakul Lane     Nicole Sands

Handling: Till hälften haj, till hälften bläckfisk en skapelse skapad för militären, skapar en hel del skräck i Mexiko, medan en vetenskapsman som var med och skapade den försöker fånga den.

Som man redan förstår innan man ser filmen är att det är en klassiks b-film. Eller c-film. Eller ö-film, eller vad man vill kalla det. Med minsta budgeten, så gör man en rolig grej av det.
Den påminner om lågbudget filmer som Mega Shark vs. Giant Octopus och Mega Piraya. Det är filmer med dåliga skådespelare, dåliga effekter, dålig handling, men som räddning så är allt gjort med glimten i ögat, och det är det som är roligt med denna typen av filmer.

Sharktopus är faktiskt bättre än de två nämnda filmerna, medans Mega Shark filmen försökte vara en seriös drama film (!) i mellan angreppen, så försöker inte denna vara det.
Det är lättklädda brudar, halvnakna människor lite över allt och dom äts upp en efter en. Som förväntat då.

Eric Roberts är ju inte speciellt dålig skådespelare, så där höjs nivån något fram de andra filmerna. De animerade effekterna är mer eller mindre kassa. Speciellt spännande är det inte så klart, men lite små roligt. Men när Sharktopus börjar klättra på land går man lite för långt.

Filmen går också väldigt mycket ut på att visa alla dålig skådespelarna i lättklädda scener. Kerem Bursin gör allt för visa sina magmuskler i nästan varje scen och det blir väldigt uppenbart.
Inte för detta spelar någon större roll, det skall ju vara så här.

Piranha 3D är en film som har ingefär samma innehåll. Lättklädda (men i detta fall snygga) skådespelare, mycket splatter och överdrivna fiskar som är ute efter människoskött. Men den filmen har klass. Den är bra på riktigt.

Man får vad man betalar för, och budgeten till denna filmen är väl nästan obefintlig. Gillar man Mega Piraya liknande filmer skall man självklart kolla in även denna filmen. För den har ändå ett underhållningsvärde. Är du skeptisk, kolla istället Piranha 3D  - bättre fisk splatter b-film finns inte just nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback