Kvalitets fantasy serier: Games of Thrones och Camelot

camelot

merlin

games of the thrones

games

Två äventyr/Fantasy serier drar igång nästan samtidigt i USA. Först ut var Camelot, som så klart handlar om Kung Arthur och allt runt den klassiska historien.

Den andra serien drog igång förra veckan, Games Of Thrones får bra kritik i hemlandet. Hollywood Reporter är en av tidingarna som gillar den, läs recensionen här. Se trailer här

Games Of Thrones - handling:
Långt i det förflutna kastade en övernaturlig händelse om själva årstiderna, och sedan dess kan somrarna vara i decennier och vintrarna hela livstider. Nu närmar sig vintern, och med den ett hot från mörka krafter bortom den kontinentvida mur vid Winterfell som skyddar Kungarikets norra gräns. Men Kungariket har andra problem också: kungens rådgivare har dött under mystiska omständigheter, och hans fiender vädrar morgonluft. Mot sin vilja accepterar Lord Eddard Stark positionen som kungens nye rådgivare, och lämnar sitt frusna land i norr för intrigerna i söder."

Camelot, precis som Starz andra tv serier (Spartacus) så tar dom ut svängarna lite när det kommer till våld och sex. Nu är denna inte lika grafisk eller brutal och porrig som de två olika Spartacus serierna, men det finns element av det även i denna serie. Camelot är en klassik histora vi har sett många gånger om, men det spelar mindre roll. Det är bra filmat, bra handling, ett gäng bra skådespelare och det är rätt mycket maktspel.
Serien känns seriös och man kan inte gemnföra den med "Legend of the Seeker" och liknande serier som känns mer "B".

Games of Thrones är väldigt snyggt filmad. Det är rått våld och spännande. Oväntat bra för vara en tv-serie, det hade lika gärna kunnat vara en påkostad lång film. Skådespelarna är väl valda och allt känns dödligt seriöst.
Även denna serie har fantasy element som är ett stort plus. Mycket oväntat händer också.

Båda serierna verkar både snyggt gjorda med bra handling och seriöst utförda. Det är drama, magi, action, sex och kärlek.

Har du kollat in serierna? Vad tyckte du?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback