Böcker: Fallen Ängel & Förlorad Ängel av Becca Fitzpatrick

förlorad ängel

fallen ängel

Efter läs ett gäng böcker, har jag nu läst två böcker om fallna änglar och andra ting. Böckerna heter "Fallen Ängel" och "Förlorad Ängel" av Becca Fitzpatrick.

Handling:

Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga. För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det? Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly... Fallen ängel är en mörk och romantisk berättelse som centreras kring konflikten mellan de odödliga. Becca Fitzpatrick har flyttat mytologin om de fallna änglarna från gamla bibliska referenser till våra dagar.

Böckerna påminner i börjar av Twilight. Men sen snurrar det till och bli änglar och andra ting, och en intrig vem som döda hennes pappa? Vem vill döda henne nu?

Det är små spännande i mellanåt, dock kan man irritera sig på huvudrollen som är ibland lite väl "dum".
Boken är i alla fall ok och Twilight fans kanske tycker den är rätt bra!

Fallen Ängel - Betyg * * *
Förlorad Ängel - Betyg * * * -

En tredje bok finns redan utgiven på engleska.


Kommentarer
sarah säger:

En av mina favvobok serie! :D Den tredje har inte kommit till Sverige än tror jag..Den dagen då jävlar ska jag läsa :D

2011-08-17 | 22:05:57
Bloggadress: http://saraah.webblogg.se/
BacardiBoy säger:

Kul!Kolla gärna in House of night och vampire academy serien, kanske oxå diggar!

2011-08-18 | 09:56:37
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/
sarah säger:

Jag har beställt första boken i House of Night serien av bokaffären :D Ska hämta den i helgen eller nästa vecka!Den första Vampire Academy boken har jag hemma, och jag har läst ut den! Ska köpa resten eller så många som det finns i bokaffären när jag är där och hämtar första House of Night :DHade haft första VA boken hemma några månader men inte läst den förrän jag såg de fanmade trailers som du la upp :D Dom gjorde mig jätte sugen på att läsa :D Så tack haha! :D

2011-08-18 | 10:04:22
Bloggadress: http://saraah.webblogg.se/
BacardiBoy säger:

Sarah > Okej!Vampire Academy blir bättre för varje bok. Jag inväntar bara sista boken (nr 6) på svenska som skulle komma denna veckan....har i alla fall beställt den.House of night, då har du en hel del böcker kvar o läsa, härligt :)Kul du kom på att läsa VA boken efter kollat bloggen!Ha en bra dag!

2011-08-18 | 12:22:09
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/
sarah säger:

Jasså? Okej! Det förvånar mig faktiskt inte! Ska bara bli rik först, sen har jag också alla haha :)Ser fram emot House of Night nu också, tack vare dig! :DJa, eller asså fick tipset om VA av en annan, köpte den men fick inget sug för att läsa - ditt inlägg gjorde det :DTack detsamma! :)

2011-08-18 | 17:44:46
Bloggadress: http://saraah.webblogg.se/
TjaTja säger:

Jag är heeelt såld för Vampire Academy och Fallen Ängel böckerna ! Vampire academy rekomenderar jag stoooort ! Mycket kärlek, mycket spänning, bättre än så kan det inte bli ! Måste kolla in när 3 boken kmr ut för då ska det läsas på en dag ! :D<3

2011-08-22 | 12:26:09
BacardiBoy säger:

:) :)

skall nog oxå hålla koll på när del tre kommer i fallen ängel serien :)House of night serien e bra med, vampyrer o annat kul :)

2011-08-22 | 20:25:51
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback