Fantasy serie: Once Upon a Time

Fantasy serie: Once Upon a Time

Fantasy serie: Once Upon a Time

Fantasy serie: Once Upon a Time

Det är inte speciellt gott om bra Fantasy serier på tv. Under 2011 kom den fantastiska Game Of Thrones, som kändes som en seriös fantasy serie som hade lite Sagan om ringen touch.

Nu har det kommer en ny fantasy serie som spelar på kända sago karaktärer, så som Snow White. Det är mer drama/såpa över serien än vad Thrones är, men är ändå en välgjord och intressant serie.

Handling: 8-åriga Emma Swann får på sin födelsedag besök av Henry, den son hon gav upp för adoption för tio år sedan. Henry tar med henne till sin hemstad Story Brook som han hävdar att det vilar en förbannelse över. Tiden står stilla i Story Brook och alla stadens invånare är egentligen sagofigurer som glömt sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är dottern till Snövit och hennes prins, och den dottern är Emma.

Henrys adoptivmor Regina Mills är stadens borgmästare, men Henry menar att hon egentligen är den elaka drottningen som försökte döda Snövit. Hans lärare, Mary Margaret Blanchard, är Snövit och hennes prins är en man som ligger i koma på stadens sjukhus. Henrys psykolog Archie Hopper är egentligen Benjamin Syrsa. Stadens rikaste man, Mr. Gold är i sagans värld Rumpelstiltskin.

Emma beslutar sig att stanna ett tag i Story Brook, något som får stadens stora klocka, som dittills stått stilla, att plötsligt börja fungera igen.

Medverkar gör:

Ginnifer Goodwin
som Snövit/Mary Margaret Blanchard
Jennifer Morrison som Emma Swan
Lana Parrilla som Den elaka drottningen/Regina Mills
Josh Dallas som "Prince Charming"/David Nolan
Jared S. Gilmore som Henry Mills
Raphael Sbarge som Benjamin Syrsa/Archibald 'Archie' Hopper
Jamie Dornan som Sheriff Graham
Robert Carlyle som Rumpelstiltskin/Mr. Gold

Skådespelarna är samtliga övertygande och bra, bäst är Lana Parrilla som spelar den elaka drottingen, så får en att tänka på Jane Badler som Diana i sci fi serien V.

Detta är en charmigt underhållande serie, vi får hoppas att ABC inte lägger ner denKanal5 sänder den i Sverige

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback