Facebook: Ser du inte alla vännerna i nyhetsflödet?

facebook

Facebook har ändrat inställningarna, så man ser bara dom man mest är aktiva med av vännerna i "nyhetsflödet"
För att se alla måste man själv ändra inställning!

VÄNLIGEN LÄS – DETTA ÄR VÄLDIGT VIKTIGT FÖR ALLA SOM ANVÄNDER FACEBOOK FÖR BÅDE AFFÄRER OCH PRIVAT {Delad av Abby Smith}

 

Har du noterat att du bara ser uppdateringar i ditt nyhetsflöde från samma människor på sista tiden? Har du också märkt att när du lägger ut statusuppdateringar, foton och länkar, så är det samma cirkel av människor som kommenterar och det verkar som att alla andra ignorerar dig?

 

Oroa dig inte, alla älskar dig fortfarande och ingen har blockerat dig avsiktligen. Problemet är att en stor klump av din vän/fanlista inte kan se någonting du lägger ut och det beror på:

 

Det “Nya Facebook” har en standardinställning för nyhetsflödet som automatiskt är inställt att visa ENBART inlägg från människor du nyligen interagerat med eller interagerat mest med (vilket borde vara begränsat till de sista veckorna precis innan människor började byta till den nya profilen). Så, med andra ord, för både affärs- och personliga sidor, om inte vänner/fans har kommenterat något av dina inlägg inom dessa veckor och vice versa – är du nu osynlig för dem och de är osynliga för dig!!

 

HÄR ÄR FIXEN: Rulla ner till botten av nyhetsflödet på startsidan och klicka på “Redigeringsinställningar”, klicka nu på ”Visa inlägg av” och ändra inställningen till ”Alla dina vänner och sidor”. OBS: Detta är fixen för personliga sidor och jag är osäker på om företagssidor fungerar på samma sätt.

 

Att bara lägga ut en uppdatering om detta hjälper inte eftersom en hel del av dina vänner/fans som standard inte kan se dina inlägg. Du får antingen skicka ett meddelande till alla på din lista (vilket jag inte är säker på att företagssidor kan göra och det är en ganska tjatig metod) eller lägga ut ett evenemang som förklarar situationen som detta och bjuda in hela din vän/fanlista. Du kan också twittra om det och hoppas att de flesta av dina facebookvänner också finns på Twitter.

 

Jag har meddelat några av de stora säkerhetssidorna på facebook jag känner till och de arbetar på att hitta en enklare lösning för att låta företagen meddela sina kunder om situationen.

Skäms facebook för att ha ändrat standardinställning och inte ha talat om det för människor och företagssidor! Tänk på hur många företag som lagt ut julrea och rabatter utan att ha en aning om att deras kunder inte kunde se deras uppdateringar.

Källa


Kommentarer
Thorill Josefsson säger:

Skulle vara veldig tacksam om Facebook slutade å ändra sidorna hela tiden.Vi som är lite äldre hinner inte fatta vad ni gör.Så fort man lärt sig å hitta,så kommer nya krångligare sätt å komunisera på.Gäller spel applik osv.Trodde ni gjorde allt lättare,men tycker inte det är fallet.

2011-09-06 | 09:44:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback