Film: Burlesque - Betyg * *

Burlesque

bacardi ikonbacardi ikon


Drama | Musical | Romance

Cher     ...         Tess
Christina Aguilera     Ali
Eric Dane     ...     Marcus
Cam Gigandet     ...     Jack
Julianne Hough     ...     Georgia
Alan Cumming     ...     Alexis
Peter Gallagher     ...     Vince
Kristen Bell     ...     Nikki
Stanley Tucci     ...     Sean

Handling: En ung kvinna flyr undan sitt förflutna genom att uppträda på en neo-burlesque klubb i Los Angeles.

The Burlesque Lounge har sett sina bästa dagar och hotas nu av nedläggning. Ägarinnan Tess, en före detta dansös, jagas av skulder och en affärsman som vill köpa klubben. Ali anställs som servitris men hennes ambitioner är att äntra scenen själv. Uppbackad av sina kolleger på klubben lyckas hon uppfylla sina drömmar och hennes liv tar en dramatisk vändning när hon blir klubbens huvudattraktion.

Storyn i filmen är förutsägbar, den är rätt tunn och inte speciellt intressant för den delen heller. Men ändå hade man önskat att det var mer fokus på storyn, så man får lite mer fokus på att detta är en film som vill berätta en historia om en ung tjej som lyckas. Coyote Ugly som ligger lite åt samma håll, lyckas att hålla fokus på både handling, karaktärer och dans och musik samtidigt. Burlesque lyckas inte alls - den har fokus på en sak - musik, sång och dans. Handlingen slänger dom bara in för att få kalla det en film.

Det blir som en enda lång musikvideo med Christina Aguilera. Fördelen är så klart att Christina är mycket bättre sångerska än vad hon är skådespelerska. Hon går från medelmåttig till usel skådespelare, så man skäms.

Sång nummrerna är utdragna men snygga och sexiga, så där finns lite underhållningsvärde. Men det blir för mycket. Christina wailar genom sig hela soundtracket, precis som Mariah Carey gjorde med sina låtar en gång i tiden. Det blir tröttsamt.

Cher går från medelmåttig, till dålig, till lysande - så det är verkligen skiftande kvalité mellan scenerna. Även hon har så klart en väldigt bra röst och en hel del karisma.

Skådespelarna runt omkring gör det dom kan för att få till en film, Cam Gigandet (från Twilight) gör vad han kan med sin roll liksom Kristen Bell (från You Again) och Stanley Tucci (från Julie & Julia, Easy A, Flickan Från Ovan).

Filmer har några charmiga ögonblick, en del bra sång nummer, men det blir väldigt segt, det händer nästan ingenting och man vet ju redan hur det kommer sluta innan filmen ens har börjat.

Är man stort fan av Christina och Cher är det ett måste, likså om man älskar Burlesque dans och denna typ av musikfilm, annars kan man hoppa den.


Kommentarer
Lotta Vedlund säger:

Vad trevlig dina poster är! kommer med all säkerhet att läsa på din blogg igen! (: Hoppas du har en rolig vardag (:

2011-02-21 | 23:02:54
Bloggadress: http://jade.se
BacardiBoy säger:

Kul att du gillar bloggen! Du är välkommen tillbaka! :)

2011-02-22 | 08:22:06
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback