Film: Gullivers Resor - Betyg * *

Gulliver's Travels

bacardi ikonbacardi ikon

Adventure | Comedy | Fantasy

Jack Black     ...     Lemuel Gulliver
Jason Segel     ...     Horatio
Emily Blunt     ...     Princess Mary
Amanda Peet     ...     Darcy Silverman

Handling: I denna oproportionerligt stora komedi får vi möta Gulliver, en journalist vars liv går på tomgång. Drömmen om att bli resereporter tycks aldrig bli verklighet så Gulliver bestämmer sig för att ta saken i egna händer, packar väskan och ger sig ut för att upptäckavärlden. Och äventyret väntar bara runt hörnet. Gullivers skepp förliser i en storm och han flyter iland i det okända landet Lilliputt där invånarna är pytte, pyttesmå.

Historien är känd, det har gjort film på den och det har gjorts lågbudget mini tv-serier på det. Nu när man har alla förutsättningar det finns, så gör man istället en typisk Jack Black film. På både gott och ont.

Effekterna är delvis bra, inget direkt att klaga på, skådespelarna runt Black är inget speciellt alls, men funkar väl. Detta är inte så mycket äventyr eller fantasy, det är mest en film med Jack black, men nu har dom placerat Mr School Of Rock i ett land med ännu mindre människor - och han kan fortsätta rocka loss precis som vanligt. Börjar bli tröttsamt. Misslyckad, överviktig kille ville få sin prinssessa…..same old same old.

Men ändå är det just Jack Black som gör det här hånet till version av historien lite rolig. För han är faktiskt rolig ibland, så man får le lite och tom skratta åt det hela.

Produkplaceringar finns det gott om, både bla från Coca Cola och iPhone. Väldigt uppenbart gjort.

Detta är ingen kvalitetsfilm, men den är väldigt harmlös och har faktiskt lite humor - om man nu gillar Jack black, vilket jag gör stundtals. Filmen floppade i USA - och jag förstår nu varför, för någon bra film var det inte - men klarar ändå betyg 2.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback