Film: The Tourist - Betyg * *

the tourist

bacardi ikonbacardi ikon


Action | Drama | Romance

Johnny Depp     ...     Frank Tupelo
Angelina Jolie     ...     Elise Clifton-Ward
Paul Bettany     ...     Inspector John Acheson
Timothy Dalton     ...     Chief Inspector Jones
Steven Berkoff     ...     Reginald Shaw

Handling: Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt- och råttalek.

Filmen är snyggt filmad, och det är väldigt vackra miljöer, lite som en reklamfilm för ett resemål. Johnny Depp gör verkligen en karaktär av sin rolltolkning, men till skillnad från Pirates-filmernas underbara Kapten Jack Sparrow, så gillar jag inte riktigt denna rollfiguren. Röstläget är mest irriterande. Detta innebär så klart inte han gör ett dåligt jobb, men för mig tillhör inte detta någon av hans bättre roller.

Däremot skiner det om Angelina Jolie. Så vacker, sexig, snygg, cool. Det riktigt lyser om stjärnan. Sen spelar hon bra med, inte att förglömma. Men lite som Depp, detta är inte hennes starkaste roll, långt ifrån. Det är egentligen inte deras fel, förutom dom valde vara med i just denna filmen.

Med ett sådant här stjärnmöte får man förhoppningarna på en bra film. Men det blev det inte. Om det hade varit utan dessa två stora stjärnor hade filmen vara helt värdelös, nu höjer dessa skådespelarna intresset, vilket gör man vill se hur det slutar.

Handlingen är väl egentligen inte så mycket fel på, förutom att i filmen blir det väldigt blekt, tråkigt, lågsamt och ointressant. Att de ställde upp på detta svaga manuset är svårt att förstå.

I vilket fall, älskar du Depp/Jolie så är det är måste, gillar du vackra europeska miljöer, kolla in den också, annars kan du låta bli denna filmen. Se istället någon klassiker med Johnny och Angelina.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback