Film: Trassel/Tangled - Betyg * * *

trassel

ikonikonikon


Animation | Comedy | Family

Mandy Moore     ...     Rapunzel (voice)
Zachary Levi     ...     Flynn Rider (voice)
Donna Murphy     ...     Mother Gothel (voice)
Ron Perlman     ...     Stabbington Brother (voice)
M.C. Gainey     ...     Captain of the Guard (voice)
Jeffrey Tambor     ...     Big Nose Thug (voice)

Handling: Kungarikets mest eftersökta (och charmiga)  tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer.
Flynnhar klarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och hatur  - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som omturen vänder. Han blir nockad, fastbunden och tagen som gisslanavden vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigttrasslig resa.

Baserad på en gammal klassiker, Rapunsel med det långa håret, den är mindre känd än Askungen och Snövit, men kan lätt gemnföras med just dom klassiska Walt Disney sagorna..
Filmen är väldigt snyggt animerad - dom har verkligen gjort ett bra jobb här! Filmen är en blanding av komik, äventyr och en stor dos av romantik i klassisk Disney anda. Det finns en del roliga bifigurer, vilket alltid är uppskattat. Kanske ett sång nummer för mycket, men sakll det vara klassisk Disney så skall det!

Förvänta er ingen vuxen humor som i bla Shrek filmerna, denna filmen är överlag anpassad till barnfamiljer - och speciellt barn. Så vuxna blir underhållna, men inte alls lika mycket som i Hitta Nemo, Madagaskar, Shrek eller Ice Age.

En riktigt bra film för barnen, snyggt gjort och tradionell Disney - och mycket bättre än Prinsessan och Grodan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback