Skins UK Season 5 vs Skins USA Season 1

skins usa

Skins US - Season 1

skins usa

Skins US - Season 1

skins usa

Skins UK - Season 5

skins season 3

Skins UK - Season 3-4

skins season 1

Skins UK - Season 1-2

Det är nästan lite överflöd av tv-serien Skins, just nu femte säsongen av orginal serien Skins från England. Samtidigt har den amrikanska versionen av skins påbörjats i USA och sänds på MTV.

För er som inte håller koll på serien så kan man sammanfatta att det är en ungdomserie, om ett gäng kompisar, som festar, super, knarkar, har sex, har problem, delar glädje, sorg och drama.
Den är underhållande, den är vågad, brutal, ibland gripande, ibland bara rolig. En av de bästa ungdomserierna som har gjorts någonsin.

De två första säsongerna var ett ett utpekat kompisgäng, sen dumpade man alla skådespelarna och började om från början med helt nytt kompisgäng säsong 3-4. Nu har man allså dumpat dom också, så nya ungdomar med nya problem har precis börjat i England.

I USA har man då gjort en egen version, med lite mindre svärord osv. Så det passar bättre in i dubbelmoralens land.

Har sett 2 avsnitt av Seasion 5 - UK - och faktiskt inte lika lovande som de fyra första säsongerna. Första avsnittet brukar vara "alla" med, men här hoppar man direkt in på en fokus på en person. Det är abslout inte dåligt, men jag är inte helt övertygad än.

Den amrikanska versionen kändes inte speciellt spännande första avsnittet, men den börjar bli bättre nu. Så just i skrivande stund, känns USA versionen mer intressant än UK versionen.

Dock är inga av serierna än så länge, i närheten av UK season 1-4.

Vad tycker du om Skins?

Skins Season 3 trailer Skins Season 1 trailer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback