Film: Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen - Betyg * * *

narnia

ikonikonikon

Adventure | Family | Fantasy

Georgie Henley     ...     Lucy Pevensie
Skandar Keynes     Edmund Pevensie
Ben Barnes     ...     Caspian
Will Poulter     ...     Eustace Scrubb
Gary Sweet     ...     Drinian
Tilda Swinton     ...     The White Witch

Handling: Genom en magisk tavla transporteras syskonen Lucy och Edmund återigen till landet Narina, denna gång med deras odrägliga kusin Eustace i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader är ungefär vad man förväntar sig. Dvs ingen Sagan Om Ringen eller Harry Potter i sikte. Detta är precis som två första Narnia filmerna, mer inriktade mot barnfamiljer. Det är fortfarande småtrevligt. Effekterna är fortfarande snygga, det är mycket fantasy och en heldel talande djur som vanligt. Småfyndigt och småkul ibland, men själva grundstoryn känns som lövtunn, trotts den är baserad på en känd bok.

Skådespelarna är generellt helt okej, ingen direkt dålig, ingen direkt bra. Nya tillskottet Will Poulter som spelar kusinen Eustace, är är okej tillskott till barnskaran.

Som familjefantasy äventyr är detta är rätt bra film, överträffar filmer som Eragon och The Golden Compass och ungefär lika harmlös och trevlig som de två första Narnia filmerna.

Ett trevligt martiné äventyr för stunden, men inte så mycket mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback