Ny video med Eric SaadeUppföljaren till Eurovision trean "Populer" är här - den heter "Hearts In The Air".

Flipp eller flopp för dig?

Filmtrilogin om Härskarringen - Extended är försenad

Filmtrilogin om Härskarringen - Extended

Idag skulle den släppts på Blu-ray i Sverige, den förlängda versionen av Sagan Om Ringen filmerna. Discshop skriver: Releasen är framflyttad till v.28 pga försenad produktion. Ny release datum är nu 2011-07-13.

Tillsvidare håll till godo en ny trailerUtöver detta har Empire publicerat första bilden från The Hobbit:

the hobbit

TV-serie: Teen Wolf, en blanding mellan Vampire Diaries och Kyle XY

teen wolfteen wolf

MTV har dragit igång sin nya storsatsning på tv-serie planet. Teen Wolf byggs lite lätt på 80-tals filmen med Michael J Fox.

Har nu sett några avsnitt och för alla som gillar ungdomserier med övernaturliga inslag, så är detta en perfekt serie. Någonstans i gränslandet av The Vampire Dairies och Kyle XY finns vi Teen Wolf . men då med varulvstema.

Skådespelarna är inte direkt fantastiska, men de fungerar för serien, ingen man blir irriterande på. Effekterna är gångbara och rätt bra för vara en tv-serie.

Flera tänker nog att detta är en Twilight-ripoff, och den känslan infinner sig något. Men det är lite mer action och mer händelser än i Twilight som har fokus på kärlek mer än händelser runt omkring.

Så gillar du Twilight, New Moon, Eclipse, Vampire Dairies och Kyle XY - så är kanske Teen Wolf något för dig!


Film: Unknown - Betyg * * *

Film: Unknown - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Mystery | Thriller

Liam Neeson     ...     Dr. Martin Harris
Diane Kruger     ...     Gina
January Jones     ...     Elizabeth Harris
Aidan Quinn     ...     The Other Martin Harris
Bruno Ganz     ...     Ernst Jürgen
Frank Langella     ...     Rodney Cole

Handling: Dr. Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med  taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv.

Detta är en rätt typisk minnesförlust film, där man börjar på noll och sakta men säkert får ledtrådar till att hitta sig själv och sitt liv. Filmen byggs upp effektivt och det är helt klart en snyggt filmad thriller. Ju mindre man vet, desto mer spännande är det. Manuset är bitvis rätt bra, men den har sina luckor och orimligheter. Och nej, den är inte i närheten av Bourne filmerna.

Förr undvek jag filmer med Liam Neeson i huvudrollen, men sedan han hade huvudrollen i Taken, så blevjag övertygad att han är väldigt begåvad. Här är han också övertygande i sin roll. Att Unkown markandsfördes med Taken i tankarna märks, dock är Unknown lågt ifrån lika bra. Taken är en stark femma, och svårt att slå. Unkown har lite samma känsla, men når inte enda fram

Detta är en bra thriller som håller måttet, men något nytt under solen är det inte. Underhållning för stunden.


Film: Min låtsasfru/Just Go With It - Betyg * * *

just go with it

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Romance

Adam Sandler     ...     Danny Maccabee
Jennifer Aniston     ...     Katherine
Nicole Kidman     ...     Devlin Adams
Nick Swardson     ...     Eddie
Brooklyn Decker     ...     Palmer

Handling: Danny Maccabee (Adam Sandler) träffar drömtjejen (Brooklyn Decker), men måste värva sin pålitliga assistent Katherine (Jennifer Aniston) i rollen som sin blivande exfru för att dölja en ogenomtänkt lögn. När härvan växer blir även Katherines barn indragna och tillsammans åker de till Hawaii på en galen weekendresa där allt ställs på sin spets. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för kärleken?

Dennis Dugan har gjort filmen, han har även tidigare gjort Grown Ups, Jiddra inte med Zohan, National Security, En djävul till flickvän, Vild och galen i Beverly Hills och Happy Gilmore. Man kan sammanfatta det som lättsamma och en del skruvade komedier av olika klass. Men i Min låtsas fru lyckas han rätt bra med elementen komedi, drama och komik.

Filmen första minuter bådade inte gott. Det såg ut som en riktigt dålig Adam Sandler komedi. Men det tog sen rätt bra. Lite förutsägbar som det alltid brukar vara, en hel del trevliga biroller  och paradis miljön under semestern är färgsprakande och inbjudande.

Jennifer Aniston är lika charmig som hon alltid är i romantiska komedier. Adam Sandler har nog sina bästa dagar bakom sig, han känns lite uttjatad nu, men fungerar okej i just denna filmen.

Detta är inte en speciellt smart film, eller nyskapande. Men den är små rolig, små charmig och trevlig. Och rätt bra för vara en Adam Sandler film 2011.


True Blood - bästa vampyr serien?

True Blood

True Blood - Season 4 har nu haft premiär. Teen Wolf, Vampire Dairies och Twilight filmer i all ära, men True Blood är helt enkelt bäst!

Vad tycker du om True Blood allmänt och vad tycker du om starten av Season 4?

Här är trailern för TB


Så Mycket Bättre 2011 är inspelat med Lena PH, Ledin med flera

lena ph

Fyran fick en riktig brak succé med Så Mycket Bättre förra året där September blev folkkär på riktigt.

Nu har årets säsong spelats in på Gotland med följande laguppställning:

Lena Philipsson, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Timbuktu, Laleh och Martin "E-Type" Eriksson.

I höst får vi se hur dessa artister tolkar varandras låtar. Vilka versioner ser du mest fram emot?

Lena PH firar även 25 år som artist - här nedan kan du se utvecklingen, show från 1988 (!) och tv show från 2005 i sin helhet! 

Vill du läsa mer Lena Ph klicka här


Tv-Serie: Game of Thrones - Season 1 - Betyg * * * *

Tv-Serie: Game of Thrones  - Season 1 - Betyg * * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Fantasy

Sean Bean     ...     Eddard Stark (10 episodes, 2011)
Lena Headey     ...     Cersei Lannister (10 episodes, 2011)
Jack Gleeson     ...     Joffrey Baratheon (10 episodes, 2011)
Michelle Fairley     ...     Catelyn Stark (9 episodes, 2011)
Emilia Clarke     ...     Daenerys Targaryen (9 episodes, 2011)

Handling: Serien utspelar sig på den fiktiva kontinenten Västeros (en: Westeros), oftast kallad "De sju konungarikena". Eddard "Ned" Stark (Sean Bean) bekymras av rykten från muren i norr då han får besked om att Jon Arryn, hans mentor och kungens hand, dött och att kung Robert Baratheon (Mark Addy) är på väg till Vinterhed. På andra sidan havet smider exilprinsen Viserys Targaryen (Harry Lloyd) planer för att återerövra De sju konungarikena.

I tv-världen får man vara nöjd om fantasy/äventyrs-serierna är lätt underhållande och fungerar att titta på. Legend Of The Seeker och Camelot är två aktuella serier som är hyffsade, men när man gemnför med Game of Thrones så är det stor klassskillnad. Det är som att gemnföra Sagan Om Ringen-filmerna med Narnia filmerna.

Första avsnittet och sista avsnittet är de bästa. Där i mellan är det fortfarande väldigt bra, men ibland lite långsamt. Man fick nästan för höga förväntningar efter första delen (en klar femma i betyg!).

Miljöerna i de olika kungarikerna är väldigt trovärdiga och snygga. Serien har klass, det ser man både på hur den är filmad, uppbyggd och genomförd. Allt från kostymerna till vapen och övernaturliga ting är väldigt detaljrika och trovärdiga. Speciellt bra är det också, tanke på detta är en tv-serie och inte en påkostad biofilm.

Skådespelarna verkar vara noga utvalda, samtliga skådespelare är antingen bra, eller väldigt bra. Handlingen kan uppfattas lite rörig men man kommer ändå rätt fort in i serien. Jag har inte läst böckerna, men enligt en som har, så följer man böckerna väldigt väl.

Till skillnad från Sagan Om Ringen och liknande, så innehåller Game of Thrones  en hel del naket, sex och råa våldsscener. Games känns väldigt vuxen och hela serien har en seriös ton, vilket är skönt att man inte är ute efter att jaga familjepubliken. Något som också är väldigt bra är att det händer en hel del oväntade saker.

För att vara en tv-serie, är Game of Thrones  ovanligt lyckad. En av de bästa fantasy-serierna - någonsin!


Cars 2 gör succé på biotoppen i USA

bilar 2

Inte helt oväntat gick Disneys Bilar 2 in på första platsen. Den drog in 68 miljoner dollar. Den fick den femta bästa första-helgen av alla Pixar filmer och blev den fjärde bästa helgen för en film i Juni i USA. Internationellt gick det också bra - Bilar 2 fick de bästa första-helg siffrorna för en Pixar film i Ryssland (9.3 miljoner) och Brasilien (7.6 miljoner).

Vuxenkomedier har gjort succé i år, men både Hangover 2/Baksmällan 2 och Bridemaids tidigare i år, så blev det även succé för Bad Teacher. Med 31 miljoner dollar första helgen gick den bättre än förväntingarna, och med en budget på 20 miljoner, så är det en riktigt bra start.

Green Lantern raser andra veckan, beror nog mycket på dåliga recensioner och att biopubliken inte tyckte den var så bra. Men tanke på att budgeten är på 200 milj. Så ser det inte väldigt ljust ut att det blir en ny film serie. Det beror lite på hur den klarar sig kommande veckor, men redan denna veckan får den hård konkurrans av Transformers: Dark of the Moon

1         Bilar 2 (2011)     $68M     $68M
2         Bad Teacher (2011)     $31M     $31M
3         Green Lantern (2011)     $18.4M     $89.3M
4         Super 8 (2011)     $12.1M     $95.2M
5         Poppers pingviner (2011)     $10.3M     $39.4M
6         X-Men: First Class (2011)     $6.6M     $133M
7         Baksmällan del II (2011)     $5.87M     $244M
8         Bridesmaids (2011)     $5.37M     $147M
9         Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011)     $4.7M     $229M
10         Midnatt i Paris (2011)     $4.48M     $28.6M

Någon av dessa filmerna du vill kolla in?

Film: Water for Elephants - Betyg * *

Film: Water for Elephants - Betyg * *

bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Romance   

Reese Witherspoon     Marlena Rosenbluth
Robert Pattinson     Jacob
Christoph Waltz     ...     August
Paul Schneider     ...     Charlie

Handling: På en cirkus någonstans i 30-talets USA utspelar sig denna spektakulära kärlekshistoria om Jacob (Robert Pattinson) som när hans föräldrar dör i en olycka finner ett nytt liv och en ny familj i de många färgstarka personerna i det kringresande sällskapet. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon). Men hon är inte fri att kunna älska honom tillbaka och för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.

Miljön, 30-talets amerika, är snyggt och trovärdigt. Filmen visas upp via en äldre man berättar om tiden han var ung. Detta grepp har gjorts tidigare, att en gammal person berättar sin livs historia för en eller flera lyssnare,  i flera fall väldigt lyckat, så som i Titanic och Stekta Gröna Tomater.

Water for Elephants känns som en trovärdig och stiligt drama. Livet på cirkus är lite små intressant. Själva kärlekshistorian sprakar det inte direkt om, det är ingen Romeo & Julia-känsla.

Reese Witherspoon
visar att hon kan röra sig i olika konster, som skådespelare i filmen fungerar hon, men inte så mycket mer. Robert Pattinson (Twilight, New Moon, Eclipse) visar åter igen att han är en hyffsad skådespelare. Det blir inte lika starkt eller bra agerande som i Remember Me, men det fungerar. Bäst är dock Christoph Waltz (Inglourious Basterds) som briljerar i sin roll. Elefanten då? Jo den är med i några starka scener.

Filmen har rätt bra förurtsättningar att bli en riktigt bra drama film, problemet är att den griper aldrig riktigt tag, trotts trovärdiga miljöer och skådespelare som gör hyffsat ifrån sig.
Men så är detta nog en mer film för tjejer, som säkert uppskattar filmen mer än vad killar gör, som kan uppleva det som lågsamt, halvtråkigt drama.

'

Sommarboktips till Twilightfans: House of night

house of night

Allmänt om bokserien:

House of Night är en bokserie av den amerikanska författaren P.C. Cast och hennes dotter Kristin som handlar om Zoey Redbird. Hon blir "märkt" av några vampyrer och plötsligt förändras hennes liv på några få minuter. Serien är riktad till ungdomar. Totalt planeras det att ges ut 12 böcker i serien. 2008 skrev Variety att det hade börjat planerats att böckerna skulle bli en filmversion.

Vampyrens märke (Engelsk titel är Marked) (år 2007 på engelska och år 2009 på svenska)
Sveket (Engelsk titel är Betrayed) (år 2007 på engelska och år 2009 på svenska)
Utvald (Engelsk titel är Chosen) (år 2008 på engelska och 2010 på svenska)
Svart Ängel (Engelsk titel är Untamed) (år 2008 på engelska och i mars 2010 på svenska)
Jagad (Engelsk titel är Hunted) (år 2009 på engelska och 2010 på svenska)
Frestad (Engelsk titel är Tempted) (år 2009 på engelska och 28 januari 2011 på svenska)
Bränd (Engelsk titel är Burned) (år 2010 på engelska och 7 Juni 2011 på svenska)
Uppvaknandet (Engelsk titel är Awakened) (år 2011 på engelska och 1 Oktober 2011 på svenska)

Jag har börjat läsa denna serien. Den passar nog tjejer mer än killar, men alla som gillar Twilight, Vampire Dairies och liknande kommer nog uppskatta denna bokserie.

Bokrättigheterna har köpts, film är planerad.

Gillar man House of Night och Twilight finns det även en annan aktuell bokserie att kolla in, den heter Vampire Academy av Richelle Mead.

Musik Topp 40 - Adele Set Fire To The Rain

adele

01.(01) Adele - Set Fire To The Rain [2 week @ nr 1]
02.(02) Britney Spears - I Wanna Go [3 weeks @ nr 1]
03.(05) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
04.(04) Eric Saade - Hearts In The Air
05.(03) Lady Gaga - Judas [4 weeks @ nr 1]
06.(06) P!nk - Heartbreak Down
07.(13) Danny - Tonight
08.(25) Nicki Minaj - Super Bass
09.(08) Swedish House Mafia - Save The World
10.(--) Michael Jackson - Behind The Mask
11.(20) Lady Gaga - The Edge Of Glory
12.(09) Train - Save Me, San Francisco
13.(18) Pitbull Featuring Chris Brown - International Love
14.(**) Rye Rye feat Robyn - Never Be Mine
15.(--) Supermarkets feat. Danny Saucedo - Crash & Survive
16.(10) Pitbull Feat Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
17.(11) Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
18.(07) Bruno Mars - The Lazy Song
19.(21) Jason DeRulo - Don't Wanna Go Home
20.(15) Rihanna - Man Down
21.(17) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
22.(--) Bad Meets Evil feat. Bruno Mars - Lighters
23.(--) Exemple - Changed The Way You Kiss Me
24.(16) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
25.(--) Armin Van Buuren ft Nadia Ali - Feels So Good
26.(12) Snoop Dogg feat David Guetta - Sweat
27.(24) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
28.(26) Robyn - Call Your Girlfriend
29.(--) David Guetta ft Taio Cruz & Ludacris - Little Bad Girl
30.(14) Lady Gaga - Hair
31.(19) ItaloBrothers - Radio Hardcore
32.(**) Bruno Mars - Marry You
33.(33) Alexandra Stan - Mr Saxobeat
34.(22) Jedward - Lipstick
35.(23) Danny & Freja - If Only You
36.(31) Kylie Minogue - Put Your Hands Up (If you feel love)
37.(--) Cody Simpson - On My Mind
38.(--) Negin - Unexpected
39.(37) Steven Tyler feat Nicole Scherzinger - (It) Feels So Good
40.(--) The New Cities - Heatwave

Out:
Martin Solveig & Dragonette - Hello
The Ark - The Apocalypse Is Over
Beyoncé – Best Thing I Never Had
Goo Goo Dolls - All That You Are
Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall
Kelly Rowland ft Big Sean - Lay It On Me
Ke$ha - The Harold Song
Danny Fernandes feat. Shawn Desman - Feel It
Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
All Time Low - I Feel Like Dancin'
Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You


Film: Sucker Punch - Betyg *

sucker punch

bacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy

Emily Browning     ...     Baby Doll
Abbie Cornish     ...     Sweet Pea
Jena Malone     ...     Rocket
Vanessa Hudgens     Blondie
Jamie Chung     ...     Amber

Handling: Slut ögonen. Öppna dina sinnen. Du kommer inte tro vad du ser.

Från regissören till Wachtmen och 300 kommer en film som rör sig i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Vi får följa med in i en ung flickas drömvärld som blir hennes flykt undan en betydligt mörkare verklighet i fångenskap. Tillsammans med fyra medfångar bestämmer hon sig för att rymma. Men flyktvägen är fylld av våldsamma faror och det blir allt svårare att skilja på vilka som är verkliga och vilka som bara finns i fantasin …

Snygga, coola, sexiga och våldsamma brudar, massor av effekter, action och fantasy inslag. Kan det bli bättre? Så sätt, låter denna film rätt lovande. Tjejer som kan försvara sig, och kan både kampsportgrejer och hantera stora vampen är alltid trevligt, snygga eller inte.

Det finns fantastiska exempel i modern film historia hur det kan vara - Sigourney Weaver var helt fantastisk i fyra Alien filmer samt som stark lärare i Avatar. Linda Hamilton sköt loss i Terminator 2 - Domedagen. Kim Basinger var tuff kvinna i The Getaway. På senare år har vi ett fyra kick-ass filmer med Milla Jovovich i Resident Evil. Förra året var Angelina Jolie hård tuffing i actionfilmen Salt. Det var exempel på coola, starka kvinnor på film. Nu skulle man kunna lägga till Sucker Punch till denna skaren, med ett helt gäng kvinnor som sloss, sparkas, dödar…..men tyvärr….detta blir inte helt lyckat.

Drömaktiga filmer kan lyckas. Total Recall var bra redan 1990. Inception från förra året är ett mästerverk. Sucker Punch är ett bottennapp.

Varje gång huvudpersonen skall erotiskdansa, så drömmer hon in sig i en actionfylld värld - som ser ut som ett coolt dataspel (som känns overkligt och all over the top). Hade det varit en annan handling hade kanske detta blivit riktigt lyckat. Här blir mer eller mindre som en actionfylld musik video. Fick mig att tänka på Baywatch - musikvideo mitt i allt. Skillnaden att det händer lite mer här.

Handlingen är ointressant, tjejerna spelar inget vidare, visst det är snyggt på sina ställen, men filmen känns ointressant och tråkig. Vilken kalkon.


Nästa Michael Jackson singel har fått en fan-made videoNästa singel från Michael Jackson heter "Behind The Mask". Videon är gjord av fans över hela världen som har skickat in sina videoklipps till låten på MJ:s hemsida.

Jag tycker "Monster" med 50 Cent borde blivit nästa singel, men denna låten är rätt bra den med

Vad tycker du om nästa Jackson singel? Och vad tycker du om videon?

Ny trailer för Planet Of The Apes

apes

Här kommer den nya trailer för kommande filmen Rise Of The Planet Of The ApesVill du se den?

Nyhet på Systembolaget: Bacardi Strawberry Daiquiri!

Bacardi Strawberry Daiquiri

Bacardi Strawberry Daiquiri

Den röda av flaskorna finns nu i Sverige - Bacardi Stawberry Daiquri!

Så här skriver Systembolaget:

  • Färg Oklar, rosa färg.
  • Provning 2011-03-11
  • Leverantör Bacardi AB
  • Producent Bacardi
  • Råvaror Rom, socker och aromämnen.
  • Doft Fruktig doft med inslag av jordgubbar, lakrits och vanilj.
  • Producenten Bacardi grundades 1862 i Santiago de Cuba av Don Facundo Bacardi Massó.
  • Övrigt Det sägs att drinken daiquiri skapades av Jennings Cox på Kuba, i slutet av 1800-talet, då han blandade en drink av rom, limejuice och socker. Namnet Daiquiri ska han ha tagit från den gruva han arbetade i.
Denna skall testas i Helgen!!!

Drink: Frozen Strawberry Daiquiri

Ingredienser:

5 cl Bacardi Rom
2 cl Citron
0.5 tsk Socker
3-4 st jordgubbar

Gör så här:
Häll samtliga ingredienserna i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe.

---

Jag kan tänka mig att man ersätter Bacardi ljus Rom med den nya och hoppa över socker. Men man får nog testa sig fram!

Film: No Strings Attached - Betyg * * * ½

No Strings Attached


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Comedy | Romance

Natalie Portman     ...     Emma
Ashton Kutcher     ...     Adam
Kevin Kline     ...     Alvin
Cary Elwes     ...     Dr. Metzner
Greta Gerwig     ...     Patrice

Handling:
Emma och Adam har varit vänner med varandra under en väldigt lång tid. När de båda hamnar i säng med varandra så är de nära att förstöra hela
vänskapen. Båda två kommer överens om att de får göra vad de vill, och när de vill med varandra - förutsatt att de inte blir kära i varandra.
Kan man verkligen hålla på så utan att bli kär?

Aftonbladet, Expressen, GP, SvD och andra stora tidningar har gett filmen betyg ett, två och någon gett den betyg tre. Detta innebär att de svenska kritikerna inte gillade filmen direkt.
Manuset, skådespelarna, filmskapandet - inget av detta kommer få priset på Oscars galor eller Golden Globe Awards. Men alla filmer skapas inte för att vara svåra, djupa, mörka eller smarta. En del görs bara för att vara underhållande för stunden och att dra in dollars till alla medverkande.

Romantiska komedier går ut på mer eller mindre samma sak, men med olika vinklingar. Bland de bästa filmerna av denna typen hittar vi Pretty Woman, Medan Du Sov och Notting Hill.
Det finns ett helt gäng med filmer som håller sig strax vid betyg tre, några att nämna: Dumpa Honom, Drömbilden, Ödets Makt och Kärleken checkar in.
Vi finner skådespelare som Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Julia Roberts och Sandra Bullock i ett flertal lyckade romantiska komedier.

Men det kommer väldigt många, och med skiftande underhållningsvärde, så hamnar No Strings Attached faktiskt lite över betyg tre. Tidigare i år kom Love and Other Drugs - och denna är snäppet bättre.

Handlingen om att det är en tjej som vill vara KK och inget annat är kanske inte ett nytt grepp, men känns mer nytt än många andra filmer. Så handlingen fungerar bra för en sådan här typ av film.

Natalie Portman (Black Swan, Star Wars) är både snygg och begåvad. Så det kändes som ett lyft att få se henne i en sådan här roll - medans andra undra - hur kunde hon ställa upp i denna smörjan efter prisbelönade rollen i Black Swan?

Ashton Kutcher har hunnit med en hel del vi detta laget, i romantiskväg finner vi Valentines Day och action-romcom filmen Killers. Han spelar drama i LA Gigolo och actionstjärna i The Guardian. Många stör sig kanske på han något träiga skådespeleri, men nånstans på vägen har jag accepterat Ashton som en kille som fungerar i sådana här filmer.

Bäst är dock Kevin Kline (Dave, En Fisk Som Heter Wanda) som är komisk som farsan till Ashtons roll som är bäst. Så skådespelar mässigt fungerar det helt okej.

Manuset är inte "rocket-science" - men det är en feelgood känsla och små trevlig mest hela tiden. Denna filmen är inte lika kreddig som "

Killar kanske tycker det är lite för segt, medan tjejer kommer nog uppskatta denna filmen.

Bättre än Har du hört ryktet om Morgans?, The Back-Up Plan, Love and Other Drugs och The Bounty Hunter. Trevligt för stunden.


Britney Spears nya kruvade videoBritney Spears nya video till "I Wanna Go" är här. Både självironi och humor denna gång!

Vad tycks?

Diggar du Falling Skies?

falling skies

Falling Skies gjorde succé på amrikansk kabel tv. Tv-serien har lite samma känsla som Distric 9, Cloverfield och Battle LA har förmedlat - relasistik, skitig alien attak.

Vad tycker du om Falling Skies?

Här är teasern för nästa avsnitt:


Film: Super 8 - Betyg * * * ½

super 8

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Mystery | Sci-Fi | Thriller

Joel Courtney     ...     Joe Lamb
Kyle Chandler     ...     Jackson Lamb
Elle Fanning     ...     Alice Dainard
Joel McKinnon Miller     Mr. Kaznyk
Riley Griffiths     ...     Charles
Ryan Lee     ...     Cary
Gabriel Basso     ...     Martin
Zach Mills     ...     Preston

Sommaren 1979, bevittnar några vänner i en liten stad i Ohio en katastrofal tågolycka medan de håller på att spela in en super 8-film. Snart börjar de misstänka att kraschen inte var någon olycka, och det dröjer inte länge innan människor istaden börjar försvinna spårlöst och andra märkliga, oförklarliga saker händer. När den lokale polisshefen försöker få reda på sanningen, visar det sig vara något mer fasansfullt än någon av dem kunnat föreställa sig.

J.J. Abrams, mannen bakom tv-serien Lost och filmen Star Treak (2009) gör en djupdyktning ner i 80-talets science fiction-äventyr-och ungdomsdrama videolåda. För det känns verkligen som han har kollat mycket på de filmer som gjordes då, speciellt de som filmens producenten har varit med och skapat - ingen mindre än Steven Spielberg.

Om man tittar på de filmer som Steven Spielberg har varit med och producerat så finner man titlar som Gremlins, Gremlins 2, Tillbaka Till Framtiden, Miraklet på 8:e gatan, 24-timmars jakten, Tempelmysteriet, The Goonies - Dödskallegänget och E.T.: The Extra-Terrestrial. Alla är inte mästerverk, men samtliga har en feelgood-känsla, en blanding mellan äventyr, övernaturligt, drama och lättsam humor. Filmer med glimten i ögat.

J.J. Abrams verkar kollat igenom ett helt gäng filmer som de nämnda, samt Närkontakt Av Tredje Graden och ungdomsdramat Stand By Me när han till slut formade det som blev Super 8.

Filmen utspelar sig 1979, vilket gör det som den passar bra in, bland de klassiska ungdoms-sci fi-äventyrs-drama filmerna. Precis som i The Gonnies, eller i vampyrklassikern The Lost Boys har man lyckats att få ihop ett gäng begåvade och perfekta ungdomskådespelare som helt enkelt är lysande i filmen. Bäst är Elle Fanning (Somewhere, Benjamin Buttons otroliga liv) som riktigt lyser på bioduken. Hon har nog en ljus framtid framför sig. Även vuxenrollerna är väl utvalda och det syns. Detta blir väldigt trovärdigt

Filmen lyser feelgood känsla, samtidigt som det är lite thriller och science fiction inslag. Tågkrash scenen är väldigt snyggt filmad och effektiv. Det blir lite av en mysterium film, där ungdomarna är i härlarna på militären vad som har släppts lös efter tåg krashen.

Hade denna film kommot, så så där 1985 hade den blivit en klassiker direkt. Problemet nu, 2011, är man som biobesökare väntar såg så mycket mer. Man blir inte grymt imponerad av effekter eller av spänningsmomenten. Man har blivit bortskämnd enda sedan Terminator 2 och Jurassic Park höjde ribban.

Samtidigt är det befriande och väldigt trevligt, att få en nostalgitripp till Gonnies/E.T/Stand By Me/Närkontakt Av Tredje Graden-tiden. Men så har vi den stora hypen. Denna filmen var verkligen hypad - och förväntingarna blev kanske lite för stora. De stora svenska tidingarna som Aftonbladet och Expressen gav den fyra i betyg. Och jag önskar att jag kunde få ge det också.

Men filmen räcker inte enda fram. Är dock givmild att det får ett ½ betyg extra pga snyggt filmad, skön feelgood känsla, bra skådespelare och att det är en fin nostalgitripp.
Robyn i en amrikansk RnB video Rye Rye - Never Will Be MineRobyns fantastiska hit "Be Mine" lever vidare, nu som en RnB låt med Rye Rye. USA-break igen?

Film: Paul - Betyg * * ½

Film: Paul - Betyg * * ½

bacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Adventure | Comedy | Sci-Fi

Simon Pegg     Graeme Willy
Nick Frost     Clive Gollings
Jeremy Owen     Sword Vendor
Seth Rogen     Paul (voice)
Sigourney Weaver The Big Guy


Handling: De senaste 60 åren har en utomjording vid namn Paul hängt runt på en topphemlig militärbas. Av oklar anledning bestämmer han sig en dag för att fly och hoppar på den första bästa farkost på väg ut från stan – en hyrd husbil innehållandes jordingarna Graeme Willy och Clive Gollings.

Jagade av FBI-agenter och den fanatiske fadern till den unga kvinna de av misstag råkar kidnappa, börjar Graeme och Clive skissa på en flyktplan för att kunna återföra Paul till sitt moderskepp. Medan de två nördarna kämpar för att hjälpa sin utomjordiska vän, kan den gröne lilla mannen kanskebidra till att förvandla två utstötta män från töntar till intergalaktiska hjältar.

Paul är inget E.T eller Coneheads eller Aliens. Utan han är mer som en vanlig person, som snackar flytande amrikanska och har ungefär samma humor som människor har. Detta är en riktigt nördfilm. Nördar på roadtrip som träffar en pratglad utomjording.

Komiken är på en bra nivå, men det blir aldrig riktigt skitkul. Småkul allså. Själva handlingen är väl inte speciellt intressant alls. Manuset är lite svagt i mellanåt. Skådespelarna passar alla bra in i denna nördkomedi. Sigourney Weaver (Avatar) och Jane Lynch (Glee) gör uppskattade småroller. Resten av gänget gör helt okej ifrån sig.

Effekterna är väl inget direkt att tala om, det funkar. Filmen är smårolig men det saknas en del för att nå upp till betyg tre.


Green Lantern går in på första platsen på Biotoppen USA

Green Lantern


Sci fi thriller Super 8 fick ge vika åt nya filmen Green Lantern med Ryan Reynolds (The Propsal) och Blake Lively (Gossip Girl, The Town) i huvudrollerna. Filmen drog in 52.7 miljoner dollar vilket är mindre än X-Men First Class (55.1) och Thor (65.7).

Jim Carrey (The Mask, Lair Lair) gör comeback i en familjekomedi vid namn Mr. Popper's Penguins. Den går in på plats 3 med 18.2 miljoner dollar. Det räckte inte lika långt denna gången med Jim Carrey som affisch namn

Super 8 klarar sig bra en andra veckan, mycket tack vare amrikanserna verkar gilla filmen.

1         Green Lantern (2011)     $52.7M     $52.7M

2         Super 8 (2011)     $21.2M     $72.8M
3         Poppers pingviner (2011)     $18.2M     $18.2M
4         X-Men: First Class (2011)     $11.5M     $120M
5         Baksmällan del II (2011)     $9.63M     $233M
6         Kung Fu Panda 2 (2011)     $8.7M     $143M
7         Bridesmaids (2011)     $7.49M     $137M
8         Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011)     $6.24M     $220M
9         Midnatt i Paris (2011)     $5.24M     $21.8M
10         Judy Moody and the Not Bummer Summer (2011)     $2.24M     $11.2M

Någon av dessa filmer du vill kolla in?

Musik Topp 40 - Adele - Set Fire To The Rain

Adele set fire to the rain

01.(07) Adele - Set Fire To The Rain [1 week @ nr 1]
02.(01) Britney Spears - I Wanna Go [3 weeks @ nr 1]
03.(02) Lady Gaga - Judas [4 weeks @ nr 1]
04.(03) Eric Saade - Hearts In The Air
05.(12) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
06.(05) P!nk - Heartbreak Down
07.(22) Bruno Mars - The Lazy Song
08.(06) Swedish House Mafia - Save The World
09.(19) Train - Save Me, San Francisco
10.(08) Pitbull Feat Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
11.(**) Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
12.(04) Snoop Dogg feat David Guetta - Sweat
13.(13) Danny - Tonight
14.(10) Lady Gaga - Hair
15.(--) Rihanna - Man Down
16.(15) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
17.(11) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
18.(16) Pitbull Featuring Chris Brown - International Love
19.(17) ItaloBrothers - Radio Hardcore
20.(18) Lady Gaga - The Edge Of Glory
21.(14) Jason DeRulo - Don't Wanna Go Home
22.(09) Jedward - Lipstick
23.(23) Danny & Freja - If Only You
24.(21) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
25.(25) Nicki Minaj - Super Bass
26.(33) Robyn - Call Your Girlfriend
27.(20) Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
28.(27) Danny Fernandes feat. Shawn Desman - Feel It
29.(24) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
30.(26) Ke$ha - The Harold Song
31.(--) Kylie Minogue - Put Your Hands Up (If you feel love)
32.(--) Kelly Rowland ft Big Sean - Lay It On Me
33.(--) Alexandra Stan - Mr Saxobeat
34.(34) All Time Low - I Feel Like Dancin'
35.(32) Goo Goo Dolls - All That You Are
36.(35) Beyoncé – Best Thing I Never Had
37.(37) Steven Tyler feat Nicole Scherzinger - (It) Feels So Good
38.(36) Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall
39.(--) The Ark - The Apocalypse Is Over
40.(40) Martin Solveig & Dragonette - Hello

Out:
Gavin DeGraw - Not Over You
Kati Wolf - What About My Dreams
Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]

Topp 60: De bästa animerade filmerna!

Topp 60: De bästa animerade filmerna!

2009 gjorde jag en lista på de bästa animerade filmerna på en liten site som heter lista.se. Nu har över 17000 kollat in listan!

Jag tänkte uppdatera listan senare i år, för det har ju kommit en del bra animerade filmer sedan dess.

Men håll till goda den gamla listan här. Andra listor: Bästa skådespelarna på 00-talet här. Bästa fantasy filmerna här

Nya trailern till Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

potter

Här kommer den senaste och sista Harry Potter trailern


Svensk press gillar Super 8

super 8

Moviezine.se ger det betyg 4 av 5 och skriver bla
Det är extremt tillfredställande och uppskattat att man satsat på ett mer gammeldags äventyr som faktiskt har ett riktigt fint och stundtals gripande drama i centrum, även om alienmonstret får sin chans att skina också. Tonåringar uppväxta med högljutt skräp som "Transformers" kan möjligtvis uppfatta det som långsamt och missa tjusningen. Men för alla som är ute efter en rolig, spännande och lite sorgsen film är det här sommarens måste.

Aftonbladet ger den också betyg 4.

Expressen ger betyg 4 och skriver:
Super 8 är en typ av film man instinktivt älskar. Jag tror att det beror på att den talar direkt till ens hjärta, på den plats där barndomsfilmerna har en särskild plats. I alla fall om man är uppvuxen under 1980-talet, då växa-upp-äventyren hette saker som ”E.T”, ”The goonies” och ”Stand by me”.
Det är uppenbart att dessa filmer i alla fall tillhör J.J Abrams favoriter. Som i en rak linje från den tidens varma, humoristiska, välgjorda filmer har han nu gjort något som måhända inte är lika originellt som hans fenomenala tv-serie ”Lost”, men som ändå är en fantastiskt fin film, som hyllar filmskapande och kreativ leklusta. Och innehåller en mystiskt skräckinjagande varelse.

GP ger filmen betyg 3

Dialogen är välskriven, tids- och miljöskildringarna är på kornet ner i minsta detalj, spelet från Fanning, Joel Courtney, som porträtterar filmens egentliga huvudperson Joe, och Kyle Chandler, som spelar Joes ensamstående pappa (mamman är död) håller hög klass.

Sedan blir filmen en halvmärklig genremix som inte håller hela vägen. I Stand by me räckte sökandet efter en döing mer än väl för att hålla intresset uppe. Abrams drar på med allt han har, och lite till, helt i onödan.

Abrams har tidigare regisserat några avsnitt i tv-serien Lost. Det märks. Men det märks ännu tydligare att filmen producerats av Steven Spielberg. I Super 8 finns inslag lånade från mer eller mindre alla filmer Spielberg varit inblandad i, inklusive The Goonies – Dödskallegänget (1985), som detta är ett slags uppdatering av.

Spielbergskt sentimentalt blir det på slutet, däremot hyllas inte de traditionella amerikanska familjeidealen i tårdrypande scener.

Handlingens oväntade vändningar finns det ingen anledning att gå in på i en recension, men jag rekommenderar alla att sitta kvar under eftertexterna då Charles Kaznyks film i filmen visas och flera pusselbitar faller på plats.
Skall du kolla in Super 8?

Dagens låt: Call me av Shinedown
Här kommer en rock ballad som jag har missat helt innan som jag hittade på Spotify igår. Se den live här

Den är även med på min playlist på Spotify.

De har även gjort en del bra andra låtar, så som Second ChanceVad tycker du om Shinedown?

Privat: Paris Frankrike och Disney World

paris

paris

paris

paris

paris

paris

paris

disney Wolrd

paris

Här kommer några bilder från Paris/Frankrike resan. Orkar inte lägga upp fler, men ni som har tillgång till min Facebook och så kan se fler bilder.

Paris var i alla fall en skön stad, från "förort" till snygga modeställen och till klassiska byggnader, kultur och den kända franska miljön.

Dock gillar jag nog både London och New York mer!

Här kommer också några bilder från en liten Skaftö tripp:

skaftö

skaftö

skaftö


Steven Spielberg nostalgi drog publik till Super 8

super 8

Steven Spielberg är med och producerar sci fi thrillern Super 8 som placerar sig på första platsen påp biotoppen i USA. Många fick känslan av de klassika filmerna från 80-talet som Gonnies, ET, Närkontakt av Tredje Graden och Stand By Me. Denna nostalgitripp och den allmäna hypen runt filmen hjälpte den dra in lite över 35 miljoner dollar i helgen. Ingen superuccé, men lite bättre än väntat. På iMDB har den hela 8.1 i betyg!

Den drog in mer pengar än The Day the Earth Stood Still (30.5 milj.) och The Happening (30.5 milj.) och något mindre än Battle LA (35.6 miljoner) tidigare iår.

X-men tappar 56% och hamnar på en andra plats, och är nu nära 100 miljon sträcket. Baksmällan 2 passerade 200-miljon sträcket vilket gör den tillen mega succé. Samma gäller Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Just nu ligger på 19:e största filmen med hela 886.8 miljoner dollar (Woldwide).1         Super 8 (2011)     $35.5M     $36.5M
2         X-Men: First Class (2011)     $24.1M     $98M
3         Baksmällan del II (2011)     $17.7M     $216M
4         Kung Fu Panda 2 (2011)     $16.5M     $127M
5         Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011)     $10.9M     $209M
6         Bridesmaids (2011)     $10.1M     $124M
7         Judy Moody and the Not Bummer Summer (2011)     $6.08M     $6.08M
8         Midnatt i Paris (2011)     $5.83M     $13.9M
9         Thor (2011)     $2.44M     $174M
10         Fast & Furious 5 (2011)     $1.73M     $205M

Någon av dessa filmer du vill kolla in?

Musik Topp 40 Britney Spears - I Wanna Go

britney

01.(02) Britney Spears - I Wanna Go [3 weeks @ nr 1]
02.(01) Lady Gaga - Judas [4 weeks @ nr 1]
03.(07) Eric Saade - Hearts In The Air
04.(31) Snoop Dogg feat David Guetta - Sweat
05.(06) P!nk - Heartbreak Down
06.(05) Swedish House Mafia - Save The World
07.(15) Adele - Set Fire To The Rain
08.(08) Pitbull Feat Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
09.(03) Jedward - Lipstick
10.(04) Lady Gaga - Hair
11.(10) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
12.(36) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
13.(13) Danny - Tonight
14.(12) Jason DeRulo - Don't Wanna Go Home
15.(11) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
16.(--) Pitbull Featuring Chris Brown - International Love
17.(16) ItaloBrothers - Radio Hardcore
18.(09) Lady Gaga - The Edge Of Glory
19.(32) Train - Save Me, San Francisco
20.(19) Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
21.(21) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
22.(33) Bruno Mars - The Lazy Song
23.(14) Danny & Freja - If Only You
24.(23) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
25.(25) Nicki Minaj - Super Bass
26.(26) Ke$ha - The Harold Song
27.(17) Danny Fernandes feat. Shawn Desman - Feel It
28.(24) Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
29.(18) Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
30.(20) Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]
31.(27) Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
32.(--) Goo Goo Dolls - All That You Are
33.(30) Robyn - Call Your Girlfriend
34.(34) All Time Low - I Feel Like Dancin'
35.(--) Beyoncé – Best Thing I Never Had
36.(--) Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall
37.(37) Steven Tyler feat Nicole Scherzinger - (It) Feels So Good
38.(29) Kati Wolf - What About My Dreams
39.(38) Gavin DeGraw - Not Over You
40.(22) Martin Solveig & Dragonette - Hello

Out:
Hollywood Undead – Coming Back Down
Tove Styrke - High And Low
R.I.O - Like I Love You
The Provider - (They Won't) Play Me On The Radio


MTV lägger ner Skins USA

Skins usa

Det blev bara en säsong av den amrikanska versionen av ungdoms serien Skins.

Så här säger MTV om sitt beslut:

"Skins is a global television phenomenon that, unfortunately, didn't connect with a US audience as much as we had hoped," MTV said in a statement.

"We admire the work that the series' creator Bryan Elsley did in adapting the show for MTV, and appreciate the core audience that embraced it."

Away from the screen, the underage Skins cast also provoked outcry when they took part in an underwear shoot for Elle, which the PTC labelled as "troubling".


Kommer du sakna Skins USA eller räcker det med en UK version nästa år?


Se 6 min av Super 8Super 8 har premiär i USA i helgen och kommer nästa vecka till Sverige. Blir det en feelgood film i stil med klassiker som Stand by me, Goonies, ET med Sci fi element av Närkontakt av tredje graden?

Många sv de som fått se den redan har varit positiva på nätet

Vill du se Super 8?

Film: X-Men: First Class - Betyg * * * ½

x-men

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Action | Adventure | Drama

James McAvoy     ...     Charles Xavier
Laurence Belcher     Charles Xavier (12 Years)
Michael Fassbender     Erik Lehnsherr / Magneto
Bill Milner     ...     Young Erik
Kevin Bacon     ...     Sebastian Shaw
Rose Byrne     ...     Moira MacTaggert
Jennifer Lawrence     Raven / Mystique
January Jones     ...     Emma Frost
Nicholas Hoult     ...     Hank McCoy / Beast
Caleb Landry Jones    Sean Cassidy / Banshee


Handling: Efter fyra framgångsrika filmatiseringar av en av Marvels mestälskade serier kommer äntligen historien om hur allt började. Hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida tillsammans med andra mutanter kämpade för att rädda världen från en säker undergång och kom ut på andra sidan som bittra fiender.

De tre första X-Men filmerna har varit en fröjd för ögat, effekterna har varit många och snygga. Det har varit spännande och intressant. Tredje delen blev mer effekter än starkt manus. Sen kom Wolverine som var en lyckad på alla plan, bra manus med bra bakgrundshandling och bra effekter och skådespelare.

Så First Class, kommer den gå på mer effektvågen av The Last Stand eller mer story som första X-Men och Wolverine? Svaret är att den går ännu mer på starkt manus, karaktärbeskrivningar, utveckla hela historien hur X-Men kom till. Så det blir allså en hel del drama och filmen utspelar sig på 60-talet större delen av filmen.

Miljöerna är mycket trovärdiga, man har lyckats fånga 60-tals känslan bra. Filmen känns allt annat en löjlig effekt och seriefigursfilm. Lite så som rebotten av Batman var. Det är verkligen en spelfilm som i grund och botten är en drama film som berättar en historia. Lägg sedan där på ett lager med action och effekter.

Matthew Vaughn står bakom kamran, och han gör ett väldigt bra jobb. Minst lika bra som han tidigare alster Kick-Ass och Stardust.

Skådespelar ligan i denna film verkar vara väl utvalda. James McAvoy (Wanted) är övertygande som ung version av Charles Xavier. Passar helt enkelt perfekt. Michael Fassbender (Inglourious Basterds, 300) passar också väldigt bra som en ung Magneto. Jennifer Lawrence som man senast kunde se i det mörka dramat Winters Bone känner man knappt igen från den filmen. Här är hon väldigt vacker, och gör bra ifrån sig som Mystique.

Nicholas Hoult har gått från barnskådespelare i Om En Pojke, till en bra ungdomskådespelare via Skins och En Enda Man. Här gör han vad han kan av sin roll som Beast. Vi kommer nog få se en heldel mer av Nicholes i framtiden. Man kan säga hela nya X-Men gänget gör alla bra ifrån sig.

Men bäst är är slinskiga Kevin Bacon (Apollo 13, Sleepers, Hollow Man) som ännu en gång visar vilken bra skådespelare han är.

Det som brister lite i X-Men: First Class är kanske att den är lite för mycket drama-driven. Det blir lite för lite action. Hade räckt med 10-15 minuter mer action så hade denna film varit en klar fyra.

Filmen är ändå en en lyckad reboot av X-Men och förhoppningsvis får vi se mer av "First Class" men även mer från gänget som är med i X-Men 1-3.

Filmen visas inte i 3D - men bättre med 2D än dålig/meningslös 3D ala The Last Airbender/Pirates 4.
Vill du ha mer filmtips? Gå in på bloggens Film recensioner så finner du flera sidor av bara film!

Film: Beasty - Betyg *

Beasty

bacardi ikon

Alex Pettyfer         Kyle
Justin Bradley         Student
Mary-Kate Olsen     Kendra
Dakota Johnson     ...     Sloan
Erik Knudsen     ...     Trey
Vanessa Hudgens     Lindy

Handling: Kyle (Alex Pettyfer) tror att han är Guds gåva på hans high school. Han spelar ett spratt på en anna elev, Kendra (Mary-Kate Olsen) som råkar vara en häxa. Kendra lär honom en läxa genom att sätta en förbannelse på honom som förvandlar honom som den djuriska på utsidan som han är på insidan. Han har ett år att hitta någon att bli kär i honom eller stanna så för evigt.

På 80-talet blev tv-serien Sköneheten & Odjuret en stor succé där bla Linda Hamilton (Terminator 1-2, Dantes Peak) medverkade. Tv-serien var både charmig och bra för sin tid. Liknande tema har man kunnat även se i andra filmer och nu är det allså dags för en 2011 version, som på pappret, kan bli rätt lyckat.

Denna gång är det en kille som har en taskig egocentrisk perosnlighet som får sig en läxa och blir "ful". Han skall allså försöka få en tjej bli kär i honom och säga de magiska orden "I Love You" inom ett år.

Mer än så är det inte. Trotts en klassisk story är manuset lövtunnt. Det är så förutsägbart att man redan vet slutet innan den knappt har börjat. Men även sådana filmer kan ju få till en bra film. Men Beasty är inte en av dom.

Filmen blir fort rätt onintressant, det finns iinga karaktärer att bry sig om, de är både dåligt skrivna och agerade. Regissören heter Daniel Barnz och detta är nog hans mest kända film. Frågan är om han får någon mer chans efter denna tunna vattniga och smaklösa soppa.

Alex Pettyfer ( I Am Number Four, Stormbreaker) är en sådan när skådespelare som inte är bra eller speciellt dålig. Men här är han tunnare och tråkigare än utspedd lättmjölk. Vanessa Hudgens (High School Musical, Sucker Punsch) är snygg och gullig, men någon vidare skådespelare är hon inte här heller. Överaskande nog i detta gäng av trista skådespelare, så lyser Mary-Kate Olsen (Fullt Hus, En Galen Dag I New York) mest. Hon gör i alla fall något av sin lilla roll hon har.

Svagt manus som inte griper tag alls med skådespelare som sover sig igenom filmen. Nä detta var inget vidare. Se istället Disneys Skönheten & Odjuret.


Här är artisterna i årets Allsång På Skansen

eric saade

Då var artisterna för sommarens Allsång På Skansen klara. Detta så populära program. Det är nostalgi blandat med lite modernare artister och en massa allsång så klart.

Jag följer inte programet, men kollar om det är någon speciell artist som man vill kolla på.

Heta Artister

>> Eric Saade
Han vann Melodifestivalen, han kom trea i Eurovision, är på toppen av sin karrär (en den andra stora toppen). Bra på scen, schyssta låtar - kommer säkert bli dundersuccé

>> Lena Philipsson
Hon firar 25 år som artist, hon är en fantastisk live artist och är grym på scenen, se bara "Dancing In The Neon Lights" från Mello-festivalen tidigare i år. Förhoppningsvis blir det en ny singel hon spelar - hoppas den är ännu mer party än "Idiot" var!

>> Danny Saucedo
In The Club är en klcokren dancepop hit, If Only You släpps i england, killen är bra på scen. Detta kan bli riktigt bra

>> September
Så Mycket Bättre gjorde mycket för September. Hon fortsätter på succévågen och blir nu Allsång-September med.

>> Veronica Maggio
Sommarens hetaste kvinnliga artist? Det verkar så "Jag kommer" blev en dundersuccé liksom "Satan i gatan" plattan.

Sen är ju Håkan Hellström en given live artist, även jag inte diggar allt han gör.
Här är alla artisterna
Program 1: tisdag 28 juni
BAO, Lunds Studentsångare, Danny Saucedo, September

Program 2: tisdag 5 juli
Håkan Hellström, Miriam Aïda, Siw Malmkvist, Ulrik Munther, The Moniker, Hasse Andersson

Program 3: tisdag 12 juli
Elisa's, Veronica Maggio, Per Andersson, Eric Amarillo, Sara Varga, Kjell Lönnå

Program 4: tisdag 19 juli
Bo Kaspers Orkester, Petter, After Shave & Anders Eriksson, Vocalettes, Pernilla Andersson, Malena Ernman, Lena-Maria Klingvall

Program 5: tisdag 26 juli
Hoffmaestro, Eric Saade, Caroline Wennergren, Marika Willstedt, Angelica Alm, Carl Norén, Östen med Resten

Program 6: tisdag 2 augusti
Timbuktu, Patriks Combo, Fredrik Kempe, Svante Thuresson, Hans-Erik Dyvik Husby, Linda Bengtzing, Eva Eastwood

Program 7: tisdag 9 augusti
Lena Philipsson, Albin Flinkas, Fredrik Meyer, Staffan Percy, Sven-Ingvars

Program 8: tisdag 16 augusti
Sveriges Radios Symfoniorkester, Anders Berglund, Björn Skifs, Peter Jöback, Loa Falkman.

Vilka ser du fram emot? Kommentera!
Ny poster för Super 8

super 8

Snart är en av sommarens mest omskrivna filmer här - Super 8! Här är nya postern!

Om filmen:
SUPER 8 is an Amblin Entertainment / Bad Robot production, directed by Abrams from his original script and produced by Steven Spielberg, Abrams and Bryan Burk. The film stars Kyle Chandler, Elle Fanning, Joel Courtney, Gabriel Basso, Noah Emmerich, Ron Eldard, Riley Griffiths, Ryan Lee and Zach Mills. The movie takes place in the summer of 1979, where a group of friends in a small Ohio town witness a catastrophic train crash while making a super 8 movie and soon suspect that it was not an accident. Shortly after, unusual disappearances and inexplicable events begin to take place in town, and the local Deputy tries to uncover the truth – something more terrifying than any of them could have imagined.

Tags: 2011 MTV Movie Awards, Movie News


Film: Tucker & Dale Vs Evil - Betyg * * *

Tucker & Dale Vs Evil

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Horror  

Tyler Labine     Dale
Alan Tudyk     Tucker
Katrina Bowden     Allison
Jesse Moss     Chad


Handling: Två hillbillies från landet reser på stugsemester för att dricka öl, fiska lite och ha det skönt. Väl där stöter de ihop med en grupp studenter som misstar killarna för mördare. Fler och fler dör och förvirringen stiger. Studenterna försöker skydda sig mot duon medan de i sin tur tror att ungdomarna ingått någon slags självmordspakt.
Det vimmlar av fördomar och missförstånd och killarnas stugsemester förvandlas snart till en av de blodigaste och hemskaste som världen har upplevt.

Den här filmen är flummig värre. Huvudrollsinhavarna är ritkigt low-life idioter med gott hjärta, det här var roligt! Handlingen är ju rätt klassisk med ungdomar på helg äventyr som går fel och folk dör - men denna filmen har både humor och oväntade vinklingar på det hela.

Skådespelarna får inga utmärkelser, men dom är alla underhållande och fungerar utmärkt i denna skruvade splatter historia! Det är en heldel blod och kroppsdelar - och allt är med en härlig humor!

Vissa scener kan man skratta som man nästan tappar andan, men ibland blir det bara småroligt.

En annorlunda skäckkomedi som är underhållande och fungerar utmärkt som splatter-humor för stunden.


Film: Priest - Betyg * * ½

priest

bacardi ikonbacardi ikonbacardiikon


Action | Horror | Sci-Fi

Paul Bettany     Priest
Karl Urban     Black Hat
Cam Gigandet     Hicks
Maggie Q     Priestess
Lily Collins     Lucy Pace
Brad Dourif     Salesman
Stephen Moyer     Owen Pace

Handling: Historien handlar om en legendarisk krigare, Warrior Priest från det senaste vampyrkriget, som nu lever i en obskyr tillvaro bland andra överlevande människor i en muromringad dystopisk stad som styrs av The Church. När hans systerdotter blir kidnappad av ett gäng mördarvampyrer, bryter Priest sina heliga löften och beger sig ut på en manisk jakt på dem innan de har lyckats göra henne till en av dem. Han får sällskap av systerdotterns pojkvän, en skjutglad sheriff och en före detta prästinna som har en utomjordlig förmåga att slåss.

Scott Charles Stewart är mannen bakom kamran, han har bla tidigare gjort den liknande filmen Legion som hade istället för vampyrer som tema, änglar gone bad. Han har dock gjort en hel del specialeffekter till filmer så som Iron Man. Natt På Museet, Pirates Of The Caribbean: Döds Mans Kista, Harry Potter och Den flammande bägaren och The Lost World: Jurassic Park.
Så man kan säga han är bra på specialeffekter….men hur är resten?

Temat med en framtidsvärld där vampyrer är ett hot, tilltalar verkligen. Miljön är snyggt uppbygd, grå trist wasteland och städer som stänger in sig emot de på landet. Som egna världar. Så miljön är både trovärda och snygga. Får lite Mad Max-feeling.

Skådespelarlistan finns både bra, medelmåttiga och trista val. Cam Gigandet (Twilight) spelar okej, men kan inte göraså mycket av sin roll. Maggie Q (Die Hard 4, Rush Hour 2, Mission Impossiable 3) har den coola kvinnliga huvudrollen. Det ser verkligent snyggt ut när hon kör sina Matrix grejer. Christopher Plummer (Insider, The Girl with the Dragon Tattoo, Nicholas Nickleby) spelar som vanligt övertygande och bra.

Huvudrollsinhavaren heter Paul Bettany (Bläckhjärta, Da Vinci-koden), han är inte specellt övertygande alls. Han drog ner betyget på Legion och det gör han även här. Vet inte ritkigt vad det är, men han är rätt grå och trist och passar helt enkelt inte ha huvudroller i sådana här filmer.

Manuset har en grundstory som fungerar, men det är dock väldigt begränsat. Det är mer miljö och händelser på flera platser än Legion, men ändå känns det lite snopet när den tar slut - att det inte var mer. Blir lite känslan: jaha. Det är lite som budgeten tog slut så de var tvunga avsluta filmen fort.

Filmen är inte jättedålig, den fungerar för stunden, men den ger inte så mycket heller. Man kommer att glömma den fort.


Call Your Girlfriend - ny video från RobynOm ni har missat den, så kommer här senaste videon från svenska popundret Robyn. Inspelad under en enda tagning. Bra eller dålig? Kommentera

X-Men First Class etta på biotoppen USA

x-men

Det var kanske inte med dunder och brak den gick in på första platsen i USA, X-Men fick ihop 55 miljoner dollar. Ingen dålig siffra, men sämre än Wolverines 85.1 miljoner dollar.
Den drog också mindre än The Incredible Hulk's  55.4 miljoner 2008 samt Thors 65.7 miljoner helg tidigare i år.

First Class har än så länge gått något bättre än Wolverine utanför USA. Den hade premiär i 74 andra länder och drog in 61 miljoner dollar första helgen, utanför USA.

The Hangover 2 har dragit in yttligare 31.4 miljoner, men faller rätt hårt gemnfört med första filmen, men så hade den en stark start med. På 11-dagar så ligger den på andra plats på "fastest grossing R-rated movie" efter Matrix Reloaded - och det måste man se som en stor succé!

Animerade filmen Kung Fu Panda har nu nått 100-miljoner sträcket.1         X-Men: First Class (2011)     $55.1M     $55.1M

2         Baksmällan del II (2011)     $31.4M     $186M
3         Kung Fu Panda 2 (2011)     $23.9M     $100M
4         Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011)     $18M     $190M
5         Bridesmaids (2011)     $12M     $107M
6         Thor (2011)     $4.25M     $169M
7         Fast & Furious 5 (2011)     $3.17M     $202M
8         Midnatt i Paris (2011)     $2.77M     $6.8M
9         Something Borrowed (2011)     $848K     $36.7M
10         Jumping the Broom (2011)     $845K     $35.9M

Någon av dessa du vill kolla in?

Första Breaking Dawn trailern är här

twilight 4

breaking dawn

Twilight sagan fortsätter i höst, då Bella gifter sig med Edward. Kanske det mest önskade film brölloppet hittills? Och stakars Jacob får en inbjudan....

Kolla in första trailern här