Film: Beasty - Betyg *

Beasty

bacardi ikon

Alex Pettyfer         Kyle
Justin Bradley         Student
Mary-Kate Olsen     Kendra
Dakota Johnson     ...     Sloan
Erik Knudsen     ...     Trey
Vanessa Hudgens     Lindy

Handling: Kyle (Alex Pettyfer) tror att han är Guds gåva på hans high school. Han spelar ett spratt på en anna elev, Kendra (Mary-Kate Olsen) som råkar vara en häxa. Kendra lär honom en läxa genom att sätta en förbannelse på honom som förvandlar honom som den djuriska på utsidan som han är på insidan. Han har ett år att hitta någon att bli kär i honom eller stanna så för evigt.

På 80-talet blev tv-serien Sköneheten & Odjuret en stor succé där bla Linda Hamilton (Terminator 1-2, Dantes Peak) medverkade. Tv-serien var både charmig och bra för sin tid. Liknande tema har man kunnat även se i andra filmer och nu är det allså dags för en 2011 version, som på pappret, kan bli rätt lyckat.

Denna gång är det en kille som har en taskig egocentrisk perosnlighet som får sig en läxa och blir "ful". Han skall allså försöka få en tjej bli kär i honom och säga de magiska orden "I Love You" inom ett år.

Mer än så är det inte. Trotts en klassisk story är manuset lövtunnt. Det är så förutsägbart att man redan vet slutet innan den knappt har börjat. Men även sådana filmer kan ju få till en bra film. Men Beasty är inte en av dom.

Filmen blir fort rätt onintressant, det finns iinga karaktärer att bry sig om, de är både dåligt skrivna och agerade. Regissören heter Daniel Barnz och detta är nog hans mest kända film. Frågan är om han får någon mer chans efter denna tunna vattniga och smaklösa soppa.

Alex Pettyfer ( I Am Number Four, Stormbreaker) är en sådan när skådespelare som inte är bra eller speciellt dålig. Men här är han tunnare och tråkigare än utspedd lättmjölk. Vanessa Hudgens (High School Musical, Sucker Punsch) är snygg och gullig, men någon vidare skådespelare är hon inte här heller. Överaskande nog i detta gäng av trista skådespelare, så lyser Mary-Kate Olsen (Fullt Hus, En Galen Dag I New York) mest. Hon gör i alla fall något av sin lilla roll hon har.

Svagt manus som inte griper tag alls med skådespelare som sover sig igenom filmen. Nä detta var inget vidare. Se istället Disneys Skönheten & Odjuret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback