Film: Unknown - Betyg * * *

Film: Unknown - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Mystery | Thriller

Liam Neeson     ...     Dr. Martin Harris
Diane Kruger     ...     Gina
January Jones     ...     Elizabeth Harris
Aidan Quinn     ...     The Other Martin Harris
Bruno Ganz     ...     Ernst Jürgen
Frank Langella     ...     Rodney Cole

Handling: Dr. Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med  taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv.

Detta är en rätt typisk minnesförlust film, där man börjar på noll och sakta men säkert får ledtrådar till att hitta sig själv och sitt liv. Filmen byggs upp effektivt och det är helt klart en snyggt filmad thriller. Ju mindre man vet, desto mer spännande är det. Manuset är bitvis rätt bra, men den har sina luckor och orimligheter. Och nej, den är inte i närheten av Bourne filmerna.

Förr undvek jag filmer med Liam Neeson i huvudrollen, men sedan han hade huvudrollen i Taken, så blevjag övertygad att han är väldigt begåvad. Här är han också övertygande i sin roll. Att Unkown markandsfördes med Taken i tankarna märks, dock är Unknown lågt ifrån lika bra. Taken är en stark femma, och svårt att slå. Unkown har lite samma känsla, men når inte enda fram

Detta är en bra thriller som håller måttet, men något nytt under solen är det inte. Underhållning för stunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback