Film: Mirrors 2 - Betyg * * ½

Mirrors 2

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Horror | Mystery | Thriller  

Nick Stahl     ...     Max Matheson
Emmanuelle Vaugier     Elizabeth Reigns (as Emmanuelle Vaugiér)
Evan Jones     ...     Henry Schow
Christy Carlson Romano Jenna McCarty (as Christy Romano)
William Katt     ...     Jack Matheson

Handling: En ung kvinna mördas brutalt framför en spegel som är en portal till de levande dödas värld. Hennes ande förvandlas till en vildsint mördare, och en efter en jagar hon de män och kvinnor som bär skulden till hennes fasanfulla död. Hon utkräver en blodig hämnd genom att lemlästa de skyldiga och slita ut deras innanmäte. De kan inte fly... De kan inte gömma sig... De kan inte titta i spegeln!

Mirrors från 2008 är en rysare med Kiefer Sutherland (Tv-serien 24) i huvudrollen. Han jobbade också på Mayflower och hemska saker hände via speglarna. Nu är allså uppföljaren här, denna gången med Nick Stahl som tidigare medverkat i filmer som In The Bedroom, Bully och Terminator 3 - Raise Of The Machines. Han hade en lovande karriär i början, nu känns han inte lika övertygande som skådespelare.

Mirrors 2, precis som ettan, känns som den bygger på någon asiatisk film (kanske den gör?) och stämningen är ryslig på vissa ställen. Precis som det skall vara. Det finns en del sceer som verkligen är skräckinjagande. Men det känns mest som en repris på första filmen, fast sämre. Manuset är ibland bra, och ibland mindre bra. Det blir inte heller riktigt spännande, vilket är lite synd.

Gillar man första filmen, kan man helt klart se andra filmen med, men någon ny skräckklassiker är det inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback