Melodifestivalen: Andra Chansen - Inget vidare

love generation


Melodifestivalen är snart över. Nu har då Andra Chansen varit och enligt mitt tycke, åkte helt fel låtar vidare till final.

Jenny Silver - Something In Your eyes vs Love Generation - Dance Alone
Jenny har den bästa schlager låten i år. Hon borde ha Linda Bengtzings plats i finalen. Det är låter mycket ABBA runt låten, det är väldigt mycket schlagerpop, men ett framträdande som är the best of Lena Ph/Charlotte Perrelli/Carola. Lite av allt.

Love Generation är Sveriges svar på Spice Girls. Låten är typiskt 90-tals danspop. Detta är så klart inte RedOnes bästa låt, dom får ju Lady Gaga, men den var trallvänlig och gångbar på dansgolven. Snyggt framträdande också. De borde varit i final.

Loreen - My Heart Is Refusing Me vs Sara Varga - Spring För Livet

Loreen gjorde ett hyffsat scen nummer men en skön dancepop låt, som möjligtvis blir ännu bättre i en danceremix. Låten känns internationell.

Sara gör en Lisa Ekdahl-visa men en djupare text. P4 vänligt och kommer säkert ligga en evighet på Svensktoppen. Trist eller vacker - eller både och? Hon är vacker att titta på, men låten är ett sömnpiller.

Sara gick vidare, Love Generation gick vidare och tyvärr vann Sara. Trist värre.

The Moniker - Oh My God! Vs Linda Pritchard - Alive


The Moniker, en ex Idol artist goes Beatles, Mika and DiLeva på en och samma gång, blir både löjligt, tjatigt, klämkäckt och jobbigt. Men gissa vilken låt man har i huvudet efteråt? Oh My God!

Linda sjunger hyffsat, hon ser bra ut, bra ballad nummer. Låten känns som Mariah Carey light 90-tal. Sarah Dawn Finer hade lyckats bättre, men denna borde ha vunnit över Moniker.

Shirley´s Angels I Tought It Was Forever vs Pernilla Abdersson - Desporados

Shirley Clamp hade sin storhetstid 2004 med Min Kärlek, sedans dess har hon haft svårt att finna den stora succén igen. Och det blev ingen direkt denna gång heller. Det lyfter aldrig, även det är småtrevligt på sin höjd. Ser ut som en b-version av ett Eurovision nummer (Shady lady?).

Pernilla - kvinnlig version av Lars Winnerbäck, säkert bra för många, för mig är det mest - trist.

Pernilla gick vidare, mötte The Moniker - som vann.

The Moniker och Sara Varga till final. Vad trist.

Vad tycker du?

andra chansen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback