Trolljägaren/Troll Hunter - Betyg * *

Trolljägaren/Troll Hunter - Betyg * *

bacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Drama  


Hans Morten Hansen     ...     Finn
Tomas Alf Larsen     ...     Kalle
Johanna Mørck     ...     Johanna
Knut Nærum     ...     E-verkssjef
Robert Stoltenberg     ...     Polsk bjørnejeger
Glenn Erland Tosterud     ...     Thomas

Handling: Ett produktionsbolag får 283 timmar inspelat material levererat vid dörren utan förklaring. De klipper ihop materialet i kronologisk ordning och resultatet är denna sensationella dokumentär om en trio ungdomar som gör ett specialarbete om en förmodad björntjuvskytt och råkar snubbla över övernaturliga statshemligheter....

Filmen är filmad i dokumäntäraktig stil, precis som Cloverfield, Blair Witch Project, Parmanormal Activity, REC och Quarantine.
Troll Hunter känns som en dokumäntär, men för alla som verkligen inte tål denna stil av filmande, bör nog undvika denna film.

Annars tycker jag det fungerar rätt bra i just denna filmen med dokumäntär-stil. Hade det inte varit det, så hade filmen nog fallit helt platt. Effekterna är förvånadsvärt bra, det är ju ändå en norsk film.

Handlingen är väl inte fantastiskt, inte jättespännande heller - men den är ändå intressant. Man blir nyfiken och vill se klart filmen.

Man får ta del av Norges vackra landskap, höga berg och djupa skogar. Skådespelarna fungerar överlag, inget direkt att klaga på.

Det är en norsk saga i Blair Witch Project stil. Låter det lockande, så kan det vara en film för dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback