Film: Rango - Betyg * * *

rango

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy

Johnny Depp     ...     Rango / Lars (voice)
Isla Fisher     ...     Beans (voice)
Abigail Breslin     ...     Priscilla (voice)
Ned Beatty     ...     Mayor (voice)
Alfred Molina     ...     Roadkill (voice)
Bill Nighy     ...     Rattlesnake Jake (voice)

Handling: En stadskameleont ger sig ut i vildmarken för att finna sitt rätta jag och hamnar av en slump i en vindpinad håla mitt i öknen. När han råkar döda en hök under spektakulära former väcker han hoppet hos stadens befolkning, som sedan länge plågas av hänsynslösa banditer. Med kameleonten Rango i fronten är byborna redo att ta itu med sitt problem en gång för alla. Men bovarna låter sig inte imponeras av den nya hjälten. Till en början.

Det är inte Pixar, DreamWorks eller Disney som är bakom denna filmen, utan speciel effekt firman Industrial Light & Magics. Rango är deras första animerade familjefilm - och den är faktiskt rätt lyckad.

MegaMind, Monsters vs Aliens, Rio, Dumma Mej, Trassel, Det Regnar Köttbullar, Bolt, Legenden om ugglornas rike och Draktränaren heter några av senare års animerade filmer som har dykt upp på bio. Det är lite lätt skiftande kvaliter på både innehåll och animering.

Rango liknar inte någon av dessa filmer, tack vara det unika temat för en animerad film: Western. Det finns många liknelser till klassiska western filmer, både i miljö och utförande. Filmen känns mer som en vanlig spelfilm än en tecknad barnfilm.

Det är snyggt animerat, de engleska rösterna fungerar bra och det finns ett gäng med underhållande karaktärer. Den är smårolig i mellanåt och det finns en del vuxna skämt inbakat i filmen, vilket är ett plus.

Manuset doftar mycket western och man får en Clintan-feeling. Den känns inte lika mycket familjefilm som Rio som också kom ut i år.

Filmen fungerar bra, men den blir aldrig lika underhållande som Draktränaren, Shrek eller Ice Age. Men ändå värd att kolla in.


Film: Red Riding Hood - Betyg * * ½

Red Riding Hood

bacardi ikonbacardi ikonbacardiikon


Fantasy | Horror | Mystery

Amanda Seyfried     Valerie
Gary Oldman     ...     Father Solomon
Billy Burke     ...     Cesaire
Shiloh Fernandez     Peter
Max Irons     ...     Henry Lazar

Handling: När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen.

Här har man allså försökt att göra en film av sagan om rödluvan och vargen. Och riktat in sig på Twilight publiken, väldigt uppenbart. Catherine Hardwicke heter hon som har gjort filmen, var tidigare känd för filmer som Tretton och Lords Of Dogtown. Men 2008 bytte hon inriktning och gjorde en film vid namn Twilight. Den filmen var snyggt filmad, men kändes som den saknade lite pengar i budgeten. Hon blev sparkad och fick inte göra New Moon, det ryktades att hennes varuvlar inte var så som filmbolaget ville att det skulle vara plus så klart en del andra saker.

Efter inte fått göra New Moon, så verkar hon viljat göra en varulvs film ändå, så nu kan vi se hur det blev. Precis som Twilight, är det snyggt och stilfullt filmat, det som skiljer dom åt är att Twilight var i kalla blåa toner och Red Riding Hood har mer en mysfaktor över filmlinsen. Passar bra för en klassisk saga.

Men hon försöker göra en ny Twilight. Och det är inte Red Riding Hood ens i närheten av. Kärlekshistorian är lövtunn och man bryr sig inte nämnvärt. Två killar som vill ha samma tjej, känner du igen temat?

Amanda Seyfried (Mamma Mia, Mean Girls) fungerar okej i huvudrollen, killarna som trånar efter henne spelas av Shiloh Fernandez (Deadgirl) och Max Irons (Dorian Gray) - två killar som inte är bättre eller sämre än vanliga ungdomskådisar på tv. Gary Oldman (Det Femte Elementet, The Dark Knight) höger dock nivån under sina scener.

Men skådespelarna har inte mycket manus att gripa tag i. Det blir aldrig direkt spännande, eller intressant. Men det är snyggt, stämningsfullt och stilfullt. Kommer Twilight fansen älska filmen? Nej, men de kommer nog ändå uppskatta 3kants temat.

Varuvlen då? Inte urusel, men New Moon och Eclipse klarade sig bättre utan Catherine Hardwicke bakom kamran.  Gillar även temat med varuvlar i filmer allmänt , men denna film tillhör inte dom bättre, filmen får en halv bacardiikon extra för snygga miljöer och bra filmad.

Se istället Twilight x 3 eller The Vampire Diaries.


Film: Sanctum - Betyg * * ½

Sanctum

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Drama

Richard Roxburgh     Frank
Ioan Gruffudd     ...     Carl
Rhys Wakefield     ...     Josh
Alice Parkinson     ...     Victoria

Handling: Ett dykarteam ger sig av till en avlägsen del av regnskogen i Papua Nya Guinea för att utforska de otillgängliga undervattensgrottorna. När de befinner sig hundratals meter under marknivå bryter en tropisk storm ut och vägen upp ur grottorna blockeras. Vattennivån stiger hastigt och dykarna tvingas allt längre in i grottsystemet. I jakten på en annan väg ut växer desperationen och nervpressen gör attdykarna snart visar sitt sanna jag.

Filmen marknadsförs hårt att James Cameron (Avatar, Titanic, Aliens) är exekutiv producent för filmen. Regissör är dock en helt annan, Alister Grierson vars meritlista inte alls väcker någåt intresse. Men det kan bero lite på att detta är inte en vanlig hollywood produktion utan från Australien.

James Cameron älskar undervattensfilmning.  Två dokumentärer har han gjort, Ghosts of the Abyss och Aliens of the Deep. Båda i en värld under vatten. Men största filmen han har gjort med det teamat är Avgrunden/The Abyss, en sci fi thriller som kom i slutet av 80-talet som hade mystik, spänning, bra effekter och bra manus och fantastiska skådespelare i form av bla Ed Harris (The Rock), Mary Elizabeth Mastrantonio (The Perfect Storm) och Michael Biehn (The Rock, Aliens, Terminator). Sanctum är ingen ny The Abyss.

Filmen är oftast snyggt filmad, man tar vara på grottmiljön och all vattenmängd både effektivt och snyggt. Själva utseendet på filmen är allså mer än godkänt. Handlingen är dock inte lika intressant längre, då det har kommit ett gäng filmer som utspelar sig i grottor - som har varit mer spännande än vad denna är. Men så är denna inte en överdriven rysare, utan den är baserad på verkliga händelser, och med det i tanke, så har man ändå fått till filmen rätt bra.

Skådespelarna är av skiftande kvalité, där är filmen största brist. Bäst i skaran är dock Richard Roxburgh (Van Helsing) och Rhys Wakefield (Broken Hill).

Filmerna Instängd och Instängd 2 är både mer spännande och effektiva grottfilmer, men de innehåller också lite mer science fiction element. The Gave är också en hyffsat lyckad film på samma tema. Sanctum är en okej undervattens thriller, snyggt filmad, men den håller inte riktigt hela vägen.


Bakom kulissserna på Transformers 3

Transformers 3

Snart kommer tredje delen av film serien Transformers och man lovar att den skall vara bättre än del 2, om både publik, press och de som gjorde filmen var något missnöjda med.

Här kan du se en behind the scenes klipp där även James Cameron medverkar! Kolla in den här

Promo klipp för nya True Blood

true blood

Det var ett bra tag sedan True Blood var med på bloggen. Men nu närmar det sig premiären av nya Season 4!

För att ladda upp till de nya blod baden, kolla in denna tre minuter långa promon för True Blood 4!Om det var lite väl flummig trailer och för lite vampyrer - ja kolla då in nästa trailer istället:
Är du laddad för True Blood i sommar?

Få en insyn i X-Men First Class

x-men

Det närmar sig premiären av nya X-Men filmen. Här kommer en trailer inkl. interjuv med skådespelarna
Ser lovande ut! Eller vad tycker du?


Nya Transformers 3 trailernHär nya och sista trailern för en av sommarens största filmer - Transformers 3

Film: The Roommate - Betyg * * ½

Film: The Roommate - Betyg * * ½

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Thriller

Leighton Meester     Rebecca
Minka Kelly     ...     Sara Matthews
Cam Gigandet     ...     Stephen
Billy Zane     ...     Professor Roberts
Nina Dobrev     ...     Maria
Matt Lanter     ...     Jason

Handling: Sara Matthews (Minka Kelly) börjar hennes första år på college på ULA. Vid ankomsten möter hon Tracy Morgan (Aly Michalka), en entusiastisk fest-tjej, och Stephen Morterelli (Cam Gigandet), en trummis som senare börjar datea Sara. Efter en fest på Stephen's broderskap hus, kommer Sara tillbaka till sitt studentrummet möter Rebecca Evans (Leighton Meester), hennes nya rumskamrat.

Inledningsvis flickorna börjar de få bra kontakt, Rebecca lär sig mer o mer om Sara's liv. Sara hade en äldre syster, Emily, som dog när Sara var nio. Hon håller ett halsband som tillhörde Emily samt hennes systers namn tatuerat på bröstet. Hon har också en ex-pojkvän, Jason (Matt Lanter), som håller på ringa henne för att försöka bli ihop med henne. Allt eftersom tiden går, börjar Rebecca bli besatt av att umgås med Sara. Hon är beredd att hålla borta alla som kränkta Sara eller som hon tycker är stöld Sara ifrån henne…

Som ni förstår är det inte direkt djup eller nyskapande thriller handling. Filmen går efter alla regler och det blir bitvis lite små intressant, men aldrig direkt spännande. Detta är en typisk standard ungdoms thriller, som inte är dålig, men inte speciellt bra heller.

Skådespelar isnsatserna är dock bättre än en del andra ungdomsfilmer, Minka Kelly (500 Days of Summer, Friday Night Lights) är både snygg och helt okej skådis, Cam Gigandet (Easy A, Never Back Down, Twilight) gör också hyffsat ifrån sig. Men bäst är Leighton Meester från Gossip Girl. Holn briljerar över alla andra och passar bra in i sin roll. Man glömmer rätt fort bort hennes Gossip Girl karaktär.

The Roommate är en standardthriller, ungefär som remaken på The Stepfather. Har man inga större förväntningar fungerar den helt okej.


Film: Kärlek i New York - Betyg * * *

kärlek i new york


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Drama

Malin Akerman     ...     Annie
Michael Algieri     ...     Rasheen
Bram Barouh     ...     Spencer
Dana Barron     ...     The Gynecologist
Josh Radnor     ...     Sam Wexler
Tony Hale     ...     Sam #2

Handling: I staden som aldrig sover söker några vänner efter kärleken - inte de tillfälliga förbindelserna, utan den stora känslan. Känslan av att höra hemma någonstans, av att kompletteras av någon annan. Känslan som är större än livet självt. Men är de verkligen öppna för att släppa in sann kärlek om de möter den? Och söker de på rätt ställe? En varm, romantisk och charmig feelgood-komedi om en grupp vänner som står på tröskeln till att upptäcka nya sanningar om sig själva.

Filmen heter Happythankyoumoreplease vilket inte kanske är en säljande titel, Kärlek i New York är nog mer passande som den heter i Sverige. Den beskrivs som en charmig feelgood film och det är precis vad den är. Det är charmigt, utan vara direkt smörigt, det är flera historier samtidigt, men ändå inte bli lika rörigt som en Woddy Allen film eller blir för många historier som i Valentines Day. Filmen tappar aldrig fokus på huvudpersonen som spelas av How I Meet Your Mother killen Josh Radnor.

Filmen går på i en lugn behaglig takt. Det är ingen storslagen drama film, utan mer en lagom-film.

Bland skådespelarna ser vi svenska Malin Åkerman, som spelar övertygande som kompis. Josh Radnor är en sympatisk och bra skådespelare som passar utmärkt i huvudrollen. Men mest intryck gjorde pojken Michael Algieri som spelar Rasheen. Detta är nog en bra start på hans framtida karriär.

Sammanfattningsvis, en bra feelgood film som är lagom charmig - en trevlig film för stunden.


Baksmällan 2 - överlägsen etta på Biotoppen USA

hangover 2

Enligt all film media så hade en av årets allra största filmer premiär i helgen - Kung Fu Panda 2. Den beräknas bli en dundersuccé. Men på premiär helgen nådde den endast andra platsen på biotoppen i USA. Trotts bra siffror på 48 miljoner dollar (verkar dock bli något mindre än första filmen) så hade den inte en chans emot komedin Baksmällan del 2. Kung Fu Pandas start kan gemnföras med Shaks Tale och Madagascar som låg på samma nivå.

Baksmällan kommer förmodligen få rekordet för en komedi - med 86.5 miljoner dollar (vilket innebär den slår Austin Powers in Goldmember).  Filmen är inte barntillåten, och just nu är det bara den R-rated Matrix Reloaded som hade bättre öppning, 91.7 miljoner dollar.  För denna helgen har dock Pirates of the Caribbean: At World's End 4-dags rekordet på 139.8 miljoner dollar (gällande Memorial Day weekend i USA). Första Hangover filmen spelade totalt in 277.3 miljoner dollar - vilket gör den till den mest lönsamma r-rated koemdin någonsin.

Pirates 4 föll till plats tre, men internationellt har den nu totalt spelat in ca 646.5 miljoner dollar, vilket man kan säga är en dundersuccé!

Baksmällan för tjejer - Bridemaids tappade inte mycket denna helgen och placerade sig på plats fyra.1         Baksmällan del II (2011)     $86.5M     $118M
2         Kung Fu Panda 2 (2011)     $48M     $54M
3         Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011)     $39.3M     $152M
4         Bridesmaids (2011)     $16.4M     $85M
5         Thor (2011)     $9.37M     $159M
6         Fast & Furious 5 (2011)     $6.62M     $196M
7         Midnatt i Paris (2011)     $1.92M     $2.82M
8         Jumping the Broom (2011)     $1.9M     $34.2M
9         Something Borrowed (2011)     $1.84M     $34.8M
10         Rio (2011)     $1.78M     $135M

Någon av dessa filmer du vill kolla in på bio?

Musik Topp 40: Lady Gaga - Judas

lady gaga

01.(02) Lady Gaga - Judas [3 weeks @ nr 1]
02.(01) Britney Spears - I Wanna Go [2 weeks @ nr 1]
03.(05) Jedward - Lipstick
04.(03) Lady Gaga - Hair
05.(--) Swedish House Mafia - Save The World
06.(--) P!nk - Heartbreak Down
07.(--) Eric Saade - Hearts In The Air
08.(--) Pitbull Feat Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
09.(04) Lady Gaga - The Edge Of Glory
10.(24) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
11.(28) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
12.(09) Jason DeRulo - Don't Wanna Go Home
13.(--) Danny - Tonight
14.(08) Danny & Freja - If Only You
15.(**) Adele - Set Fire To The Rain
16.(--) ItaloBrothers - Radio Hardcore
17.(--) Danny Fernandes feat. Shawn Desman - Feel It
18.(06) Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
19.(07) Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
20.(11) Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]
21.(21) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
22.(17) Martin Solveig & Dragonette - Hello
23.(14) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
24.(10) Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
25.(--) Nicki Minaj - Super Bass
26.(18) Ke$ha - The Harold Song
27.(25) Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
28.(--) The Provider - (They Won’t) Play Me On The Radio
29.(22) Kati Wolf - What About My Dreams
30.(12) Robyn - Call Your Girlfriend
31.(**) Snoop Dogg feat David Guetta - Sweat
32.(30) Train - Save Me, San Francisco
33.(16) Bruno Mars - The Lazy Song
34.(20) All Time Low - I Feel Like Dancin'
35.(--) R.I.O - Like I Love You
36.(33) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
37.(29) Steven Tyler feat Nicole Scherzinger - (It) Feels So Good
38.(--) Gavin DeGraw - Not Over You
39.(--) Hollywood Undead – Coming Back Down
40.(15) Tove Styrke - High And Low

Out:
Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger
Ell & Nikki - Running Scared
Roxette - Speak To Me
Mike Posner - Cheated
Linkin Park - Iridescent
Michael Jackson - Hollywood Tonight
Kat DeLuna  feat. Fo Onassis - Dancing Tonight
Nicole Scherzinger feat 50 Cent - Right There
New Boyz feat Chris Brown - Better With The Lights Off
Cobra Starship ft Sabi - You Make Me Feel
30 Seconds To Mars - Night of the Hunter
The Saturdays - Notorious
Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
Beyoncé - Run The World (Girls)


Rihanna + Britney Spears

rihanna britney

Två hög aktuella popikoner på samma scen - Rihanna får sällskap i sin hit "S&M" av Britney Spears på Billboard Awards.

Kolla även in Nicki Minaj (tillsammans med Britney) samt Beyonce,

Check it out!


Ny rysare: Dont be afraid of the dark

afraid of the dark

Gillar du rysare? Något kostigt och skrämmande finns i huset? Ja då kanske kommande filmen Dont Be Afraid Of The Dark är en film för dig!


Handling:
Sally Hurst (Bailee Madison), a lonely, withdrawn child, has just arrived in Rhode Island to live with her father Alex (Guy Pearce) and his new girlfriend Kim (Katie Holmes) at the 19th-century mansion they are restoring. While exploring the sprawling estate, the young girl discovers a hidden basement, undisturbed since the strange disappearance of the mansion’s builder a century ago. When Sally unwittingly lets loose a race of ancient, dark-dwelling creatures who conspire to drag her down into the mysterious house’s bottomless depths, she must convince Alex and Kim that it’s not a fantasy—before the evil lurking in the dark consumes them all.
Smygkolla på trailern till The Girl With The Dragon Tattoo

The Girl With The Dragon Tattoo

Män som hatar kvinnor i amrikansk version - The Girl With The Dragon Tattoo.

Här är trailern som kommer ut först nästa vecka!


Privat: En vecka kvar till nästa resa: Frankrike

paris

paris

Disney's Hotel Santa Fe


Det var bara en månad sedan man kom hem från Playa del Ingles, vilket var en fantastisk skön semester. Nästa vecka är det allså dax igen, men då till ett helt annat land, Frankrike. Har aldrig varit där, inte speciellt påläst än heller. Det blir i alla fall Paris och Disney World som skall hinnas med på fem dagar.

Har ni några tips om sevärdigheter man inte får missa i Paris, kommentera gärna :)


Nästa fisksplatter film: Shark Night 3D + ny Smurf trailer

shark night 3d

Förra året blev splatter skräck komedin Piranha 3D en framgång. Ett år senare så är redan en uppföljare på gång, men innan dess är det en anna typ av fisk som skall smaka på skådespelare. Shark Night 3D är en satsning på en gång så framgångrika konceptet med farliga hajar.

Regisssör är David R. Ellis som tidigare har gjort The Final Destination 3D, Snakes on a Plane, Final Destination 2 och Final Call. I rolllistan hittar vi bla Sara Paxton (The Last House On The Left), Chris Carmack (Into the Blue 2: The Reef, O.C), Joel David Moore (Avatar, Dodheball) och Chris Zylka (Kaboom, The Amazing Spider-Man).

Första trailern kom i veckan, kolla in o se om det ser ut att vara nått att kolla in:Och är detta lite för blodigt och våldsamt, kanske nästa film passar bättre:

the smurfs

Här kommer även den nya smurf trailern - en film för hela familjen :)


Snart på en tv nära dig: The Nine Lives of Chloe King & Teen Wolf

The Nine Lives of Chloe King

Teen Wolf

Teen Wolf

Gillar du tv-serier med övernaturliga element? Ja då finns det ju en hel del serier redan. Speciellt om man gillar Vampyrer, varulvar och andra trevliga onaturliga ting.

Twilight filmerna har banat vägen för succérna The Vampire Dairies och True Blood. Efter dessa kom amrikanska versionen av Being Human som handlar om en varulv, en vampyr och ett spöke som delar lägenhet.
Men alla serierna med övernaturliga element överlever inte. Vampyr/varulvs serien The Gates lades ner efter bara en säsong och alieninvationen i V fick vara med i två säsonger.

Men snart kommer det nya serier - The Nine Lives of Chloe King går på alientemat, ungefär som i filmen I Am Number Four.

Handling:
Chloe King is looking forward to celebrating her birthday with her friends and single mother, just like every other year... that is until she starts developing heightened abilities and discovers she's being pursued by a mysterious figure. Chloe soon learns she's part of an ancient race which has been hunted by human assassins for millennia - and that she may be their only hope for ultimate survival.

MTV fortsätter att göra vanliga serier, efter vårens ungdomserie Skins (USA) så lägger de vantarna på en gammal 80-tals films remake, Teen Wolf

Handling:
Always an outsider and often unnoticed, Scott McCall yearns to be recognized in some small way that takes him out of his typical state of high school anonymity. When his best friend, Stiles, convinces him to go into the woods one night to join a police search for a dead body, Scott encounters a creature in the darkness. Narrowly escaping an attack with a vicious bite in his side, the next day brings strange surprises for Scott at school and his life will never be the same.


(Bättre bild på denna trailer)

Någon av dessa tv-serierna som du vill kolla in?

Första repondsen på JJ Abrams & Steven Spielberg:s Super 8

super 8

I helgen fick utvalda från media se filmen Super 8 och nu har Paramont Pictures gett dom tillstånd att få twittra kort om vad dom tyckte. Nedan ser du vad dom tycker - och det är posetivt!


Slashfilm: Loved it, they don’t make these types of movies anymore. The best thing I can say about the film is that I loved the characters/setting/tone so much that I probably would have enjoyed it just as much as a Stand By Me-like coming of age drama without the sci-fi/train crash/action. Its one of those films that feels like it was made just for me. (someone asked if its more E.T. or Cloverfield, I responded: It’s Cloverfield with the characters and setting of E.T.

FirstShowing: absolutely loved it, lived up to my high expectations. Felt like watching an Amblin classic. Of course, it’s expected I’d love it, considering how excited I was for it, but yes, it’s that good. Really need to see it again!

Collider: It’s great. Made me feel like a kid again

Jen Yamato: I enjoyed Super 8′s Goonies vibe; the kids are great. Has its problems, but none are deal breakers for me…though they will be for others.

LA Times Hero Complex: Remember how the academy expanded the best picture race to include crowdpleasers and sublime spectacle films? Meet “Super 8″…

Jenna Busch: #Super8 is AMAZING!!!! Nostalgic, action-packed and just damn entertaining! Woot!

Meli_Molina: Yeppers, I certainly did like it quite a bunch.

JimmyO: Super 8 is pure movie magic! Let’s just say it is truly spectacular!

BloodyDisgusting: On a positive note, I can reveal I have seen Super 8 and LOVED it.

STYD News: Cool monster mash w/terrific ensemble cast. Nostalgia might blind you to its problems. Still, I liked it. Full review to come!

Steve Barton: Wow. Just wow. Days later I’m still happy it’s like Christmas for monster movie fans!

BDK Reviews: Easily the best movie of 2011 so far!

JRothC: It was everything I wanted it to be. A coming-of-age sci-fi adventure like the classics I love. Super 8′s great for older kids AND grown-ups who long for the classic sci-fi films of the late ’70s and ’80s. Longer review to come — but I loved it — think you will too!

ThomasLeupp: ‘Super 8′ is terrific: very scary, surprisingly funny, only slightly marred by forced Spielbergian sentiment.

TreyAlexMovies: Super 8 is an adventurous blast! A thriller with a heart and laughs. Abrams and Spielberg are a great team.

Manny Movies: SUPER 8 is funny, spooky, haunting, uplifting…old school filmmaking at its finest…YOU WILL LOVE IT!

Devincf: If JJ Abrams ever got a good script he would be an amazing director. SUPER 8 script is a huge mess. SUPER 8 simply has no idea what kind of movie it wants to be. Kids are great, looks nice, has no throughline…

JakesTakes: Congratulations, JJ Abrams. You just made the best movie of 2011

stevezaragoza: AMAZING, WONDERFUL, SUPERB, HEARTWARMING, EXCITING, SPECTACULAR! Now who wants to touch me?!

RowenetReview: I loved it! Check it out when it comes out June 10! Best movie I’ve seen all year.
Nya film posters från bla Harry Potter 8 & Breaking Dawn 1

harry potter 8

harry potter 8 real steal Breaking Dawn, Twilight

Ovan finner du de senaste filmafficerna för Harry Potter 8, Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 och Real Steal

Film: Limitless - Betyg * * *

Film: Limitless - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Mystery | Sci-Fi | Thriller

Bradley Cooper     ...     Eddie Morra
Robert De Niro     ...     Carl Van Loon
Abbie Cornish     ...     Lindy
Andrew Howard     Gennady
Anna Friel     ...     Melissa

Handling: Filmen handlar om den misslyckade författaren Eddie Morra. En dag springer Eddie på en gammal vän som förser honom med en topphemlig drog och drogen visar sig snart förändra hans liv fullständigt. Drogen tillåter nämligen Eddie att använda 100% av sin hjärna och han blir den perfekta versionen av sig själv. Hans förbättrade förmågor lockar dock snart till sig fiender och han börjar känna sig förföljd. Han tvingas undersöka varifrån drogen kommer allt medan en grupp mördare följer varje steg han tar.

Filmen börjar som en drama film utan några spänningsmoment. Men efter ett tag drar thriller elementen igång och det blir spännande. Manuset är både intressant och lite annorlunda.

Bradley Cooper klarar rollen bra, både som förlorare och som vinnare. Efter han har varit med i Baksmällan och A-team får han sin första huvudroll, vilket säkert kommer göra att han kommer få mer huvudroler i en nära framtid. Skådespelarna runt honom är alla bra, men ingen glänser mer än någon annan, inte ens Robert De Niro, som har en mindre roll i filmen.

Själva idén att man skulle använda 100% av hjärnan istället för 20% kommer ifrån en bok av Alan Glynn. Tanken är intressant, hur det skulle utveckla sig. Och det är det senariet som filmen kretsar om. Det tar ett tag innan filmen och filmen drar igång, det tar även ett bra tag innan baksidorna av själva drogen kommer fram. Det kostar att ligga på topp.

Filmen är snyggt filmad, speciellt under "drog" scenerna. Effektivt, stilfullt och snyggt.

Detta är en stabil drama thriller med lite nya element. Värd att kolla in.


Pirates of the Caribbean stormar in på första platsen på Biotoppen i USA

Pirates of the Caribbean stormar in på första platsen på Biotoppen i USA

Inte speciellt oväntat blev det pirat äventyret Pirates of the Caribbean 4 med Johnny Depp som gick in på första platsen på biotoppen i USA - precis som väntat.
Dock tgrodde branchen på en helg med över 100 miljoner dollar, vilket det inte riktigt blev. Men det blev ändå magiska 90.1 miljoner som det ser ut nu. Det är de bästa siffrorna i år för en film.

Men om man gemnför med förgångarna gick det sämre för "I främmande farvatten", At Wolds End drog in 114.7 miljoner dollar sin första helg i maj 2007. Dead Man´s Chest drog in 135.6 miljoner 2006 på sin första helg. Första filmen, då den inte var så känd, drog den in 70.6 miljoner, vilket idag hade varit 92 miljoner dollar.

Komedin Bridemaids höll sig bra och hamnade på en andra plats. Thor föll till tredje plats. Priest började dåligt och föll ännu mer denna veckan, 23.7 miljoner är ingen bra siffra.

Woody Allen's Midnight in Paris öppnade bara på ett fåtal ställen men drog ändå in 579 000 dollar.


1         Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011)     $90.1M     $90.1M
2         Bridesmaids (2011)     $21.1M     $57.5M
3         Thor (2011)     $15.5M     $145M
4         Fast & Furious 5 (2011)     $10.6M     $186M
5         Rio (2011)     $4.65M     $132M
6         Priest (2011)     $4.6M     $23.7M
7         Jumping the Broom (2011)     $3.7M     $31.3M
8         Something Borrowed (2011)     $3.42M     $31.4M
9         Water for Elephants (2011)     $2.15M     $52.4M
10         Madea's Big Happy Family (2011)     $990K     $51.8M


Någon av dessa filmer du vill kolla in på bio?

Uppdaterat, officell info från Disney:

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten hade sin internationella premiär i helgen och gjorde fantastiska resultat. I Sverige öppnade filmen starkare än någon annan Disney-film gjort tidigare, och det är den näst största öppningen någonsin i den svenska filmhistorien. Filmen har dragit in totalt drygt 32 miljoner kronor under de fem första dagarna efter premiären i onsdags, den 18 maj.

Fansen över hela världen kunde inte få nog av filmen under premiärhelgen vilket har gjort Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten till den största internationella öppningen någonsin med uppskattade globala biljettintäkter på mer än 345 miljoner dollar på bara fem dagar.

Adda Spotify playlisten till dina favoriter

spotify

Började med en playlist för ett år sedan och sedan dess fyllt på den. Det är just nu 333 låtar och över 20 timmar musik. Låtar från topplistor i USA, Sverige, England och lite från övriga Europa.

Adda listan till dina favoriter - klicka här för att komma till listan

Film: Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten - Betyg * * *

Film: Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy


Johnny Depp     ...     Jack Sparrow
Penélope Cruz     ...     Angelica
Geoffrey Rush     ...     Barbossa
Ian McShane     ...     Blackbeard
Kevin McNally     ...     Gibbs
Sam Claflin     ...     Philip
Astrid Berges-Frisbey     Syrena
Stephen Graham     Scrum
Keith Richards     ...     Captain Teague

Handling: Johnny Depp återvänder till den legendariska rollen som Kapten Jack Sparrow i en actionspäckad berättelse om sanning, svek, ungdom och ond bråd död. När Jack stöter på Angelica (Penélope Cruz), en kvinna från hans förflutna, är han inte säker på om det är kärlek – eller om hon är en hänsynslös bedragare som utnyttjar honom för att hitta den mytomspunna Ungdomens källa. När hon tvingar ombord Jack på den fruktansvärde piraten Blackbeards skepp,är det början på ett oväntat äventyr. Där Jack inte vet vem han ska frukta mest: Blackbeard eller Angelica

Där hade du handlingen för ett fjärde pirat äventyr! Det speciellt djup handling, mer som om det är ett manus till en åkattraktion på Disney World. Så handlingen är inte speciellt intressant eller spännande. Det är mer som att man hittat på nått bara för att kunna göra ännu ett äventyr runt Jack Sparrow. Även om inte själva äventyret är något speciellt som finns det en del delar i manuset som kan uppskattas. Det är en del humor i filmen som alltid är trevligt. Och en rolllista som väldigt stark, nästan lika bra som i de tre tidigare filmerna.

Detta är verkligen Johnny Depp show. Precis som i förra filmen blir det lite för mycket av det goda. Orlando Bloom och Keira Knightley är helt borta ur handlingen, vilket jag innan jag såg filmen,  som inget problem, dom tillförde väl inte så mycket tidigare. Men nu när de väl inte var med, märktes det att något saknades. Det blev ingen gemnvikt mellan de övriga skådespelarna och Johnny Depp. Vissa saker saknar man inte förän de är borta.

Depp är så klart klockren i sin rolltolkning av Jack Sparrow, han riktigt äger den skruvade rollen, så det är inget fel på skådespeleriet, det blir bara lite för mycket. Penélope Cruz fungerar bra som leading lady, det är lite riv i henne. Geoffrey Rush är så klart riktigt bra i sin Barbossa roll, helt enkelt klockren. Bra tillskott i filmen är även Ian McShane.

Det bästa med filmen är sjöjungfru delen. De är snygga, sexiga och livsfarliga! Det är både snygga och imponerande effekter - och spännande för en stund. Denna del är i toppklass.

3D effekterna då? Nästan obefintliga! Denna filmen är långt ifrån Avatar, Resident Evil eller Thor´s 3D effekter. De är knappt några effekter alls. Det är att lura folk på pengar bara - precis som Clash Of The Titans och The Last Airbenders 3D effekter. Det som är mest 3D i filmen - är undertexterna! Så du kan lika gärna se den i 2D.

Men Pirates 4 är en trevlig äventysfilm, något långdragen, men ändå underhållande för stunden. Så älskar du dom första filmerna kommer du även uppskatta denna del.


Musik Topp 40 Britney Spears - I Wanna Go

britney 2011


01.(01) Britney Spears - I Wanna Go [2 weeks @ nr 1]
02.(02) Lady Gaga - Judas [2 weeks @ nr 1]
03.(--) Lady Gaga - Hair
04.(04) Lady Gaga - The Edge Of Glory
05.(09) Jedward - Lipstick
06.(03) Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
07.(05) Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
08.(--) Danny & Freja - If Only You
09.(14) Jason DeRulo - Don't Wanna Go Home
10.(10) Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
11.(06) Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]
12.(07) Robyn - Call Your Girlfriend
13.(**) Beyoncé - Run The World (Girls)
14.(12) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
15.(08) Tove Styrke - High And Low
16.(11) Bruno Mars - The Lazy Song
17.(13) Martin Solveig & Dragonette - Hello
18.(--) Ke$ha - The Harold Song
19.(--) The Saturdays - Notorious
20.(19) All Time Low - I Feel Like Dancin'
21.(20) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
22.(16) Kati Wolf - What About My Dreams
23.(17) 30 Seconds To Mars - Night of the Hunter
24.(24) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
25.(15) Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
26.(22) Kat DeLuna feat. Fo Onassis - Dancing Tonight
27.(--) Cobra Starship ft Sabi - You Make Me Feel
28.(25) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
29.(29) Steven Tyler feat Nicole Scherzinger - (It) Feels So Good
30.(30) Train - Save Me, San Francisco
31.(18) Roxette - Speak To Me
32.(21) Michael Jackson - Hollywood Tonight
33.(26) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
34.(23) New Boyz feat Chris Brown - Better With The Lights Off
35.(35) Nicole Scherzinger feat 50 Cent - Right There
36.(33) Ell & Nikki - Running Scared
37.(37) Linkin Park - Iridescent
38.(36) Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
39.(--) Mike Posner - Cheated
40.(--) Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger

Out:
Blue - I Can
Chris Brown feat Justin Bieber - Next 2 You
The Lonely Island feat Michael Bolton - Jack Sparrow
The Band Perry - If I Die Young
Nicole Scherzinger - Don´t Hold Your Breath
Foo Fighters - Walk
Ke$ha - Cannibal
Iyaz feat Travie McCoy - Pretty Girls
Harry Potter 8 kommer bli populärast i sommar på bio

harry potter 8

kung fu panda

Box Office Mojo bedömmer biosommaren utanför USA.

Branchtidingen Box Office Mojo har gjort en djupdykning i sommarens biofilmer. Denan gången bedömmer de inte hur det kommer gå i hemlandet USA utan hur det kommer gå i resten av världen.

Överlägsen etta är sista Harry Potter filmen, de tror helt ekelt den kommer bli enormt stor - i klass med Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith och möjligen lika stor som The Lord of the Rings: The Return of the King

Veckans premiär, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides kommer dra in näst mest pengar - gissningsvis 610 miljoner dollar. Tredje filmen drog in 654 miljoner och de tror att en del har tröttnat på filmserien efter tredje delen inte var lika bra - men drar ine en del extra pengar pga 3D.

Kung Fu Panda drog in 416.3 när den kom ut och uppföljare brukar alltid dra in mer - de tror även filmen kan bli en av de mest inkomstbringade animerade filmerna någonsin i Europa och övriga världen utan för USA.

Transformers 2 drog in $434, nu när tredje delen kommer i 3D tror man att man spelar in ännu mer, närmare sagt 460.

Cars drog in 217.9 miljoner dollar, man tror nu att del två kommer spela in över 100 miljoner mer

1. Harry Potter 8 - $710
2. Pirates of the Caribbean 4 - $610
3. Kung Fu Panda 2 - $590
4. Transformers 3 - $460
5. Cars 2 - $390
6. Fast Five - $370
7. Thor - $290
8. The First Avenger - $270
9. Green Lantern - $225
10. The Hangover Part II - $220


Vad tror du - vilka filmer blir populärast i sommar utanför USA? Och vilka av dessa tänker du kolla in?
Ny vampyr film: Fright Night

fright night

På 80-talet var det också en liten vampyrvåg i filmhyllorna. The Lost Boys gjorde succé liksom Fright Night, som kom i två delar.

Nu laddar man man om, och gör en remake på Fright Night. Här är trailern för filmen:The Adventures of Tintin - trailer och posters

The Adventures of Tintin

The Adventures of Tintin

Steven Spielberg och Peter Jackson's "The Adventure of Tin Tin"är nu precis börjat pumpa ut reklam på marknaden som du ser med de två affischer ovan. Den kommer  inte förrän den här julen, men vi kommer fortsätta att se bitar tills den stora hits marknadsföring angrepp.

Här är även trailernÄr du taggad att kolla in denna filmen?

Ny sci fi storfilm av Steven Spielberg och J.J. Abrams - Super 8

super 8

super 8

Sommaren 1979, en grupp vänner i en liten stad Ohio bevittna en katastrofal tågolycka medans de gjorde en super 8 film och snart misstänker de att det inte var en olycka. Strax efter, ovanliga försvinnanden och oförklarliga händelser börjar ske i staden, och den lokala biträdande försöker avslöja sanningen - något mer skrämmande än någon av dem kunnat ana.

Regisserad av J.J. Abrams från hans ursprungliga manus, är Amblin Entertainment och Bad Robot Production film producerad av Steven Spielberg, Abrams och Bryan Burk. Skådespelarna är Elle Fanning, Kyle Chandler, Ron Eldard, Noah Emmerich, Gabriel Basson, Joel Courtney, Ryan Lee, Zach Mills och Amanda Michalka.

Super 8 kommer på bio den 10 juni  (17 juni, Sverige) 2011.Man får en känsla av 80-tals nostalgi. En känsla av Stand By Me, Gremlins, The Gonnies, Närkontakt Av Tredje Graden och E.T.

Ser lovande ut - vad tycker du?

Trailers för kommande tv-serier: Alcatrez, Terra Nova, Charlies Angels...Alcatrez

terra nova

terra nove

Terra Nova

charlie angels

Once Upon A Time

Once Upon A Time

grimm

Grimm

Medans serier som V, No Ordinary Family, Brothers & Sister och många fler serier har blivit nerlagda, så kommer det så klart nya. Här är en liten dykning ner på vad som är på väg.

Alcatraz: JJ Abrams (FRINGE, “Lost,” “Star Trek” och kommande “Mission: Impossible – Ghost Protocol” och “Super 8”) producerar, skriven av Elizabeth Saranoff (Lost, Deadwood) gör nu en thriller serie som utspelar sig i USAs kända fängelse Alcatraz. Verkar vara en thriller med sci fi element. Sam Neill (Jurrasic Park) medverkar.

Nästa tv-serie, premiär i höst är producerad av Steven Spielberg, Peter Chernin, Brannon Braga, René Echevarria och Aaron Kaplan. Tv-serien skall vara ett familjeäventyr "85 million in the making".

Handling: TERRA NOVA follows an ordinary family on an incredible journey back in time to prehistoric Earth as a small part of a daring experiment to save the human race. In the year 2149, the world is dying. The planet is overdeveloped and overcrowded, with the majority of plant and animal life extinct. The future of mankind is in doubt, and its only hope for survival is in the distant past.

Serien ser påkostad ut och som ett riktigt stort tv-äventyr i Jurassic Park stil, Stephen Lang från Avatar medverkar.

ABC gör ett nytt reboot försök, vågar man chansa att kolla på deras serier innan de läggs ner igen? V, The Gates, No Ordinary Family och Ugly Betty att nämna några. Nu satsar dom på Charlies Angels/Änglar skall göra comeback på tv.

Promo text: This big, loud, fun take on the 1970′s smash hit series introduces us to three new angels, all fearless operatives, head-turning beauties and close friends. There’s Abby (Rachael Taylor) a Park Avenue Princess who became a world-class thief. Then there’s Kate (Annie Ilonzeh), a Miami cop who fell from grace, losing both her career and her fiance. Finally there’s Gloria, a disgraced army lieutenant who has a way with explosives. When one of the angels’ missions ends in Gloria’s tragic death, Charlie persuades them to partner with Gloria’s childhood friend, Eve (Minka Kelly), a street racer with a mysterious past. They may not know each other yet, but one thing’s for sure–Abby, Kate and Eve will always have each other’s backs.

Leonard Goldberg (the original Charlie’s Angels) and Drew Barrymore (the Charlie’s Angels movies) join forces with Alfred Gough and Miles Millar (Smallville) to deliver the adrenaline rush of the season. Set in scorching-hot Miami, Charlie’s Angels delivers nonstop big screen action. With the help of Bosley 2.0 (Ramon Rodriguez), their hot, young technical expert, and the guidance of their enigmatic boss Charlie (Robert Wagner), these angels are an unstoppable crime fighting force.

Från skjutande o sparkande kvinnor i Charlies Angels går vi vidare till temat Fantasy. ABC drar igång serien Once Upon A Time i höst. Skapad och skriven av Edward Kitsis och Adam Horowitz som även gjorde Lost/Tron: Legacy. Tagline till serien: “a bold new vision of the world where fairytales and the modern day are about to collide.”

NBC satsar på en annan fantasy som heter Grimm som är skapad av David Greenwalt (Angel, Buffy the Vampire Slayer) och Jim Kouf (National Trasure, Angel). Tagline: “a new world of police work where all cases have a storybook connection… but not always happily ever after.” Serien verkar ha en heldel specialeffekter och heldel övernaturligt!

Någon av dessa serier du vill kolla på?

Film: Winter´s Bone - Betyg * * *

winters bone

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Mystery | Thriller

Jennifer Lawrence     ...     Ree
Isaiah Stone             Sonny
Ashlee Thompson     ...     Ashlee
Valerie Richards     ...     Connie

Handling: 17-åriga Ree Dolly bor med sin familj i ett nedgånget hus i bergstrakterna kring Ozark i centrala USA. Det är fattiga, laglösa trakter, och de flesta lever på knarkhandel. Ree tar ensam hand om sin sinnessjuka mamma och sina två småbröder när hon måste ge sig ut på jakt efter sin försvunne far. Men hur finner man svar när alla vägrar att prata?

Vi kan börja med att denna filmen är otroligt kritikerrosad och vunnit ett gäng filmpriser samt fått många nomineringar, bla dessa Oscars: Nominerad till Manlig biroll (John Hawkes)
Nominerad till Kvinnlig huvudroll (Jennifer Lawrence). Nominerad till Film (Anne Rosellini, Alix Madigan-Yorkin). Nominerad till Manus, tidigare publicerat (Debra Granik, Anne Rossellini).

Det säger en del. Att den är bra, många kritiker gillar den. Och som i många fall, detta är ingen publikfriande film, utan tvärt om, det är mörkt, dystert och lågmält.

Handlingen är baserad på en känd bok, har inte läst den, men känns som de har fått till ett bra manus. Handlingen och vad som kommer hända är intressant, för det händer en del oväntade saker.

Samtliga skådespelare är otroligt övertygande i sina roller, man tror verkligen på allt som händer. Jennifer Lawrence som har huvudrollen är värd alla sina nomineringar och vinster.

Filmen utspelar sig i en kall, dyster, grå och fattig lantlig miljö. Så hela filmen går i gråa färger. Självklart passar detta väldigt väl in på själva handlingen, som även den är dyster. Så långt ifrån feel-good film man kan komma. Man kan genmföra färgskalan och känslan med Vägen/The Road som också var väldigt dyster.

Både skådespeleri och filmning är av hög klass. Och många tycker nog detta är ett "mästerverk". Men riktigt så bra är den inte. Att stämningen är av den mörka skalan är ju själva grejen med filmen. Det skall kännas relalistiskt. Det skall beskriva lite lätt sjuka människor. Mycket av medmänsklighet finns inte, den lilla vänlighet som finns hittar man hos deras grannar samt hos brodern till Ree:s far.

Problemet med filmen är att det går väldigt långsamt. Det händer inte speciellt mycket. Man tror och hoppas - snart drar det igång. Det gör den aldrig. Det blir inte speciellt mycket känslor heller, allt ligger nedgrävt i vinterkylan.

Men gillar du lite dystrare filmer, och drama filmer som går långsamt fram, så som Vägen/The Road och Gränslandet/Limbo är detta nog en film för dig. Om inte - hoppa över.


ABC lägger ner tv-serien V

v

ABC lägger ner Brothers & Sisters, V, No Ordinary Family, Detroit 1-8-7.

V-fans världen över hoppas nu att ett annat tv-bolag köper upp serien. Men just nu ser det inte just ut för en fortsättning på V.

Det blev allså bara säsonger av V, vilket är tråkigt. Tv-serien kom riktigt bra igång med mer effekter och intriger - och en comeback för Jane Badler som Diana.

Kommer du sakna någon av dessa serier?

Film: Himlen är oskyldigt blå - Betyg * * * *

Film: Himlen är oskyldigt blå - Betyg * * * *
Film: Himlen är oskyldigt blå - Betyg * * * *

Film: Himlen är oskyldigt blå - Betyg * * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama

Bill Skarsgård     ...     Martin
Peter Dalle     ...     Gösta
Josefin Ljungman     Jenny
Amanda Ooms     ...     Siv
Björn Kjellman     ...     Nils

Handling: Det är sommar och året är 1975. Martin har tagit studenten och lämnar betongen i stan för ett sommarjobb på en exklusiv seglarrestaurang i skärgården. En helt ny värld öppnar sig för Martin. Han möter den stora kärleken och blir samtidigt omhändertagen av seglarrestaurangens chef Gösta, en playboy i centrum av den svenska societeten. Men bakom den glamorösa fasaden i skärgårdsidyllen döljer sig en helt annan verklighet. Innan Martin riktigt förstår vad som hänt befinner han sig mitt i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria. Himlen är oskyldigt blå är baserad på den sanna berättelsen om det största narkotikatillslaget i svensk kriminalhistoria när den så kallade Sandhamnsligan sprängdes 1975.

Filmen börjar med en sex scen mellan två ungdomar…och biopubliken satte nog drickan i halsen när man visade Bill Skarsgård hårda helighet. Familjen Skarsgård verkar inte vara rädda för lite nakenhet när de gör film, pappa Stellan och broder Alexander är inte rädda visa lite hud för konsten.

Mer än så blir det dock inte, för sen tar handlingen vid, som baseras på en sann händelse som begac sig på 70-talet. Och vi kan börja där. Hannes Holm har verkligen fått till en 70-tals känsla i filmen med både musik, kläder, stil och miljö. Derssutom är den rätt bra filmad med, det är med finess och känsla.

Handlingen i sig är intressant. Förutom att det är en riktigt bra skillring av att vara i tonåren och växa upp, som i film sammanhang brukar kallas "comming of age"-drama. Så är det även en inblick i en värld mellan arbetarklass och rikemansklass drabbarsamman med undre världen.

Peter Dalle är som klipp och skuren för rollen Gösta. Helt klockrent skådespeleri som knarkkung och fifflare. Amanda Ooms spelar mycket övertygande som den plågade mamman och Björn Kjellman gör en av sina bästa roller här - som alkoholiserad pappa.

Men inte att glömma, huvudrollsinhavaren som håller filmen på sina axlar - Bill Skarsgård. Innan man ser filmen, kanske man kan ha svårt att släppa hans rolltolkning i "I Rymden Finns Inga Känslor". Men det tar bara en liten stund att skaka av sig den rolltolkningen och acceptera denna nya karaktär. Bill spelar väldigt bra igen och övertygande. Han kan gå långt i sin karriär om han vill.

Himlen är oskyldigt blå är en av dom bästa svenska drama filmerna jag har sett, det betyder inte att det är ett mästerverk, men att den väldigt underhållande och intressant - bra genomförd och ett helt gäng med starka rolltolkningar.


Film: Rio - Betyg * * * ½

rio

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy

Leslie Mann         Linda (voice)
Kelly Keaton         Bookstore Customer / Lady Tourist (voice)
Jesse Eisenberg         Blu (voice)
Wanda Sykes     ...     Chloe (The Goose) (voice)
Jane Lynch     ...     Alice (The Other Goose) (voice)
Rodrigo Santoro     Tulio / Soccer Announcer (voice)
Gracinha Leporace     Dr. Barbosa (voice)
Jamie Foxx     ...     Nico (voice)
Will i Am     ...     Pedro (voice) (as will.i.am)
Anne Hathaway     ...     Jewel (voice)


Handling: Skaparna bakom Ice Age-filmerna ger oss RIO, ett färgsprakande familjeäventyr om fågeln Blu som förflyttas från det trygga burlivet till den vilda brasilianska djungeln. Och det hade nog gått alldeles strålande, om det inte varit för en sak. Han kan inte flyga...

På sina äventyr stiftar Blu bekantskap med den färggranne Rafael som känner djungeln som sin egen bakficka, sångfåglarna Nico och Pedro som har lite olika musikaliska tolkningar på vad det innebär att vara en sångfågel, den vackra, vilda Jewel samt djungelns mest osannolika invånare; Bulldogen Luiz som förstår att det inte är snällt att äta upp sina fågelvänner men ibland vattnas det ändå i munnen på honom.

Filmskaparna har nu allså lämnat istiden bakom sig (tillfälligt) och går från Ice Age filmerna till ett sommarparadis i Rio. Filmen är mest inriktad på barn och familjer, men tack vara en del roliga sidekicks och humor så blir den även underhållande för vuxna. Det är också ett gäng begåvande skådespelare som ger sina röster tikll det olika karaktärerna. Dock är jag inte helt övertygad att Jesse Eisenberg (Zombieland, Social Network) var klockren i huvudrollen, inget vidare alls. Dock höjer Will I Am (från Black Eye Peas) nivån.

Filmen riktigt sprakar av starka färger - som är en fröjd för ögat. Nästan så som man kände efter sett Hitta Nemo. Till skillnad från mästgerverket om Nemo, så har Rio mer svag och rätt ointressant historia. De kör på klassiska grepp, och de inslängda musik nummrerna fungerar, ungefär som i Trassell/Tangled.

Posetivt är också att man inte blånekar till slumområden i Rio, utan det är också med på ett hörn.

Filmen är snyggt animerad, det är mycket färg och en hel del äventyr. Den kommer bli populer som familjefilm helt klart.

Rio tillhör de animerade filmerna, som är något bättre än medel, det är underhållande, snyggt, små roligt och trevligt.


Eric Saade:s Populer gjorde succé men Running scared vann Eurovision

Running scared“, Ell & Nikki

Då är Eurovision Song Contest över för i år. Vinnaren blev "Running Scared" med Ell & Nikki för Azerbajdzjan. Vad jag förstod var det både svenska låtskrivare, koregrafer och kvinnliga dansare (de som var med Shirley Clamp i Melodifestivalen). Så lite svensk seger blev det!

Låten är snäll radiopop. Inte kass enligt mitt tycke, men inte en vinnarlåt heller.

En av de sämsta i år - Italien kom på andra plats! Hur detta gick till kan man undra - är det jury rösterna?

Stort grattis till Eric Saade som till slut hamnade på en tredje plats med "Populer". Så nu kan vi sträcka på oss lite efter totalflopparna med Anna Bergendahl, Marlena, Charlotte Perrelli, The Ark och Martin Stenmarck! Eric gjorde tom bättre resultat än Carola, Lena Philipsson, Fame och Friends - som alla blev Topp 10. "Populer" är bästa placeringen sedan vi vann 1999 med "Tusen och en natt".

Kul att Danmarks Andreas Johnson-light rock gick bra, dock överaskad att Irland:s "Lipstick" inte var med i toppstriden. Trotts känt namn kom inte heller UK i toppen med Blue. Ungerns kanon danspop låt What about my dreams floppade och kom bara på plats 22 - känns lite som låten tappade på stelt framträdande, lite så som "Hero" gjorde för Sverige 2008.

Ryssland och deras RedOne låt blev ingen större succé, fick nöja sig med en 16:e plats.

Resultatet:
1.     Azerbajdzjan     221     “Running scared“, Ell & Nikki
2.     Italien         189     “Madness of love”, Raphael Gualazzi
3.     Sverige         185     “Popular”, Eric Saade
4.     Ukraina         159     “Angel”, Mika Newton
5.     Danmark     134     “New Tomorrow”, A Friend In London
6.     Bosnien och
Hercegovina     125     “Love In Rewind”, Dino Merlin
7.     Grekland     120     “Watch my dance“, Loukas Yorkas Feat. Stereo Mike
8.     Irland         119     “Lipstick”, Jedward
9.     Georgien     110     “One more day”, Eldrine
10.     Tyskland     107     “Taken by a stranger“, Lena Meyer-Landrut
11.     Storbritannien     100     “I can“, Blue
12.     Moldavien     97     “So Lucky”, Zdob și Zdub
13.     Slovenien     96     “No One”, Maja Keuc
14.     Serbien     85     “Čaroban“, Nina
15.     Frankrike     82     “Sognu“, Amaury Vassili
16.     Ryssland     77     “Get You“, Alexey Vorobyov
17.     Rumänien     77     “Change”, Hotel FM
18.     Österrike     64     “The Secret Is Love”, Nadine Beiler
19.     Litauen         63     “C‘est ma vie“, Evelina Sašenko
20.     Island         61     “Coming home”, Sigurjón’s friends
21.     Finland         57     “Da da dam“, Paradise Oskar
22.     Ungern         53     “What about my dreams”, Kati Wolf
23.     Spanien     50     “Que me quiten lo bailao“, Lucía Pérez
24.     Estland         44     “Rockefeller Street”, Getter Jaani
25.     Schweiz     19     “In love for a while“, Anna Rossinelli

Vilka var dina favoriter i Eurovision?Uppdaterat - Tittar siffror

2 880 000 tittare hade Eurovison med Eric Saade för Sverige, det är bättre än förra året och när Charlotte Perrelli var med.

Populärast är 2004 med över 3,5 miljoner tittare, när Lena Philipsson gjorde succé med mickstativet och "It Hurts"

2004 3 556 000 (Lena Ph, Ruslana)
2007 3 426 000 (The Ark, Molitva)
2005 3 341 000 (Martin S, Helena Paparizou)
2006 3 287 000 (Carola, Lordi)
2009 3 120 000 (Malena Ernman, Alexander Rybak)
2011 2 880 000 (Eric Saade, Ell & Nikki)
2008 2 810 000 (Charlotte, Dima Bilan)
2006 2 647 000 (Carola kvalar)
2010 1 694 000 (Utan Sverige, Lena)

Film: Season of the Witch - Betyg * *

Season of the Witch

bacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy

Nicolas Cage     ...     Behmen
Ron Perlman     ...     Felson
Stephen Campbell Moore     ...     Debelzaq
Stephen Graham     ...     Hagamar


Handling: En riddare blir anlitad för att transportera en kvinna misstänkt för häxkonst. Klostret som är deras mål ligger på andra sidan riket och på vägen dit upptäcker riddaren att något inte står helt rätt till med anklagelsen.

Action, äventyr och fantasy i ett - med häxor och andra övernaturliga ting, låter riktigt lovande. Till skillnad från Harry Potter, Goldkompassen, Eragon och Narnia filmerna riktar denna film sig inte in på familjepubliken, utan lite mer vuxen publik. Den är mörkare, dystrare och mer våldsammare än nämnda filmer.

Nicolas Cage
är ingen favorit skådespelare, men även han har sina ljuspunkter, så som i Face/Off och The Rock. Men denna rolltolkning är gråare och tristare än miljöerna i filmen. Det ser ut som han har otroligt tråkigt på sitt jobb och att han inte vill gå upp på morgonen och spela in filmen. Han må vara ett affisch namn, men här är hans skådespeleri mer eller mindre dött.

Ron Perlman är en färgstark skådespelare, som gör avtryck, det kan man bla se i Hellboy och Alien 4. Han är lite bättre än Cage här, men för att vara Ron, så var detta nog en av de tristaste rollerna han har spelat.
Bäst i filmen är dock "häxan" - spelad av Claire Foy. Hon kan både spela snäll och ond på en gång. En ljuspunkt i den annars så dystra skådespelarligan.

Specialleffekter är alltid viktiga i denna typen av filmer. Miljön fungerar helt okej, och effekterna är godkända större delen av filmen. Dock ser en del scener fake ut, som att de rider i en tv-studio, så som vissa tv-serier löser det när huvudpersonerna är ute och kör bil. I slutet av filmen blir dock fantasy-effekterna snäppet sämre. De kan gemnföras med effekter som var med i den lyckade filmen Willow - som kom 1988!

I mellanåt blir filmen små intressant och små spännande, men överlag är detta en grå trist besvikelse.


Thor fortfarande etta på biotoppen i USA

thor

Fantasy-äventyret Thor håller sig kvar på första platsen, men 34.5 nya miljoner dollar så är den uppe i totalt 119 miljoner dollar i USA. Den tappade mindre än Iron Man 2 och Wolverine (procentmässigt) och har gått bättrre andra veckan än The Incredible Hulk och Clash of The Titans. Totalt har Thor spelat in 317 miljoner dollar världen över.

Nya filmen Bridemaids går starkt in på plats 2 med nästan 25 miljoner.

Priest börjar dock inte bra alls, 14.54 miljoner räckte till en fjärde plats - detta är långt under Underworld och Resident Evil. Tom Legion gick bättre som hade samma regissör Scott Charles Stewart och skådespelaren Paul Bettany.

Animerade äventyret Rio håller sig kvar på toppen liksom action filmen Fast & Furious 5.


1         Thor (2011)     $34.5M     $119M
2         Bridesmaids (2011)     $24.4M     $24.4M
3         Fast & Furious 5 (2011)     $19.5M     $169M
4         Priest (2011)     $14.5M     $14.5M
5         Rio (2011)     $8M     $125M
6         Jumping the Broom (2011)     $7.3M     $26M
7         Something Borrowed (2011)     $7M     $25.6M
8         Water for Elephants (2011)     $4.1M     $48.5M
9         Madea's Big Happy Family (2011)     $2.2M     $50.2M
10         Soul Surfer (2011)     $1.8M     $39.2MNågon av dessa du vill kolla in?

Musik Topp 40 Britney Spears - I Wanna Go

britney

01.(--) Britney Spears - I Wanna Go [1 week @ nr 1]
02.(02) Lady Gaga - Judas [2 weeks @ nr 1]
03.(04) Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
04.(--) Lady Gaga - The Edge Of Glory
05.(01) Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
06.(03) Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]
07.(06) Robyn - Call Your Girlfriend
08.(07) Tove Styrke - High And Low
09.(--) Jedward - Lipstick
10.(10) Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
11.(08) Bruno Mars - The Lazy Song
12.(05) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
13.(09) Martin Solveig & Dragonette - Hello
14.(--) Jason DeRulo - Don't Wanna Go Home
15.(21) Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
16.(11) Kati Wolf - What About My Dreams
17.(13) 30 Seconds To Mars - Night of the Hunter
18.(--) Roxette - Speak To Me
19.(12) All Time Low - I Feel Like Dancin'
20.(17) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
21.(15) Michael Jackson - Hollywood Tonight
22.(19) Kat DeLuna feat. Fo Onassis - Dancing Tonight
23.(14) New Boyz feat Chris Brown - Better With The Lights Off
24.(23) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
25.(25) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
26.(24) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
27.(16) Ke$ha - Cannibal
28.(20) Nicole Scherzinger - Don´t Hold Your Breath
29.(--) Steven Tyler feat Nicole Scherzinger - (It) Feels So Good
30.(22) Train - Save Me, San Francisco
31.(--) Iyaz feat Travie McCoy - Pretty Girls
32.(18) The Band Perry - If I Die Young
33.(--) Ell & Nikki - Running Scared
34.(--) The Lonely Island feat Michael Bolton - Jack Sparrow
35.(28) Nicole Scherzinger feat 50 Cent - Right There
36.(36) Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
37.(--) Linkin Park - Iridescent
38.(26) Foo Fighters - Walk
39.(--) Chris Brown feat Justin Bieber - Next 2 You
40.(34) Blue - I Can

Out:
Martin Stenmarck - Tonight´s The Night
Cascada - San Francisco
Jordin Sparks - I Am Woman
Hollywood Undead - Coming Back Down
Katy Perry feat Kanye West - E.T. (Futuristic Lover)
LMFAO feat Lauren Bennett, GoonRock - Party Rock Anthem
Rye Rye feat Robyn - Never Will Be Mine
Beyoncé - Run The World (Girls)
Danny Fernandes feat Shawn Desman - Feel It
Helena Paparizou - Baby It's Over
Eric Amarillo - Om Sanningen Ska Fram


Ashton Kutchers ersätter Charlie Sheen i Två ½ Män?

two and half man

kutcher

Som ni säkert inte kunnat undvika i pressen är att Charlie Sheen, huvudrollsinhavaren i Two and Half Men (2½ Män) har fått sparken av olika anledningar.

Serien är otroligt populer i hemlandet USA och tv-bolaget vill så klart inte lägga ner serien även Charlie Sheen inte längre är aktuell.

Hugh Grant och Rob Lowe har varit på tapeten att ersätta, men det senaste namnet är fd tv-skådisen och städigt aktuella filmskådisen Ashton Kutcher.

Ashton spelar mest i olika typer av komedier så som Killers och Valentines Day. Han har även haft tv-serie i form av Punkt. Privat är han tillsammans med Demi Moore.

Är han ett bra val?


Lady Gaga - Alien leader?

v
'
Lady Gaga är en Alien! Och hon vill ta över jorden! Och hon är på god väg! Ja, med lite fantasi så kan ju detta passa in! Här en en mashup av Bad Romance och tv-serien "V"!


Eurovision: Eric Saade och Sverige i final! Men Irland hotar!

eric saade

jedward

Semifinal 2 av Eurovision Song Contest är nu avklarad - och vilken rysare det blev! Sista landet som gick vidare var Sverige! Eric Saade gjorde som vanligt bra ifrån sig, även om det såg bättre ut i Melodifestivalen.

Semifinalen hade bättre låtar, artister och framträdanden än i Tisdags. Så vinnare känns att den var med igår - eller tillhör de som redan är i final - Italien, Tyskland, Spanien, Frankrike och England. Den som kom skrälla mest från i Tisdags är nog Finlands version av Michael Jacksons Earth Song (blandat med Im Yours?).

Fakta/De gick vidare till final

Kvalificerade från torsdagens semifinal:

 

 • Estland, Getter Jaani "Rockefeller Street"
 • Rumänien, Hotel FM "Change"
 • Moldavien, Zdob si Zdub, "So lucky"
 • Irland, Jedward, "Lipstick"
 • Bosnien och Herzegovina, Dino Merlin, "Love in rewind"
 • Danmark, A Friend in London "New tomorrow"
 • Österrike, Nadine Beiler, "The secret is love"
 • Ukraina, Mika Newton, "Angel"
 • Slovenien, Maja Keuc, "No one"
 • Sverige Eric Saade, "Popular"
Låtarna ovanför gick allså vidare, vilket innebär den fd Eurovision vinnaren Dana International lämnar tävlingen.

Gillar man Andreas Johnsons "Sing For Me" kommer man även uppskatta Danmarks arenarock låt "New Tommarrow" med A Friend In London. Det kändes som en mix mellan Andreas J och light versioner av U2/Bon Jovi.

Tomte-korn hattar gick hem, "So Lucky" för Moldavien gick allså vidare. Men Eric Saades största konkurrenter här är nog Irlands nya schlagerhopp "Lipstick" med två tvilling killar på RedBull - Jedward har en låt som sätter sig, spralligt, effektivt nummer och känns modernt. De ligger nog med i Topp 10 striden på Lördag.

Nu gäller det allså att Eric Saade inte gör en The Ark, Charlotte Perrelli, Marlena eller Martin Stenmarck.
Han får hellre få liknande resultat som Carola, Lena Philipsson eller Fame.
Men helst vill vi se ett resultat som lägger Populer i samma liga som Waterloo, Diggelo, Fångad av en stormvind och Take Me To Your Heaven!

Men vi är i alla fall i final - och Eric Saade känns som han har i toppstriden att göra!

Vilka tror du går bra på Lördag? Och hur tror du det går för Sveriges Manboy?Uppdarterat:

Fakta/Startordningen i finalen

I följande ordning startar finalländerna:

 

1. Finland, Paradise Oskar, "Da da dam"

2. Bosnien och Herzegovina, Dino Merlin, "Love in rewind"

3. Danmark, A Friend in London "New tomorrow"

4. Litauen, Evelina Sasenko, "C'est ma vie"

5. Ungern, Kati Wolf, "What about my dreams"

6. Irland, Jedward, "Lipstick"

7. Sverige Eric Saade, "Popular"

8. Estland, Getter Jaani "Rockefeller Street"

9. Grekland, Loucas Giorkas feat. Stereo Mike, "Watch my dance"

10. Ryssland, Aleksej Vorobjov, "Get you"

11. Frankrike, Amaury Vassili, "Sognu"

12. Italien, Raphael Gualazzi, "Madness of love"

13. Schweiz, Anna Rossinelli, "In love for a while"

14. Storbritannien, Blue, "I can"

15. Moldavien, Zdob si Zdub, "So lucky"

16. Tyskland, Lena, "Taken by a stranger"

17. Rumänien, Hotel FM "Change"

18. Österrike, Nadine Beiler, "The secret is love"

19. Azerbajdzjan, Ell och Nikki, "Running scared"

20. Slovenien, Maja Keuc, "No one"

21. Island, Sjonni's Friends, "Coming home"

22. Spanien, Lucia Pérez, "They can't take the fun away from me"

23. Ukraina, Mika Newton, "Angel"

24. Serbien, Nina, "Caroban"

25. Georgien, Eldrine, "One more day"Film: Gnomeo & Julia - Betyg * *

Film: Gnomeo & Julia - Betyg * *

bacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy

James McAvoy     ...     Gnomeo (voice)
Emily Blunt     ...     Juliet (voice)
Ashley Jensen     ...     Nanette (voice)
Michael Caine     ...     Lord Redbrick (voice)
Matt Lucas     ...     Benny (voice)

Handling: Trädgårdstomtarna Gnomeo och Julia älskar varandra, men kommer från rivaliserande trädgårdar. Deras jakt på lyckan kantas av rosa plastflamingos, gräsklipparrace och regelrätta gängkrig i den välansade men hårda verklighetens rabatter och gräsmattor.

Detta är allså en tecknad/animerad historia som är löst baserad på Romeo & Julia. Med porslin  tomtar. Filmen är mest inriktad på barn och familjer. Till skillnad från Shrek, Ice Age och liknande filmer så är det inte så mycket humor som vuxna kan uppskatta, utan mer en söt historia för dom minsta.

Inget fel på det, bra att det även görs filmer för dom mindre. Och ur den synvinkeln är den nog rätt bra och underhållande - medans för oss vuxna med lite barnasinne kvar så är det en färgstark bagatell.

Elton John har gjort större delen av musiken, men vänta dig inte Lejonkungs kvalité på låtarna.

Det finns några roliga scener i filmen, och några bra karaktärer, men den är långt ifrån filmer som Draktränaren och Kung Fu Panda.

Se den med barn under 12 år, så kommer den säkert bli uppskattad och få ett högre betyg.


Går Eric Saade vidare?

eric saade

Ikväll gäller det allså för Sverige, Eric Saade tävlar i semifinal 2 i Eurovision Song Contest. Konkurransen kommer nog vara värre i denna semifinalen, för mycket sämre än i Tisdags kan det inte bli. Men man vet aldrig i denna tävligen hur det kommer gå.

Förra året åkte Anna Bergendahl ut med "This is my life". Tack vare juryn gick Charlotte Perrelli vidare 2008.

Sverige har gått väldigt dåligt i ESC de senaste åren. Vi har floppat totalt med Anna, Marlena, The Ark och Martin Stenmarck. Senast vi gick bra var 2006, då forma vinnaren Carola placerade sig på plats 5 i finalen med engelska versionen av Evighet. Början av 2000-talet gick det också bra med topp 5 och 10 placeringar för Friends, Fame och Lena Philipsson.

"Populer" har ett effektivt och modernt nummer, Eric Saade är ung och får många tjejer på fall. Det fick han redan förra året då han var med i 30 sekunder näe han presenterade våra poäng. Nu har han allså chansen att charma hela Europa på 3 minuter.

Vad tror du om Sveriges chanser ikväll?

Eurovision Song Contest - fyrverkeri av färger och falsksång

norge

Norges sköna afrika bidrag - åkte raka vägen hem igen.


Hela spektaklet Eurovision är en värld för sig. Påkostad show när nästan hela Europa tävlar i musik. En tävling som har varit igång i evigheter. Svenskarna har en hat kärlek till showen, precis som till Melodifestivalen.

Det är mycket färger, det är påkostad scen…och ett helt gäng dåliga låtar, men även kan vara underhållande. Vissa låtar är bättre än andra. En hel del sjöng rätt dåligt med. Det roliga med ESC är man få se hur andra kulturer, annan typ av musik från länder man aldrig annars hör. Och så klart tävligs delen, där man håller tummarna för Sverige.

Igår var det inte mångra bra låtar. Favorittippade Norge åkte rakt ut ur tävlingen, afrikanska tankter går allså inte hem.

Snäll pop från Finland, Island, Schweiz och Azerbajdzjan verkar gå hem. Ryssland klarade sig till final också med sin RedOne låt.

Bäst på förhand var Ungerns låt, men på scen var hon stel, men hade ändå bästa låten. Största överaskningen var att Finland var bättre än väntat. Scenen gjorde mycket. Men visst var det lite Michael Jackson varning i texten, om rädda jordem (Earth song light?)

Sammanfattnngsvis var det rätt dålig genomgång, men trotts detta, ändå rätt underhållande.


Tio länder kvalificerade sig till final via semifinal ett:

(Siffran inom parentes är startplatsen i finalen)

Azerbajdzjan, Ell och Nikki, "Running scared" (19)
Finland, Paradise Oskar, "Da da dam" (1)
Georgien, Eldrine, "One more day" (25)
Grekland, Loucas Giorkas feat. Stereo Mike, "Watch my dance" (9)
Island, Sjonni's Friends, "Coming home" (21)
Litauen, Evelina Sasenko, "C'est ma vie" (4)
Ryssland, Aleksej Vorobjov, "Get you" (10)
Schweiz, Anna Rossinelli, "In love for a while" (13)
Serbien, Nina, "Caroban" (24)
Ungern, Kati Wolf, "What about my dreams" (5)

Följande länder är direktkvalificerade till final:

Frankrike, Amaury Vassili, "Sognu" (11)
Italien, Raphael Gualazzi, "Madness of love" (12)
Spanien, Lucia Pérez, "They can't take the fun away from me" (22)
Storbritannien, Blue, "I can" (14)
Tyskland, Lena, "Taken by a stranger" (16)

Populärast på Aftonbladet.se är Norge, Ungern och Finland.

Vad tyckte du om låtarna, semifinal?Uppföljaren till Lady Gaga:s Judas är redan här!Just Dance. Poker Face. Paparazzi, Beautiful Dirty Rich, Eh Eh (Nothing else I Can Say, Paparazzi, LoveGame, Bad Romance, Telephone, Alejandro, Born This Way, Judas - och nu The Edge Of Glory

Lady Gaga ligger inte på latsidan precis, frågan är om klarar hålla samma kvalité hela tiden

Den nya låter rätt mycket 80-tal. Och saxifonen låter som den är lånad av Tina Turner.

Vad tycker om den nya Gaga?

Succé för Thor på biotoppen i USA

thor

En vecka efter den tog över första platsen på svenska biotoppen så var det allså dags för hemmamarknaden, Usa.
Efter förra veckans monsterstart för Fast & Furious 5 (86.2 miljoner) ser möjligtvis Thor:s 66 miljoner dollar inte riktigt lika mycket ut, men
för att vara en film som inte är en uppföljare, är det en bra start.

Både Iron Man och X-Men Wolverine gick bättre första helgen, men Thor går om Clash Of The Titans (61.2 miljoner) och går bättre än Daredevil
och Ghost Rider.

60% av vinsten kom från 3D biografer, vilket är en mycket större succé än den senaste storfilmen i 3D - Tron Legacy (44 miljoner).

Thor får även hyffsad kritik av biobesökarna, 242 miljoner dollar har Thor redan spelat in världen över, så just nu ser det ljus ut för Thor.

Fast & Furious 5 gjorde brak succé förra veckan, den tappar 60% denna veckan och hamnar på andra platsen.

Trvå till filmer lyckas gå in på listan, men inte med några magiska siffror direkt, Angela Bassett (Whats love got to do with it) och
Laz Alonso (Avatar, Jarhead) spelar i komedin Jumping the Broom som ligger trea.

Medans Kate Hudson (Almost Famous) senaste film Something Borrowed kom in på plats 3.


1         Thor (2011)     $66M     $66M

2         Fast & Furious 5 (2011)     $32.5M     $140M
3         Jumping the Broom (2011)     $13.7M     $13.7M
4         Something Borrowed (2011)     $13.2M     $13.2M
5         Rio (2011)     $8.2M     $115M
6         Water for Elephants (2011)     $5.6M     $41.6M
7         Madea's Big Happy Family (2011)     $3.9M     $46.8M
8         Prom (2011)     $2.42M     $7.8M
9         Soul Surfer (2011)     $2.1M     $36.7M
10         Hoodwinked Too! Hood VS. Evil (2011)     $1.88M     $6.71MNågon av dessa filmerna du vill kolla in?

Musik Topp 40: Neon Trees - Your Surrender

neon trees


01.(01) Neon Trees - Your Surrender [2 weeks @ nr 1]
02.(03) Lady Gaga - Judas [2 weeks @ nr 1]
03.(02) Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]
04.(04) Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
05.(05) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
06.(06) Robyn - Call Your Girlfriend
07.(07) Tove Styrke - High And Low
08.(09) Bruno Mars - The Lazy Song
09.(10) Martin Solveig & Dragonette - Hello
10.(15) Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
11.(--) Kati Wolf - What About My Dreams
12.(13) All Time Low - I Feel Like Dancin'
13.(12) 30 Seconds To Mars - Night of the Hunter
14.(--) New Boyz feat Chris Brown - Better With The Lights Off
15.(19) Michael Jackson - Hollywood Tonight
16.(11) Ke$ha - Cannibal
17.(18) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
18.(--) The Band Perry - If I Die Young
19.(16) Kat DeLuna feat. Fo Onassis - Dancing Tonight
20.(20) Nicole Scherzinger - Don´t Hold Your Breath
21.(08) Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
22.(--) Train - Save Me, San Francisco
23.(--) Mohombi feat. Nicole Scherzinger - Coconut Tree
24.(21) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
25.(**) Chris Brown feat Benny Benassi - Beautiful People
26.(--) Foo Fighters - Walk
27.(14) Katy Perry feat Kanye West - E.T. (Futuristic Lover)
28.(--) Nicole Scherzinger feat 50 Cent - Right There
29.(25) LMFAO feat Lauren Bennett, GoonRock - Party Rock Anthem
30.(35) Helena Paparizou - Baby It's Over
31.(--) Hollywood Undead - Coming Back Down
32.(--) Danny Fernandes feat Shawn Desman - Feel It
33.(--) Jordin Sparks - I Am Woman
34.(--) Blue - I Can
35.(22) Beyoncé - Run The World (Girls)
36.(24) Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
37.(--) Rye Rye feat Robyn - Never Will Be Mine
38.(--) Eric Amarillo - Om Sanningen Ska Fram
39.(--) Cascada - San Francisco
40.(--) Martin Stenmarck - Tonight´s The Night

Out:
Kings Of Leon - Back Down South
Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes - Look At Me Now
Veronica Maggio - Jag Kommer
Kardinal Offishall ft Pitbull, Lil Jon & Clinton Sparks - Smash The Club
Milk Inc. - War
Taio Cruz - Telling The World
Jay Sean feat Lil Wayne - Hit The Lights
Snoop Dogg & David Guetta - Sweat/Wet
Midway State - Atlantic
Lupe Fiasco - The Show Goes on
The Ready Set - Young Forever
Akon feat Chris Brown - Take It Down Low
Black Eyed Peas - Don't Stop The Party
Panic! At The Disco - Ready To Go (Get Out Of My Mind)
OneRepublic - Good Life
Kate Ryan - Love LifeSå Mycket Bättre 2011 med Lena Ph, Ledin, Timbuktu med flera

Så Mycket Bättre 2011

Så Mycket Bättre, laguppställning 2011:

- Lena Philipsson
- Laleh
- Mikael Wiehe
- Timbuktu
- Tomas Ledin
- Eva Dahlgren
- E-Type

Dessa kommer vara med om man skall tro Medias rapportering om TV 4 programmet. Jag hade gärna sett Robyn och Ola Salo i programet, men man kan inte få allt.

- Lena Philipsson
Hon har en stor katalog av låtar och hits, en en grym på att göra personliga covers av kända låtar, bla har hon gjort jazzversion av Lady Gagas Bad Romance. Klockren.

- Laleh

Har inte speciellt lång lista med hits. Men detta kan bli ett uppsving för artisten!

- Mikael Wiehe
På förhand tristare än Plura, som är skön. Men detta blir nog intressanta tolkningar!

- Timbuktu
Perfekt val efter Petter, kunde inte bli bättre. Spännande!

- Tomas Ledin
70-80-90 tals hits i mängd. Folkkär värre. Kommer bli bra

- Eva Dahlgren
Lite småtrist i längden förutom några klassika hits som "Ängeln i rummet" och "Vem tänder stjärnorna" - kan få ett uppsving av programmet.

- E-Type
Rolig kille med roliga Eurodance hits. Kul!

Vad tycker du om laguppställningen?

Musikvideon till Lady GaGA:S jUDAS ÄR HÄR

lady gaga

Lady Gaga är en udda fågel och intressant artist. Udda mode, stilar, med dans och sexanspelningar samt religon är man kan förvänta sig avc Judas - dvs precis som det var förr när Madonna retade gallfeber på många

Bra video tycker jag - vad tycker du?


Nya trailers: Conan the Barbarian, X-Men, Green Lantern, Colombiana

Conan the Barbarian’ Trailer

Första teaser trailern till nya versione av Conan gav inte så mycket. Här är första trailern som visar mycket mer - ser ut som mycket härligt våld, mycket effketer o fantasy inslag!

Handling: A quest that begins as a personal vendetta for the fierce Cimmerian warrior soon turns into an epic battle against hulking rivals, horrific monsters, and impossible odds, as Conan realizes he is the only hope of saving the great nations of Hyboria from an encroaching reign of supernatural evil.
x-men

Här kommer några karaktärs trailers från X-Men: First Class. Filmen ser riktigt lovande ut!

Movie Trailers - Movies Blog
Movie Trailers - Movies Blog
Movie Trailers - Movies Blog


The Green Lantern

Här kommer även en ny trailer för The Green Lantern där Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard och Mark Strong medverkar


Colombiana

Zoe Saldana från Avtar gör Linda "T2" Hamilton, Angelina "Salt" Jolie, Sigourney "Alien" Weaver - dvs hon spelar hård, tuff och våldsam brud på bio! Filmen heter Colombiana och mannen bakom filmen är Luv Besson, som även gjorde Nikita! Ser lovande ut"Årets sommarplåga redan här? Vill du ligga med mig då?Eric Amarillo? Säger kanske inte så mycket nu, men mitt i sommaren kanske du plågas av denna låt - Vill du ligga med mig då? Den heter Om Sanningen Skall fram

Blir det en sommar hit? Kommentera!

Dead By April följer upp Lena Ph singel med ny rock singelHär ovan kan ni höra försmaken på Dead By Apils kommande singel "Whithin my heart".
Senast vi hörde gruppen var i Melodifestivalen som mellankt tillsammans med popdivan Lena Philipsson och låten Dancing In The Neon Lights, som även sedan blev en succé på iTunes

Nya låten verkar lovande, eller vad tycker du?

Film: Thor 3D - Betyg * * * *

Film: Thor 3D - Betyg * * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Drama

Chris Hemsworth     Thor
Natalie Portman     Jane Foster
Tom Hiddleston     ...     Loki
Anthony Hopkins     Odin
Stellan Skarsgård     Erik Selvig
Kat Dennings     ...     Darcy Lewis
Jaimie Alexander     Sif
Rene Russo     ...     Frigga

Handling: Huvudrollen i berättelsen innehas av den mäktige Thor, en arrogant krigare vars vårdslösa beteende återutlöser ett uråldrigt krig.Som straff förvisas Thor till Jorden, där han tvingas leva bland människor. När den mest ondskefulla skurken i hans hemvärld sänder sina mörkaste styrkor för att invadera Jorden, inser Thor snart vad som krävs för att bli en äkta hjälte.

Vi har fått se gudar in action i både Clash Of The Titans och Percy Jackson, så förhoppningen på Thor att den skulle vara i alla fall lika bra som dessa två medelmåttiga äventyrsfilmer.
Glädjande nog så var denna bättre än båda nämnda filmerna. Säger kanske inte så mycket för vissa.

Kenneth Branagh har regisserat filmen, han har även gjort filmer som Skuggspel, Hamlet, Peters Friends, Henry V och Mycket Väsen För Ingenting. Men den merit listan känns det inte alls klockrent att han fick göra denna filmen. Precis på samma sätt man var skeptisk till att Peter Jackson som hade gjort Braindead och Bad Taste fick göra Sagan Om Ringen filmerna. Och där gick det väldigt bra som vi alla vet, och även Kenneth Branagh överaskar stort - han kan verkligen göra fantasy äventyrsfilm!

Han har skapat en hyffsat trovärdig och vacker guda värld. Filmen är bra uppbyggd, det är pampigt och underhållande. Är detta en seriös shakespear film? Nej verkligen inte. Detta är en äkta popcorn rulle man bör se på bio i 3D.

Handlingen får inga oscars statyer, men i detta sammanhanget fungerar den klockrent.

Chris Hemsworth (Star Treak, Home and Away, A Perfect Getaway) är ingen skådespelare jag har noterat tidigare direkt, men här tar han plats och han spelar denna rollen bra. Muskelkille som överträffar klassikerna Van Damme, Steven Seagal och co lätt. Han kan spela bättre än så helt enkelt.

Natalie Portman (V för Vendetta, Black Swan, Star Wars 1-3) har gjort många olika val i sina roller, att hon är kompetent och snygg visste vi sedan tidigare och här visar hon på nytt att hon kan ta en rätt tunn roll och göra den till sin egna.

Svenskarna blir glada att Stellan Skarsgård (Will Hunting, Mamma Mia, Pirates of the Caribeean: Döds mans kista) medverkar och göra det bra,  Från tv:s Kyle XY känner vi igen Jaimie Alexander.

Bäst är dock (som vanligt) Anthony Hopkins (När Lammen Tystnar, The Rite, Wolfman). Denna skådespelare har pondus och karisma. Han må överspela, som passar perfekt som Gud. Han är helt enkelt fantastisk, nästan lika bra som i Ritualen som kom tidigare i år.

Effekterna är väldigt snygga, men känns lite Star Wars plastiga när de är i guda-världen. Effekterna på jorden är klockrena. Och äntligen kom det en spel film som utnyttjar 3D effekterna, så glöm 3D:n i filmer som The Last Airbender och Clash Of The Titans - här är det riktigt bra gjort och ger djup till bilden i filmen. Dock var den inte i närheten av 3D:n i Avatar.

Senate årens Marvel filmer har varit i skiftande kvalitéer. Från totalt kassa så som Ghost Rider och Hulken 1 till rätt bra filmer till Wolverine, Spider-Man och Iron Man samt medelmåttiga som Iron Man 2, Elektra och Fantastic Four. Thor får läggas bland gänget med bra och lyckade filmer, kanske tom en av dom bästa gänget tillsammans med X-Men filmerna.

Bra skådespelare, tunt manus, bra effekter, bra 3D och både rolig och underhållande. Detta är en väldigt bra underhållningsrulle med inga större djupare budskap. Bra underhållning!


Eric Saade - se upp för Ungern:s Kati Wolf

Kati Wolf

eric saade

Eric Saade dissar Ryssland bidrag som är skriven av RedOne (Lady Gaga). Men frågan är om han kan dissa Ungers danspopspärla?

Snabbkollade på Inför Eurovision på SVT Play och fastnade för "What About My Life". Kan K_ati göra denna bra live, så är detta nog en av mina favoriter.

Den är kanske inte lika stark som "Shady Lady" som var med för några år sedan, men bra är den.Läs även mina tidigare inlägg om Melodifestivalen och andra Eurovsion låtar här

Vilka favoriter har du i Eurovision Song Contest 2011?

Film i korthet: The Ledge, Breaking Dawn, T5, Transformers 3, X-Men...

Breaking Dawn

Breaking Dawn

Breaking Dawn

Breaking Dawn
Breaking Dawn

Här kommer dom senaste bilderna från fjärde Twilight filmen med Robert Pattinson, Taylor Lautner och Kristen Stewart.

the ledge

Mer thriller och romantiik blir det i filmen The Ledge med Liv Taylor (Sagan om ringen, Armageddon) och Charlie Hunnam (Sons of Anarchy).

Handling:
Gavin, a young college professor, has stepped out onto the ledge of a high-rise building, determined to jump. However, a detective, who has recently suffered his own tragedy, is sent to talk Gavin down. And as the detective and the professor discuss the circumstances that have brought them to the brink of suicide, they’ll need to convince each other that life is worth living.linda hamilton

Det ryktas nu att man skall ta in orginal skådepelarna till Terminator 5, även de som inte heter Arnold!
Vill du se Linda Hamilton o co i Terminator 2012 / 5?

Transformers 3

En av sommaren storfilmer har fått en hel trailer nu, Transformers drabbar oss igen - blir det succé?pir

There’s something in the water . . . again.  And this time no one is safe from the flesh eating fish as they sink their razor sharp teeth into the visitors of the best summer attraction, The Big Wet Water Park.......

Japp det blir en del två av Piranha 3D! Skådisarna som kommer meverka i denna film är bla Gary Busey (Point Break), Danielle Panabaker (The Crazies), Matt Bush (Adventureland), Chris Zylka (The Amazing Spider-Man), David Koechner (Anchorman), Meagan Tandy (Unstoppable),  Paul James Jordan, Jean-Luc Bilodeau, Hector Jimenez, Adrian Martinez, and Clu Gulager.Trailer för X-Men First Class ser du ovan.

immortals

Immortals, en 300 aktigt action äventyr, kolla in trailern och se om det är något för dig!Film: Morning Glory - Betyg * * *

Film: Morning Glory - Betyg * * ½

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Drama | Romance

Rachel McAdams     ... Becky Fuller
Noah Bean     ...     First Date
Harrison Ford     ...     Mike Pomeroy
Jack Davidson     ...     Dog Walking Neighbor
Diane Keaton     ...     Colleen Peck
Vanessa Aspillaga     Anna
Patrick Wilson     ...     Adam Bennett
Jeff Goldblum     ...     Jerry Barnes

Handling: När den hårt arbetande TV-producenten Becky Fuller får sparken från ett lokalt nyhetsprogram börjar hennes karriär se lika blek ut som hennes händelselösa kärleksliv. Av en händelse råkar hon få jobb på Daybreak (det minst sedda av de nationella morgonprogrammen), och bestämmer sig genast för att återuppliva programmet genom att anställa det legendariske nyhetsankaret Mike Pomeroy.

Dessvärre vägrar Pomeroy behandla stapelvarorna inom morgon-tv, såsom kändisskvaller, väder och mode. Inte heller vill han jobba med sin bisittare Colleen Peck, en före detta skönhetsdrottning och veteran inom morgon-tv som inte har några problem med att täcka morgonnyheter. Då Mike och Colleens egon kolliderar, först bakom kameran och sedan under sändning, börjar samtidigt Beckys kärleksaffär med kollegan Adam Bennett att knaka i fogarna. Plötsligt måste Becky kämpa för att rädda hennes förhållande, hennes rykte, hennes jobb och i slutändan hela tv-programmet.

Detta är allså en romantisk drama komedi om att göra karriär. Det är kanske inte det vanligaste temat för filmer, kvinnor som gör karriärer, men det har så klart gjort förr. Filmen är förutsägbar, manuset är inte klockrent alls, det känns rätt simpelt. Första delen av filmen känns mer drama än något annat, men när de förändrar tv-programmet hon producerar, ja då blir det en hel del roliga scener, som blir ett stort plus.

Skådespelarna är det inget fel på, Rachel McAdams ( Sherlock Holmes, Mean Girls, Red Eye, Wedding Crashes, State Of Play, Tidsresenärens hustru, Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta) spelar helt okej i huvudrollen, inget att klaga på direkt. Extra kul att se Harrision Ford (Indiana Jones) i en mer vanlig lätt film. Diana Keaton (Tre systrar & en mamma, Bruden Far 2, Titta Vem Som Snackar Nu) gör också bra ifrån sig.

Filmen är trevlig, man blir lite underhållen för stunden, men jättebra är den inte. Både Djävulen Bär Prada och Working Girl är mycket bättre filmer. Men filmen funkar för stunden om man gillar denna typ av film


Arnold Schwarzenegger i Terminator 5

T 5

Justin Lin som gjorde filmerna Fast & Furious 5, Fast & Furious 3 och 4 har fått jobbet att göra Terminator 5 sägs det. Och Arnold är tydligen redo för en ny omgång!

Så här säger Arnold:
I think one of the great things is that when I got started, no one would return my calls, and now I get a lot of phone calls, which is good. I have options. Terminator was one of my favorite films growing up. And I feel I have a take that I would love to see, and I’ve talked with Arnold and we’ve talked and we’ll see. Again, I would love to do it, but it has to be the right circumstances. It has to be the right people. And there’s other projects too. But I’m in a position now that I can choose more than I could a year ago, two years ago. So that is something that is potentially in my future, but when I get home I will sit down and look at my options and choose what I want to do.

Vill du se ny Terminator, och vill du Arnold skall vara med?

Personlig kommentar: Om Arnold gör comeback - ge Linda Hamilton samma chans! Hon var grym i T2!

Dax att vakna Twilight fans - nya bilder från Breaking Dawn

Breaking Dawn, TwilightBreaking Dawn, TwilightBreaking Dawn, TwilightBreaking Dawn, Twilight

Breaking Dawn, Twilight

Då var dom första bilderna från kommande Breaking Dawn filmen här. Det har som sagt varit lugnt i Twilight-landet, men från och med nu kommer det sakta men säkert stegra tills premiären i höst av del 1.

Ser du fram emot två Twilight filmer till?

Fast & Furious 5 slår rekord på Biotoppen i USA

Fast & Furious 5 , Fast Five

När det var dags för en femte del i Fast & Furious serien så fanns det ingen som kunde konkurrera med filmen på biotoppen i USA. Med bästa öppningen för en Fast & Furious film och bästa april öppningen någonsin - tar filmen över första platsen med magiska drömsiffror: 83.6 miljoner dollar!

Det är även den bästa öppningshelgen för en film i år. Snabba bilar, action, snygga tjejer och en rolllista med Vin Diesel, Paul Walker, Ludacris och Dwayne Johnson har man uppenbarligen en dundersuccé i sina händer!

Animerade äventyret har nu kommit över magiska gränsen på 100 miljoner och ligger på plats 2. Madea's Big Happy Family ligger på plats 3 medans Robert Pattinson (Twilight, New Moon, Eclipse) filmen Water for Elephants ligger på plats 4.

Ungdomsfilmen Prom började svagt på platys 5 med endast 5 miljoner dollar. Floppa verkar Hoodwinked filmen göra, som är tredje filmen i den animerade film serien.1         Fast & Furious 5 (2011)     $83.6M     $83.6M
2         Rio (2011)     $14.4M     $104M
3         Madea's Big Happy Family (2011)     $10.1M     $41.1M
4         Water for Elephants (2011)     $9.12M     $32.3M
5         Prom (2011)     $5M     $5M
6         Hoodwinked Too! Hood VS. Evil (2011)     $4.14M     $4.14M
7         Soul Surfer (2011)     $3.3M     $33.8M
8         Insidious (2010/I)     $2.69M     $48.3M
9         Hopp (2011)     $2.56M     $105M
10         Source Code (2011)     $2.53M     $48.9MNågon av dessa filmer du vill kolla in på bio?

Privat: Playa del Ingles

playa del ingles

playa del ingles
playa del inglesplaya del ingles


playa del ingles

playa del ingles

playa del ingles

playa del ingles

Här är några av bilderna från Playa del Ingles, orkar inte lägga upp mer på bloggen.
Men det var i alla fall fantastiskt kul! Vädret var kanon förutom några timmar här o där.

Resturangerna o maten var skit god, Tango Tapas och Espetada var helt grymma. Speciellt den sist nämnda med grym oxfilé!

Hotellet Jardin Del Sol hade fått betyg fyra hos resebolaget, vad skall man säga, deras beskrivning av en lugn oas i mitten av allt, var perfekt! Helt enkelt perfekt läge, om man festar natten lång o sen behöver lite vila :)

Hotell poolen var med saltvatten, schysst! Baren hade öppet 12-12 - och gjorde grymma Bacardi Mojitos!

Billig cigg, drinkar, alkoläsk, öl, vin, middag o lunchar.....Skit bra :)

Stranden var väldigt schysst, även det var för kallt i vattnet för mig! Festlivet var bra. Var även på en sån där turisgrej upp i bergen, det var rätt mäktigt. Och så fick man besöka en fabrik som gör Rum - konkurrent till Bacardi! Med rum, vodka, gin, likör provning :D

Som helhet kan man sammanfatta semestern som fantastisk! Jag må älska Cypern mest, men det här kom inte långt efter!

Om en månad blir det nästa resa - Frankrike och Paris! Sen får man se om man hinner en i sommar, Grekland, Cypern, Spanien...ja vi får se om det blir av!

bilder

Tidigare resbilder hittar du på min sida på reslust.se - klicka här!
(Dock bara ett urvld av alla tusentals bilderna)

Länder jag har besökt (Frankrike i Juni)


create your own visited country map or write about it on the open travel guide

Många länder kvar att besöka :)


create your personalized map of europe or write about it on the open travel guide

Musik Topp 40: Neon Trees - Your Surrender

neon trees

01.(04) Neon Trees - Your Surrender [1 week @ nr 1]
02.(03) Britney Spears - Till the World Ends [3 weeks @ nr 1]
03.(02) Lady Gaga - Judas [2 weeks @ nr 1]
04.(03) Eric Saade - Populer [2 weeks @ nr 1]
05.(25) Simple Plan ft Rivers Cuomo - Can't Keep My Hands Off You
06.(06) Robyn - Call Your Girlfriend
07.(09) Tove Styrke - High And Low
08.(05) Lena Philipsson - Idiot [4 weeks @ nr 1]
09.(**) Bruno Mars - The Lazy Song
10.(15) Martin Solveig & Dragonette - Hello
11.(08) Ke$ha - Cannibal
12.(--) 30 Seconds To Mars - Night of the Hunter
13.(17) All Time Low - I Feel Like Dancin'
14.(07) Katy Perry feat Kanye West - E.T. (Futuristic Lover)
15.(13) Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
16.(23) Kat DeLuna  feat. Fo Onassis - Dancing Tonight
17.(16) Lupe Fiasco - The Show Goes on
18.(18) Alex Gaudino feat. Kelly Rowland - What A Feeling
19.(29) Michael Jackson - Hollywood Tonight
20.(20) Nicole Scherzinger - Don´t Hold Your Breath
21.(--) Simple Plan feat. Natasha Bedingfield - Jet Lag
22.(--) Beyoncé - Run The World (Girls)
23.(--) Panic! At The Disco - Ready To Go (Get Out Of My Mind)
24.(--) Katy Perry - Last Friday Night (TGIF)
25.(**) LMFAO feat Lauren Bennett, GoonRock - Party Rock Anthem
26.(--) OneRepublic - Good Life
27.(--) Black Eyed Peas - Don't Stop The Party
28.(--) Akon feat Chris Brown - Take It Down Low
29.(27) The Ready Set - Young Forever  
30.(10) Jay Sean feat Lil Wayne - Hit The Lights
31.(14) Snoop Dogg & David Guetta - Sweat/Wet
32.(--) Taio Cruz - Telling The World
33.(--) Midway State - Atlantic
34.(--) Kate Ryan - Love Life
35.(21) Helena Paparizou - Baby It's Over
36.(--) Milk Inc. - War
37.(--) Kardinal Offishall ft Pitbull, Lil Jon & Clinton Sparks - Smash The Club
38.(**) Veronica Maggio - Jag Kommer
39.(**) Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes - Look At Me Now
40.(--) Kings Of Leon - Back Down South

Out:
Kelly Rowland feat. Lil Wayne - Motivation
Edward Maya feat. Vika Jigulina - Desert Rain
Tinie Tempah feat Ellie Goulding - Wonderman
Chris Brown ft. Benny Benassi - Beautiful People
Eminem - Space Bound
Jessie J feat. B.o.B. - Price Tag
Star Pilots - Heaven Can Wait
Miguel - Sure Thing
Sunrise Ave - Hollywood Hills
Finger Eleven - Stone Soul
P!nk - F*ckin Perfect [2 weeks @ nr 1]
Kid Rock Feat Sheryl Crow - Collide
Taio Cruz feat Kylie Minogue - Higher
Porcelain Black - This Is What Rock N Roll Looks Like
30 Seconds To Mars - This Is War
David Guetta ft Flo-Rida & Nicki Minaj - Where Dem Girls At
The Sounds - Something To Die For
Danny - In the club [1 week @ nr 1]